Ресурсът на партиите да мобилизират е към своя край

Обществото би преглътнало странни коалиции
26 сеп 2024 11:15, Красимир Ангелов
6
Ресурсът на партиите да мобилизират е към своя край
Снимка: БГНЕС

Организационният и мобилизационен ресурс на партиите е към своя край заради честите избори. Тези избори ще покажат организационното състояние на всички партии, заяви политологът Христо Панчугов в интервю за БНР.

Той призна, че очаква вяла предизборна кампания.

Липсата на намеса на ГЕРБ в хаоса на българската политика през последния месец е само по себе си стратегия. В момента никой не атакува истински ГЕРБ, посочи той.

Политологът отбеляза като основно присъствието на Ахмед Доган в листите на едното крило на ДПС в райони, в които ще има най-оспорвана битка. Според него оглавяването на листата в Кърджали е "опит да се спечелят гласовете на избирателите, без да се мине през областната и местна структура, които вероятно са застанали зад г-н Пеевски".

"ДПС никога не е функционирала като политическа партия, а по-скоро като корпорация. Гласоподавателите на ДПС винаги са били част от особен обръч – на база на традиционния вот, но и на местното влияние - структурата, която преразпределя", изтъкна Христо Панчугов.

Той подчерта, че за първи път ясно ще видим истински не само влиянието на единия и другия в ДПС, но и „митовете около това как работи организираният вот в тази партия."

Той изказа мнение, че обществото "би преглътнало доста странни коалиции", което може да доведе радикална управленска алтернатива.

Вотът за "Възраждане" е предвидим. Те са добри в това, че имат сравнително ясна линия – критикуват цялата политическа система, без да предлагат решения, каза още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Избори 2024
Томислав Дончев: По-добре ярко, а не тъмно политическо лице
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Точен преди 12 часа
Този ЦоЦиолог лъже за Възраждане. Точно хората на Костадинов защитиха 500 000 автомобила, българските деца, забраниха туризма в изборите, а казваме НЕ на НАТО и на слутуващия на САЩ ЕС. Много добре знаем какъв вид управление искаме, тип Тръмп, Орбан и Фицо, а не на УрсуЗата. Възраждане искат Европейска, а не афроазиатскоарабска Европа. Панчугов си е грантаджия.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Много трудно се мобилизират хора, които непрекъснато са лъгани. То и лидерите на партии разбраха това и не разчепкват този неприятен въпрос. Само ББ с милиционерския си манталитет зове: Или гласувайте за нас, или след 4 месеца пак ще ходите на избори! Вече балами не останаха, г-н Борисов, сега всички поумняха и да гласуват ходят наивниците, хората от твърдите ядра и платените роми.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Възраждане не предлагали решения ли бе, к л o у н? Има решения - забрана на лгбт идеологията, отваряне на пазарите на изток, прекратяване на помощите за наркомана, запазване на собствена фискална политика, и т.н.
1
1
 
2
 
! Отговори
рязана бургия преди 14 часа
този и той не слиза от ефира, като оная леля дето я преписвал на слави шушляка