Ядосана, Светлана поиска да свали ръкавиците срещу мъжкараната Ю Тин Лин

Българката загуби от скандалната тайванка
Обновена: 4 авг 2024 13:12 | 4 авг 2024 12:37, Александър Попов
473
Ядосана, Светлана поиска да свали ръкавиците срещу мъжкараната Ю Тин Лин
Снимка: Lap.bg

Светлана Каменова падна от боксьорката от Тайван Лин Ю Тин в категория до 57 кг.

Тя беше брутално ощетена срещу скандалната тайванката Ю Тин Лин и остана на крачка от медалите в категория до 57 кг на Олимпийските игри в Париж. Българката дори поиска да свали ръкавиците още след втория рунд в знак на протест, но треньорът й Борислав Георгиев я убеди да доиграе срещата, в която победата бе присъдена на съперничката и с 5:0 съдийски гласа.

Канадският рефер Джефри Верхоген допусна груба игра срещу българката - влизания с глава, с лакти, без да дава официално предупреждение.

Мачът

Настоящата европейска шампионка от Белград 2024 и бронзова медалистка от последното Световно първенство в Ню Делхи 2023 Каменова загуби с 0:5 (27:30, 28:29, 28:29, 27:30, 27:30) съдийски гласа действащата шампионка от Азиатските игри и номер 1 в схемата в Париж - Лин Ю-тин от Тайван

34-годишната българка, която дебютира на Олимпиада, изигра добър първи рунд срещу двукратна световна шампионка от Истанбул 2022 от Ню Делхи 2018, която използваше неспортсменски прийоми като удари с лакти и влизане напред с глава, но съдията Джефри Верхувен (Канада) не я предупреди официално, въпреки че й направи няколко забележки. Реферите край ринга присъдиха минимално предимство на азиатката, но във втория рунд, който също изглеждаше равностоен, те дадоха и петте си гласа за Лин, с което на практика двубоят беше предрешен. В третата част Каменова се хвърли в атаки, но това не донесе съществен успех.

Българката отказа изявление след края на мача.

Веднага след двубоя пък Каменова беше поздравена от председателят на БОК Стефка Костадинова, която проследи двубоя от трибуните.

Българката изглеждаше много ядосана след двубоя и не пожела да коментира нищо. Тя премина покрай чакащите я журналсти и подхвърли: "Изследвайте я за хромозоми".

Азиатката е една от двете боксьорки, заедно с алжирката Имане Хелиф, които бяха отстранени от световното първенство по бокс през 2023 г. в Делхи, тъй като според Международната боксова асоциация (IBA) са се провалили на тест за определяне на пола. Въпреки това Международният олимпийски комитет, който организира боксовия турнир в Париж, настоява, че двете боксьорки отговарят на нужните изисквания, за да се състезават при жените. В последните дни темата около Ю-Тин и Хелиф придоби водеща популярност на Игрите в Париж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко бързо жълтопаветният планктон обвини Светлана Каменова, че е агент на Путин. Щом отрича неотроцкистката, евроатлантическа идея, че жените могат да имат пениси, значе е хибриден руски агент и получава 4000 лева на месец в копейки.
258
2
 
14
 
! Отговори
Един там преди 1 месец
Това е мъж, не е жена! Нашето момиче спечели първите 2 рунда! За това ме е яд, заради несправедливостта!
257
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евроатлантиците са фенове на такива "неопределени"
256
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо не му свали ггащите?
255
1
 
6
 
! Отговори
Гай Монтег преди 1 месец
В тази връзка МОК прие по спешност ново правило: "В женският бокс е абсолютно забранено да удряш противничката си в тестисите"
254
0
 
1
 
! Отговори
Един там преди 1 месец
Цъкай си сам плюсчета, хахахаха и да се изкъпиш!
253
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Светлана е жена. Няма как да бие мъж. Всички други разсъждения по темата са пунта мара за баламурници.
252
1
 
1
 
! Отговори
Един там преди 1 месец
Човек не може това да го напише! Ти си изчадие.... Анатема!
251
1
 
2
 
! Отговори
Един там преди 1 месец
До 326 Ти какво си? Ти не може да си човешко същество!
250
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Международна асоциация по бокс ще даде премия освен на италианката Анджела Карини, и на Ситора Турдибекова от Узбекистан, която загуби от Лин в петък 2.08.2024. За Анджела, която се отказа още в 1 минута казаха 50000 щ.д. колкото дават за златен медал. Явно българския щаб за това не са позволили Светлана да се откаже.
249
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За олимпиадата след 4 години събирам смелчаци,които искат да си го отрежат.И отиваме да бием жени.
248
1
 
5
 
! Отговори
19 преди 1 месец
До Анонимен 321. Защото искат да изместят жените и да останат само те, да си се обичат, боричкат и гонят. Оттам и сцената с обезглавената кралица и тлъстата лесбийка, която явно само плюска, нищо хубаво като драг куините до нея.
247
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очаквам Камала Харис и Урсула фор дер Лаейн да се определят като мъже а Столтенберг и Борел като жени за да е всичко точно според техните представи. Феновете на ПП, ДБ вече са се самоопределили вече като трети пол това забелязвам според техните писания тук.
246
0
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Когато Ливан и Израел организират олимпийски игри да ми се обадят, за да сменя програмата. Искам да обърна внимание и на изключително селското отразяване на игрите по държавната телевизия. Преди ден дори имаше коментар на водещ на мек диалект, което недопустимо, в случай че не е коментар на бивш олимпийски шампион. Няма ли спортисти - журналисти!?!
245
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
" Всичко добро за България е дошло от запад", казал бай-х. Аец Козлодуй от запад ли дойде?
244
0
 
3
 
! Отговори
Gиз преди 1 месец
Абе тя и Навратилова изглеждаше като мъж,но уви.Невинен си до доказване на противното.Да иде да си свали гащите при медик специалист и ще се разбере кой кой е
243
3
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Светът НЕ Е олимпиада
242
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички скандали които чета по подобни случаи в историята са в женски дисциплини ! Нито един с мъжки хромозоми определящи се за интерсексуални не са се състезавали срещу трениращи биологични мъже .Всички са кандидати да участват в женски категории. Странно ,а?
241
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е краят на спорта. Вече ще участват мутанти в състезанията. Дори не се знае това човек ли е или не. Същество с изменена генетика. Целият свят отива на кино вече. Бай Путин ако ги запука с ракетите и започне Третата световна, може би е по-добре. Да приключи всичко и да има рестарт на живота.
240
1
 
3
 
! Отговори
до 311 преди 1 месец
Кой ги измисли ли? Войнолюбците! Замисляли ли сте в какво отношение са спортистите с армиите на съответните страни? В армията на България откога и защо започнаха да приемат жени?