Наредено: Фитнес залите и моловете отварят в понеделник

Заповедта бе издадена от здравния министър
Обновена: 15 май 2020 19:01 | 15 май 2020 18:42,
46
Наредено: Фитнес залите и моловете отварят в понеделник
Снимка: БГНЕС

Здравният министър издаде Заповед № РД-01-268/15.05.2020 г., на основание на която търговските центрове тип МОЛ могат да работят с клиенти от понеделник, 18 май, съобщават от правителствения пресцентър.

Още по темата

Остава забраната на територията на МОЛ-овете да работят увеселителните и игрални зали и баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито. Изключение са заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Със същата заповед от понеделник, 18 май, дейността си могат да възстановят и фитнес залите при заетост на местата не повече от 10 човека за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.

Със заповедта се дава възможност институциите от системата на предучилищното и училищното образование да организират обучение на ученици, оценяване и подкрепа за личностно развитие, а  висшите училища да организират обучение и оценяване на студенти и на докторанти, доколкото и ако е възможно от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии. Изключенията от тази забрана са ясно разписани в текста на заповедта.

Заповед № РД-01-268/15.05.2020 г. отменя Заповед № РД-01-263/14.05.2020 г. Дейностите, които не се преустановени или забранени с новата заповед - Заповед № РД-01-268/15.05.2020 г., се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед № РД-01-262 от 14.05.2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко повели: Да се отворят!
21
5
 
10
 
! Отговори
Киро Брейка преди 4 години
Е аз вече фалирах с наетата спортна фитнес зала.След дъжд качулка!
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главния епидимиолог Боко казва кое да отваря и кое не. Няма щабове, няма здравен министър,... Според това кой сектор има по силно лоби и реве по гръмогласно по медиите стават нещата
19
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-после вървим към стаден имунитет. С криене по дупките няма оправия.Иначе казано - доц. Мангъров е прав!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Hora imashe polza ot 2 meseca izolaciq.Parvo ni nauchiha kak da se pazim higiena I distanciq."Щом е трябвало вирус да дойде, за да се научиш на хигиена, значи не е добре работата.
17
6
 
4
 
! Отговори
Georgieva преди 4 години
Hora imashe polza ot 2 meseca izolaciq.Parvo ni nauchiha kak da se pazim higiena I distanciq.Sega nikoi nikomu ne nasilva da hodi po molove I zali ,parcalki ima I po malkite magazini .Az si pazarq ot malki magazini I kato izlezna gelche vednaga .Maskata samo vatree ne e tolkova strashno.Nikoi ne ni kara da idem I na more po dobre na Balkan palna deezinfekciq na kashtata I barbeku na dvora:) Nqma da se davame shte jiveem no zassega na distanciq:) Nqma da kritikuvame a shte badem umni I shte .....
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време беше
15
2
 
10
 
! Отговори
селтак преди 4 години
Да ходят да копат картофи ,а не да вдигат железа !
14
5
 
6
 
! Отговори
мхм преди 4 години
провал на правителството!
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случая е безумие да се подлага населението на гигантски биотерористичен експеримент (понеже точно за това говорим) без дори да се знае дали това ще има някакъв ефект. И да напомним - стратегията на "стаден имунитет" преведена на нормален език означава "няма да правим нищо да спрем вируса, колкото умрат, умрат, който оцелее, оцелее". Въобще не е сигурно, че дори ще се изгради изобщо някакъв имунитет.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20 *** ще свалят правителството
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кой са молове те? Смешници. Направиха ни луди. Маски в магазините, на 1,5 м. Значи всичко е било за протокола. Да си вземат парите от ЕС.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така, учениците от повече от два месеца нe са в училищата за да не се заразят.Но в понеделник същите ще са първи в моловете.На какво ще разчита държвата след години идея си нямам.За пъшкащите и п ърдящи в залите няма смисъл да се коментира, защото те не знаят от коя страна се хваща лопатата.
9
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След интервюто с Бенатова стана ясно що за човек е мутафчийски.Противен, надменен и нагъл индивид, който незабавно трябва да бъде уволнен след бруталната си изцепка вчера. Такова нищожество няма право да заема такъв пост.
8
4
 
8
 
! Отговори
Пророк преди 4 години
Тез дето не ходят на работа а обичат да се шляят по молове и центрове айде на бас че здравни осигуровки не плащат а като почнат да се тръшкат из болниците пак на нашата шия ще са!Ама кво да се прави ...ревнали на Бойку че фалирали и да им давал пари..само че Паре нема и Бойко им отпуска каиша да се оправят кой как може с цената на масова епидемия!
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С дистанционото на очилиштето беше мноо тапо добре че изкат да отварат Фитнесът и Молът Живота има Смисъл.
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълно медийно затъмнение за протеста пред парламента по телевизиите. Страх ги тресе управляващите. Срам за журналистите
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за какво беше тоя цирк два месеца?
4
3
 
27
 
! Отговори
Нацепинчо преди 4 години
Майкооооууу, малееее. Ей сеа ша избухна. Първо ша ида да напомпа бицарите, ша озкърта залата, ша огъна железата. Убаво ша са напомпа. После ша ида у мола, у студиото малко да оскуба веждите, после на солариум, и да си купа нови тесни дънки, дет едва ги обувам, да са не сцепат. Ша обикола мола да погледам малко лошо. Ей тва е живот. Не отварят училища и детски градини, ама важното е мола и залата да бачка. Ох малеее
3
2
 
25
 
! Отговори
az преди 4 години
Пълно порну. Фитнес зала да отвориш дето ти пъшкат 15 човека, трябва да не си нормален. Нормален ли си?