Търпението се изчерпва: Властите в Германия искат натиск върху неваксинираните

Според тях, те представляват риск за обществото
12 юли 2021 21:25, Нели Христова
623
Търпението се изчерпва: Властите в Германия искат натиск върху неваксинираните
Снимка: БГНЕС

Това лято много хора в Германия се чудят - кога най-накрая ваксинираните ще си върнат всичките свободи? Колко дълго трябва да се съобразяват с онези, които просто не искат да се ваксинират? В момента Германия разполага с достатъчно дози ваксини, така че всеки, който иска да се ваксинира, може да го направи сега. Но поради факта, че желанието на германците да се включат във ваксинацията явно намалява, търпението на мнозина започва да изчерпва, пише "Билд".

Ръководителят на Асоциацията на лекарите за задължителна медицинска застраховка в провинция Рейнланд-Пфалц Петер Хайнц изрази възмущението си от настоящата ситуация: „Тези, които не са били ваксинирани, нямат право да свалят маските си. Не трябва да им се позволява да ходят на стадиони и басейни или да посещават супермаркети без маска. Освен това тези, които не са били ваксинирани или са получили само една доза, не трябва да имат право да отидат на почивка!“ От друга страна, според неговото мнение, всичко това трябва да е позволено на ваксинираните, предаде Фокус.

Хайнц обясни: „Натискът върху тези, които не са били ваксинирани, трябва да се увеличи, защото те представляват опасност за обществото. Няма ваксинация, няма свобода“.

Правителството на Обединеното кралство използва различен подход: благодарение на високото ниво на ваксинация (67% ваксинирани с поне първата доза на ваксината) на 19 юли всички ограничителни мерки ще бъдат премахнати - не само за ваксинираните, но за цялото население. Въпреки големия брой болни хора в страната, изискванията за носене на маски и поддържане на социална дистанция ще бъдат отменени, а нощните клубове отново ще отворят врати.

В Германия, въпреки високата степен на ваксинация (58% са ваксинирани с поне първата доза на ваксината) и ниската степен на заболеваемост, политиците предупреждават срещу преждевременното премахване на ограниченията.

Външният министър Хайко Маас призова ограниченията да бъдат премахнати през август, когато всички граждани ще могат да се ваксинират. Министърът на правосъдието Кристина Ламбрехт обаче предполага, че не трябва да се повдигат очакванията. Все още са необходими някои мерки за защита на тези, които не могат да бъдат ваксинирани: деца, бременни жени и хора с противопоказания.

„Преди да успеем да отменим всички мерки, трябва да се придвижим много по-близо към стадния имунитет“, каза Ламбрехт. „Благодарение на ваксинацията сме в състояние да победим пандемията. Всъщност всеки трябва да свърши своята част и да се ваксинира“.

Проблемът е забавянето на скоростта на ваксинацията, което, съответно, забавя придобиването на колективен имунитет. През изминалата седмица около 248 хиляди души са били ваксинирани ежедневно с първия компонент на ваксината - най-малко за последните три месеца. В средата на май броят на ваксинациите с първия компонент на ваксината е средно 591 000 на ден.

Освен това всеки шести германец (17%) не възнамерява да се ваксинира. Делът на тези, които отказват ваксинацията, е особено висок в Източна Германия (22% в сравнение с 15% в Западна) и сред избирателите „Алтернатива за Германия“ (44%).

Опитът на други държави показва, че последните стъпки преди постигане на поставената цел са най-трудни. Световният лидер във ваксинирането на населението, Израел, не успя да премине границата от 60% от ваксинираните с двата компонента в продължение на няколко месеца. Същата тенденция се наблюдава в САЩ и Великобритания, съобщава "Билд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


623
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
463
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните представляваме опасност само за неваксинирани, тъй като ваксинираните от Ковид уж не умирали от Ковид, а и уж не го карали тежко т.е. всеки неваксиниран си поема сам риска да бъде заразен и не представлява опасност за тази част от обществото, които са ваксинирани. Това е елементарна логика, а написаното в статията е все едно да твърдя, че 2 + 2 = 7. Явно много хора са готови да повярват, че 2 + 2 = 7, стига да им го каже някой авторитет. Аз вярвам на главата си, не на авторитети!
462
0
 
21
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Ами .. на първо време трябва да устискаме докато изтече срока на внесените ваксини. То междувременно и на пингвините ще им изтече имунитета и ще трябва да ги ваксинираме пак.. и така.
461
0
 
34
 
! Отговори
!? преди 2 години
До ВладоТ.н. стари ваксини са минали всички етапи на изпитания,включително клинични,върху хора и това е продължило дастатъчно дълго време-можеш да се осведомиш.Тези,които сега ни натрапват,идват директно от лабораториите,правят върху нас-безплатно-кпоследния етап от изпитанията.Ако всичко беше по правилата,нямаше да те принуждаваш да подписваш информирано съгласие,т.е. да декларираш,че не си човек,а опитно животно.
460
0
 
27
 
! Отговори
Не се учудвам преди 2 години
Съпругът на Урзула, Heiko von der Leyen, е назначен от 2020 г. Медицински Директор на нова фарма-фирма Orgenesis за ваксини ! Отворете orgenesis/team
459
0
 
47
 
! Отговори
старец преди 2 години
Фашизмът бил изчезнал,казват."Няма ваксина,няма свобода"-а пък ваксините били доброволни.Какво лицемерие само!Страшното е,че когато коронавирусът си отиде,"кафявата чума" ще е превзела всичко.Защо ,моля,неваксинираният е опасен за ваксинирания?И нима в най-масово ваксинираните държави делта вариантът не настъпва ?Може би ще забранят на неваксинираните и да гласуват Какво се опитват да направят с нас?Добре,че в България все още има здрав разум по въпроса.
458
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
съвременният Чернобил, Залезът на Запада
457
1
 
41
 
! Отговори
друг от Германия преди 2 години
След 2 седмици се връщам в България и не съм сигурен дали ще се върна отново в Германия, не искам доброволно да влизам в концлагер...
456
1
 
32
 
! Отговори
Един от Германия преди 2 години
" VAKZINE MACHT FREI " - няма да се очудя, ако този лозунг се появи над бъдещи лагери за неваксинирани. От режима може всичко да се очаква.
455
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлер би ви завидял, да знаете. Това, дето го правите, той не успя в такава степен да умори човечеството. Менгеле е селско докторче с малки цели в сравнение с вас, днешните ваксинационни чудовищ_а. Да тормозите здрави хора за да стигнем по-бързо 500 милиона от заповед едно...айде, нема нужда.
454
1
 
20
 
! Отговори
Къв е тоя зор преди 2 години
До всички ваксинирани имате имунитет или каквото и да е до 6 месеца.После кво пак на форумите да защитавате 3 или 4 или 5 ваксина...
453
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
явно на немците им е писнало от емигранти-навлеци. антиваксърите е време да си наглеят в родината.
452
0
 
28
 
! Отговори
ТЪПО ТА ДРЪНКА! преди 2 години
НЕваксинираните са в по-голям риск от ваксинираните и не знам как биха могли да пречат на свобободите на ваксинираните!!! Я пак си пре-формулирайте разсъжденията !! Който иска пуши, който иска пие, който иска се ваксинира!! Какъв е проблема в това какво искаш да те утрепа?
451
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те, немците отдавна са специалисти по демагогията и расизма тъй че няма ваксина няма свобода ще бъде някога написано както над входа на комцентрационните лагери работата те прави свободен!
450
2
 
76
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Ето Дами и Господа и следващата стъпка от "прозореца на Овъртон". Време е кукловода да насъска ваксинираните /разбирай, добрите/ срещу не-ваксинираните /разбирай - лошите/. В Гърция църквата ги демонизира - още малко и отлъчване. В Германия - пряко насъскване - вие не можете да сте свободни, защото навън ходят лоши не-имунизирани. Вярва ли още някой наивник, че не е налагане на медицинска диктатура? Вече не говорим за демокрация, избор и свобода. Говорим за обща и всеобхватна диктатура.
449
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да получите сърцебиене от превъзбуда да коментирате. Билд в Германия е нещо като ШОК в България.
448
0
 
8
 
! Отговори
До Кръстьо преди 2 години
Че то в демокрациата САЩ тези места ги има отдавна и се наричат FEMА самр...
447
26
 
3
 
! Отговори
Владо преди 2 години
До До Владо 510Това вече ме разсмя :Д Според антиваксърите старите ваксини са вече доказани и съответно безопасни. Старите ваксини до една ползват подобна технология на тази на Астра Зенека. Старите ваксини са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. Ползват умъртвен вирус, части от него, някои даже ползват жив вирус, както и различни други вируси, за да стимулират имунната система. Вие сте ваксинирани с такива ваксини от деца всички в момента!
446
4
 
36
 
! Отговори
До Владо преди 2 години
Прочети листовката за Астрата и помисли има ли място аденовирус от шимпанзе в човешкия организъм или аденовирус В26? и второ как се "прави" в толкова големи количества? Да не говорим за липидни наночастици, трометамол и др. етаноли? Как срещу вирус ще се бориш с друг? И представа нямаш какво е вреда от 90% до 168% от 3 мл ваксина, камо ли повторена и вече със заявка да е и трети път. Ако смяташ, че като си ваксиниран не можеш да си бацилоносител на "Короната" лъжеш се много, ама много много.
445
33
 
3
 
! Отговори
Владо преди 2 години
До Анонимен 513Интересно твърдение. Може ли да ми обясните научно, как точно ваксината отключва, каквото и да било, след като изчезва напълно от организма след няколко дни? Всички ****отии за стерилитет, отключване и не знам си какво, на базата на какво се твърдят? Опишете ми механизма на действие. Слепи твърдения от форум в интернет не са релевантни. Аз твърдя, че пиенето на вода при вас е отключило Алцхаймер.
444
1
 
39
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 години
"Ваксинацията ще ви направи свободни"А ще събирате ли неваксинираните на едно място, за да им е по-удобно ? И да се огради това място с бодлива тел, за да се опазят от ваксинираните ? И една баня да им се направи, за да могат да се къпят с Циклон Б ?