Мангъров: Ваксинираните се разболяват и заразяват, преболедувалите - не

Стаден имунитет ще има, когато всеки от нас се срещне с вируса, смята той
31 авг 2021 10:02, Анисия Иванова
645

Инфекционистът доц. Атанас Мангъров вчера поведе шествие в София срещу COVID мерките в страната. Протестиращите се обявиха и срещу задължителната ваксинация.

"Това не е антиваксърско шествие, насочено е срещу това ваксините за COVID да се използват за налагане на неадекватни мерки, които разделят обществото. Трябва да продължим да живеем нормално. Всеки, който иска да се ваксинира, нека да се ваксинира. Учителите, които се страхуват, че могат да бъдат заразени от децата, нека да се ваксинират. Лекарите, които се страхуват, нека да се ваксинират. Тези, които са го изкарали, също може да се ваксинират, но няма нужда", обясни доц. Мангъров пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че преболедувалите COVID-19 не се заразяват и не носят вируса, толкова силен бил имунитетът им.

"Ваксинираният неминуемо ще се разболее от някой от вариантите на вируса, който е с променен спайк протеин. Когато ваксинираният се зарази, той може да заразява други хора. Ваксината не създава стаден имунитет", подчерта доц. Мангъров в студиото на "България сутрин".

По думите му сме свидетели на блокиране на обществото под предлог, че се спасяват животи. Той защитава тезата, че натискът е всички да бъдем ваксинирани.

"Много хора от тези, които са натоварени да управляват този епидемичен процес, смятат, че като наложат строги мерки, нещата ще си дойдат на мястото. Тези мерки са прилагани много по-строго в много други страни в света. Израел беше като лаборатория, в момента там са ваксинирани над 65%, над 90% от възрастното население. Въпреки това имат по над 10 000 случая на заразени дневно", заяви инфекционистът.

"Страни, където се опитаха да живеят нормално, не затвориха училища и бизнеси, не стана така. Да чувате нещо за Швеция днес, говорим за Гърция, Израел, Великобритания - всички тези, които бяха много затворени, много ваксинирани и много строги", даде за пример инфекционистът.

Доц. Мангъров за пореден път настоя, че ваксините са били натоварени с много очаквания, но се оказало, че не дават стаден имунитет.

Още по темата

"Защитават в някаква степен, което не е сигурно, този, който е ваксиниран. Ще получиш трайна защита, когато изкараш естествената инфекция. В съседна Гърция не се допускат до работа лекари, които не са ваксинирани. Това е абсурдно!", каза още той.

Цялото представяне на данни е крайно манипулативно и целта е да се създава напрежение, за да се ваксинират хората, смята доц. Мангъров. Според него в началото, когато сме се затворили напълно, вирусът е минал през тази част от населението, през която не е трябвало да мине.

Попитан за изхода от пандемията доц. Мангъров посочи:

"Това е вирус, който така или иначе ще мине през цялото население. Краен имунитет ще се получи, когато всеки от нас се срещне с някой от вариантите на коронавируса. Трябва да се научим да живеем с този вирус. Човек още не е станал безсмъртен. Всеки ден по шосетата загиват много хора, въпреки че има правилници. Означава ли това, че трябва да забраним транспорта, за да спасяваме животи?"

Инфекционистът е на мнение, че децата не бива да се ваксинират срещу COVID-19. Не знаем колко време е продължителността на тези ваксини, но в същото време казваме, че това са най-безопасните ваксините. Няма никаква медицинска логика в това, защити тезата си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


645
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лордът на мрака пак се изказвал. Колко още души ще вземеш с глупостите се черен лорде. Ти си едно изчадие изпълзяло от ада за да призовава за масово измиране. Който те е послушал много не е живял. Саурон ти е брат, Саруман - слуга, а дявола чичо!
383
3
 
6
 
! Отговори
Повторил ковид преди 3 години
Основанието да твърдя, че съм повторил ковид се основава не само на PCR тестове, а и на направени 5 кръвни проби за антитела в Сибалаб от ноември месец миналата година първия, до преди 2 седмици последния. Както и на 2 показатела в кръвната ми картина, които при мен значително(в пъти) се променяха.
382
5
 
12
 
! Отговори
ДО АНТИВАКСЪР ЕМО преди 3 години
ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ХОРА СЪС "СИЛЕН ИМУНИТЕТ" ПОЧИНАХА....
381
0
 
6
 
! Отговори
ДИДО преди 3 години
До ЕМОПроверете си имунологичния профил след 1 година. 100 лева струва за 4 вида антитела.Това трябва да се прави преди всякакъв вид имунизации, пластични операции дори преди поставяне на зъбен имплант, ако щете. Само един завишен показател е предпоставка за развитие на автоимунно заболяване след време и не трябва да се прави ваксинация в никакъв случай в този момент. Признаци за тези нередности в имунната система няма. Така че помислете!
380
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вариолата е ДНК вирус, не може да я сравнявате с РНК вирус. РНК мутира по- бързо, няма как да има имунитет доживот, нито от ваксина, нито от преболедуване. Затова е по- добре да се ваксинират повечето хора, за да се размножава COVID по- малко и да няма възможност да мутира достатъчно.
379
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е най - великия .Слушайте го и няма да сбъркате .Ботокс ,мотокс ,Шилета всичко е ковид пропаганда и слуги на фарма мафията.Благодариме Мангъров ,че те има и всички се молиме да си жив и здрав и все така да натриваш носа на Ботоксния и останалат платена шайка .За протокола неваксиниран съм.И съм против ковид фашизма.
378
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 367, сещай се за вариолата, но и за нея в wikipedia пише: "Имунитетът след прекарано заболяване е траен."
377
1
 
21
 
! Отговори
kiko преди 3 години
Прав е човекът. Ваксинираните са най-опасни за обществото вмомента. Хване ги вирусът, заболи ги само гърлото и въобще през ум няма да им мине да си направят тест и да влезнат в карантина. Просто автоматично мозъкът им ще изключи, че са пипнали вируса, защото са ваксинирани. Следва да си щъкат навред със сертификата и болното гърло и да заразят по 500 човека.
376
3
 
7
 
! Отговори
антиваксър преди 3 години
До Повторил ковид В цял свят са повторени под 1 % и не е сигурно, че ПСР тестът е с голям % грешки, тук всичките сте повторени. Само под тази статия стотина души сте повторени :)
375
10
 
13
 
! Отговори
Домуз талибан преди 3 години
Колкото повече антиваксъри, толкова по-малко антиваксъри.
374
2
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
В България смъртността изобщо не е висока на фона на това, че в официалните статистики на заразените влизат 1 човек от 5-6 заразени. Хората се изхитриха и си седят вкъщи , за да не ги карантират. В повечето случай след два-три дена ти няма нищо и си отново на работа. Иначе те карантират и здрав и прав трябва да седиш вкъщи а и цялото ти семейство.
373
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай *** не се ваксинирай но и не викай линейка ако тръгнеш да мреш!
372
2
 
12
 
! Отговори
Повторил ковид преди 3 години
Може Мангъров да казва някои вярни неща,но като ги окраси с лъжи всичко се обезсмисля. Аз не съм ваксиниран, а и няма защо. Имам си антитела, ама така както си имах ме повтори. И двата пъти го карах сравнително леко за пред околните, няма да казвам какво ми беше, но не съм развивал пневмонии, болки в кръста, нито съм губил обоняние.Втория път вярно беше много по-леко.Сега ми е спокойно на душата, след два пъти се свиква, имах късмет, ако искам и сертификат.От мен за статистиката-повтаря, но леко
371
4
 
6
 
! Отговори
антиваксър преди 3 години
До Разколебан 408 Ако не сте в рискова група - възрастен, със сърдечно-съдово заболяване, с диабет, затлъстяване или белодробно, не рискувайте излишно. По-добре си измерете имунитета и, ако е нисък, го укрепете с природни средства.
370
9
 
13
 
! Отговори
антиваксър преди 3 години
Изключително ниско ниво на тро.ло.ве.те под статията - само обиди към един уважаван специалист, който съвестно се опитва да си върши работата и да се грижи за хората.
369
1
 
5
 
! Отговори
Разколебан преди 3 години
И са кво? Трябва или не трябва да се ваксинирам????
368
8
 
12
 
! Отговори
антиваксър преди 3 години
До Solar Power 403 Доц. Мангъров, гербав ***, е ваксинирал повече деца, отколкото сте виждали някога на едно място, и изобщо не е против ваксините. Той, а и аз, сме против насилствено участие в експерименти с някакви препарати, за които не се знае почти нищо, освен, че животните, върху които са ги пробвали, са умрели при среща с вируса. Как е станал доктор е ясно - учи се и се държат изпити. Първо го направете, после давайте мнение!
367
5
 
17
 
! Отговори
Драконa преди 3 години
До АК-47 Човека ти казва , че и да се ваксинираш, то си е само за теб. Това какво "добро" правиш на обществото са глупости на търкалета. А вссеки , който сравнява генната терапия представяна за ваксини с истинските ваксини против шарка е луд за връзване.
366
4
 
3
 
! Отговори
иво преди 3 години
До Жорожоре мама,умен си като снимката си.
365
19
 
21
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Дребен комплексиран човечец, който най - накрая намери поле за изява. По-вреден е от вируса.