Решено е: Ще има и сертификат за антитела

Той ще важи само на територията на България
Обновена: 9 ное 2021 15:30 | 9 ное 2021 14:24, Веселина Йорданова
366
Решено е: Ще има и сертификат за антитела
Снимка: БГНЕС

Нов сертификат ще има за антитела, който ще важи само на територията на България, съобщи здравният министър Стойчо Кацаров на пресконференция.

Той ще важи 90 дни от датата на изследването и се въвежда от четвъртък.

Ще се търсят антитела от вида IgG с праг 150 единици на милилитър, обясни проф. Радка Аргирова.

За хора, които са прекарали безсимптомно заболяването, за хора, които са си купили антигенен тест, оказал се е положителен, но не са отишли в болница и са се самоизолирали, и такива, които по-късно са постъпили на лечение, но нямат верификация. По този начин косвено ще получим информация и за това колко хора действително са преминали среща с вируса, каза още Аргирова.

След като в лаборатория този тест се окаже с необходимите стойности, сертификат ще може да се изтегли от информационната система по същия начин.

Кацаров каза още, че с 30% повече са заразените при този вариант на вируса, но смъртността не е толкова висока, колкото е била.

Броят на починалите отнесени към броя на заразените е 3.5, леталитетът при предишните две вълни е достигал до 10, каза той.

Над 1.5 млн. теста за коронавирусната инфекция ще се осигурят за учениците. До вчера са били доставени 200 хиляди теста, а днес ще бъдат доставени още 80 хиляди, съобщи Кацаров. Единият от доставчиците, с който е бил подписан договор за доставка на щадящи тестове, не ги е доставил.

Министърът каза, че се прави всичко възможно през следващта седмица цялото количество тестове да бъде предоставено на Министерството на образованието и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
29
 
! Отговори
Право в целта преди 2 години
Много добре знаят, че въпросният праг от 150 единици на милилитър почти никой няма да го покрие и заради това са решили, че ще има и сертификат за антитела. Всичко е прах в очите на наивниците и евтин пиар преди изборите.
35
6
 
9
 
! Отговори
ДО Владо преди 2 години
Владо, родоотстъпник и предател такъв, отивай тогава и си живей в Сърбия щом мислиш, че е по-добре. Именно заради такова говорене и мислене държавата ни се намира в това състояние. Жалък си!
34
5
 
38
 
! Отговори
МЗ извод: преди 2 години
Болният ваксиниран е по-здрав от здравият неваксиниран!
33
3
 
53
 
! Отговори
Bond преди 2 години
И защо ваксинираните не си тестват антителата и да им важат 3 месеца, а ако нямат - без сертификат, а?Вероятността след ваксиниране да не се изгради имунитет е доста по-голяма от това да стане след преболедуване. Аман от простотии !
32
0
 
6
 
! Отговори
Рашков преди 2 години
А бе много малка тази доза?! Поне една водна чаша да беше ..... А какъв трябва да е градуса? Никой не казва.
31
2
 
38
 
! Отговори
Яве преди 2 години
Не разбирате ли, че голямата борба е да се задържи сертификата на всяка цена?! Сега ще отложим недоволството с три месеца и ще се надяваме хората да свикнат с него, а после - сещате се!
30
7
 
53
 
! Отговори
Всички преди 2 години
хора трябва да се обединят ПРОТИВ ВСЯКАКВИ ЗЕЛЕНИ ХАРТИИ, ТЕСТОВЕ И "ВАКСИНИ"....Пълен БОЙКОТ!!!!
29
2
 
63
 
! Отговори
странна логика преди 2 години
Ще се гледат специално IgG антитела. Те съществуват и във ваксините и във вируса. Цифрата, която ще бъде режещата, ще бъде 150 на BAU на ml, каза д-р Радка Аргирова.В такъв случай да питам защо не тестват и ваксинираните през 3 месеца по тая същата логика?
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приноса на българиан към световната медицина, дона да стане и европейски, ахахах.
27
0
 
0
 
! Отговори
Изтрещял преди 2 години
До АнонименИ аз искам от твоите хапчета :) дейм!
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак недомлъвки ама при колко антитела ще ти дават сертификат ако нормата е 33 а имаш 34 получава ли се сертификат щот един познат с 1500 снтитела е болен Пак измишльотини то с антитела без антитела все тая
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито,ще има още една вратичка за фалшифициране на тестове
24
2
 
9
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Стой си ори демокрацията и цивилизацията!! Мен пък ме е срам от такива като теб!!!
23
38
 
13
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Смешна работа - стадо антиваксъри управлява останалите антиваксъри и си измисля собствени правила. По-добре не въвеждайте никакви сертификати и мерки, отколкото да побългарявате всичко. Всички учени казват, че няма как да се установи, че в тялото е произведен точно вида антитела, които атакуват вируса. Тук обаче си измислиха нова наука. Срамувам се, че съм Българин и живея сред подобни нискоинтелигентни индивиди. В Западна Европа вече ще казвам, че съм от Сърбия.
22
2
 
18
 
! Отговори
14.11 преди 2 години
юруш на тестовете за антитела ! но да знаете че не са безплатни :) , също така тоя сертификат за ходене до чужбина не минава . абе , кво стана с безплатните лекарства - дето се оказа че не са съвсем безплатни , а и ги няма ? кацарОФ се чуди кво да прави , неадекватен е завалията .
21
1
 
31
 
! Отговори
Azzz преди 2 години
Тоест хората сами да си платят епидемиологичното проучване, което държавата трябваше да направи.
20
16
 
5
 
! Отговори
КПСС БКП преди 2 години
Браво на Кацаров ! Правилно решение ! Той отново потвърди, че е най-добрия здравен министър който сме имали някога !
19
0
 
21
 
! Отговори
Уххх преди 2 години
Ми аз и такъв Нема да си вада. Няма да се тествам изобщо даже. Няма да де тествам и да вдигна температура. Просто ще ида на лекар. Проблем има ли?
18
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Призовавам всеки един от вас набоден или не преболедувал или да не си взима и да не ползва и легализира този сертификат! Който си вземе такъв то той помага на медицинския фашизъм, подкрепя го, съгласен е с новия световен ред, напълно го легализира. Борете се за живота който имахем и който ни отнемат - на час по лъжичка. Спомнете си как беше с маските и да си останем в къщи за 20 дни, ... тези 20 дни още продължават нали? Ваксините и сертификатите нямаше да са задължителни .. а сега? Осъзнайте се
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
150 единици на милилитър, а 150 милилитра върши ли същата работа.