Всички ще преминем COVID-19, ще има пета, шеста вълна

Проф. Велизарова: Децата продължават да боледуват леко от COVID-19
9 ное 2021 08:29, Елка Василева
394
Всички ще преминем COVID-19, ще има пета, шеста вълна
Кадър: БНТ

Децата продължават да боледуват леко. Средно тежко и тежко боледуват децата, които задължително имат и някакви други страдания, като затлъстяване, диабет, онкологични, вродени и генетични заболявания, те трябва да се тестват често и да им се налага да носят маска, заяви пред БНТ проф. Светлана Велизаровa.

По думите ѝ 90% от децата, които постъпват в болницата, са на неваксинирани родители, най-малкият пациент е на 9 дни.

Още по темата

"Тази вълна е логично да засегне детската възраст. Причината е, че една година поред крихме децата, те бяха най-затворената група от цялото население, най-неконтактната група, щом те излязат от затворената среда, ще започнат да се разболяват", допълни проф. Светлана Велизарова.

Според нея, докато не преминем всички през тази въздушно-капкова инфекция, тя няма да спре, ще има пета, шеста вълна. Това може да бъде намалено и предотвратено, защото има ваксини, целта им е да не се стигне до смъртен изход, подчерта проф. Светлана Велизаровa.

"Тестът, ако се направи до третия ден от заразяването, може да не отрази правилно, защото няма достатъчно натрупано вирусно число в нашата носоглътка и не може да го хване тестът, но ако си положителен, не може да си фалшиво положителен. От първите симптоми не по-рано от третия ден трябва да се направи тест", поясни проф. Светлана Велизарова.

Тя добави, че родителите бягат от лична отговорност. По думите ѝ не се препоръчват имуностимуланти по време на пика, като витамин D е добре да се дава. Имаме едно, две, до три свободни легла, ние сме болницата в София, която приема най-много деца с COVID-19, уточни проф. Светлана Велизарова,  която е водещ пулмолог, ръководител на детската клиника в белодробната болница в София.

"Децата над 15 години трябва да се ваксинират, те са много контактни и най-малко спазват забрани. Не може майките да се образоват чрез Facebook. При 80% от децата инфекцията протича безсимптомно, затова е тестването. С мисленето всеки за себе си, това може да продължи в години", каза още проф. Светлана Велизарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се спре тази гавра с хората. Малодушието ни убива с всеки изминал ден. От всеки един от нас зависи този геноцид да спре. Бъдете смели и отстоявайте завоюваните свободи от нашите предци. Предателството и отстъплението от постигнатото няма да ни бъде простено. Животът на планетата е сериозно застрашен от хора с болни мозъци. В момента има икономическа война , която се води с помощта на биологично оръжие.
302
13
 
43
 
! Отговори
Ема преди 2 години
Колко платиха на проф. Велизарова , за да говори нелепици ? Да ваксинира своите деца и да не посяга на чуждите. Да се разсекретят договорите с фармакомпаниите за тези "ваксини". Съветвам " експертите " да не коментират инжектиране на деца . Бог е справедлив и всеки ще получи това , което е заслужил.
301
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който оцелее, ще оцелее.
300
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарастването на случаите на пробиви във ваксината в Обединеното кралство се дължи отчасти на деца, все още до голяма степен неваксинирани, предаващи вируса на своите ваксинирани родители. В допълнение, пробивните инфекции при ваксинираните допринасят за разпространението на вируса, като представляват риск за уязвимите и неваксинирани хора. Проучването също така установи, че ваксиниран човек със симптоматичен Covid-19 е също толкова вероятно да предаде вируса, колкото и неваксиниран.
299
2
 
29
 
! Отговори
Заглавието преди 2 години
...всъщност е: "Докато не преминем всички през ковид 19, ще има и пета, шеста,....вълни.". Защо по журналистичски се манипулирали думите и в заглавието? Въпросът е, защо тогава искат изкуствено да спрат разпространението, особено сред децата които няма и да го усетят. Та затваряха и затварят училища дори. Явно искат агонията и бонусите да продължат колкото се може по-дълго? И междувременно да зашият и пеленачетата за да задоволят филантропите.
298
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ще ме извинявате Госпожо, ама това си е психоза. Замислете си.
297
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре да напишете нещо за Ангел Кунчев, защото хората си мислят, че има някаква конспирация и ще се откажат от ваксините.
296
5
 
27
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
ЕЙ,НЕНОРМАЛНИЦИ! УБИЙфИ! КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ МЕ /НИ ЗАНИМАВАТЕ С ЕДИН ВИРУС КОЙТО Е ОБИКНОВЕН.............................................Докато има ковид фондове за усвояване. Истинските убийци са не нашите лакоми корумпета, а тия дето щедро раздават фондовете. Илюзия е обаче че тия вакси са само за пари. Има и нещо друго в тях. Сега тече насилствена кампания, тия които са се боцкали с неправилните ваксини, да ги принудят доброволно да си забият бустери с правилната. Най-животоспасяващата и за деца
295
4
 
28
 
! Отговори
Levski преди 2 години
Няма ваксини. Никой от тях не е минал през пълен цикъл на изпитване.
294
2
 
12
 
! Отговори
Да преди 2 години
Интересно е и още нещо, че към момента доста държави имат военновременни бюджети. Все едно водят война. Яко кеш.
293
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕЙ,НЕНОРМАЛНИЦИ! УБИЙЦИ! КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ МЕ /НИ ЗАНИМАВАТЕ С ЕДИН ВИРУС КОЙТО Е ОБИКНОВЕН И СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НОВ СВЕТОВЕН РЕД С ЦЕЛ УПОТРЕБА НА ВАКСИНИ И ТЕЗИ КОИТ ОС АВ БОЛНИЦИ БИВАТУБИВАНИ С ПО ВИСОКИ ДОЗИ КИСЛОРОД!5 G МРЕЖИ СРИВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА ЗАД КОРОНА ВИРУС ИЗАМАТА КОНТРОЛ ГЕНОЦИД! ВАШТА МАМА УБИЙЦИ! САТАНИ ЩЕ ПЛАТИТЕ ЗАЩОТО ВИЕ ВЪРВИТЕ СРЕЩУ БАГ И БОЖЕСТВЕНОТО!
292
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има 21 вълна и ще ви шият с експериметалки до откат
291
1
 
16
 
! Отговори
Не ми е ясно преди 2 години
Защо професорите не казват какви антитела да изследваме след ваксина и на кой ден?
290
10
 
18
 
! Отговори
Levski преди 2 години
Испания е 9-тата страна, която изправя министъра на здравеопазването пред съда, като иска ДОКАЗАТЕЛСТВО, че вирусът COVID-19 съществува. Всички здравни министри обаче не успяха да излязат с доказателства, защото вирусът НЕ СЪЩЕСТВУВА.Испанският здравен министър дори не присъства на изслушването. Вместо това министърът изпрати писмо, в което обяснява, че НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА за съществуването на вируса не могат да бъдат намерени.
289
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А от хроничен глад, колко са починали?
288
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките които се предприемат са за удължаване на кризата. Управляващите по света имат нужда от криза защото са катастрофирали финансово. Испанския грип е бил истинска заплаха и е приключил за по-кратко време без ваксина.
287
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никоя телевизия не даде статистика колко са умрелите от ковид и колко от друго ???
286
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте ! Аз съм доктор Боц предлагам ви следното да ви модифицирам като зеленчук та да устисквате на болести.......не бързайте да ме плюете ....ще се съгласите без да ви моля
285
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Психологическа война! Канонада на макс! Цифри изгодни само на атакуващите. Повечето вече сте жертви. На война като на война!
284
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривай!