Проф. Чорбанов: 6 държави отмениха сертификатите

10-ина други са готови да го направят, каза имунологът
30 яну 2022 13:22, Ния Христова
120
Проф. Чорбанов: 6 държави отмениха сертификатите
Снимка: БГНЕС
"Зеленият сертификат не протектира населението, той предполага носителят на такъв сертификат по никакъв начин да не разпространява вируса, но те могат, което го прави безсмислен." Това заяви пред БНТ депутатът от ИТН и имунолог проф. Андрей Чорбанов.
 
Проф. Чорбанов посочи, че в 6 държави вече са отменили зеления сертификат, а поне още 10-ина са готови в близката седмица-две да го направят. 
 
Той подчерта, че в нито една от тях доводът не е, че населението е свръхваксинирано.
 
"Доводът е, че този вариант на вируса не може да бъде спрян по този начин", коментира Андрей Чорбанов.
 
Според него практиката показва, че ако при 80-90% сертифицирано население не може да бъде ограничено разпространението на коронавируса, то и в нашата ситуация това няма да бъде променено. 
 
Ученият изтъкна още, че огромният брой хора прекарват леко коронавируса в момента леко, в дома си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
9
 
! Отговори
До 50 преди 2 години
Като научиш правописа, тогава. Което значи никога.
45
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Драги антиваксърчета, направете ме горд със вас! Ваксинирайте се, да ви обичам!
44
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натискайте пърцуцата и сланинката, там ви е силата. За мисленето трябва мозък.
43
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кои са държавите отменили зелените сертификати?
42
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Събрали се 3-*** *** на конушмак. Единия лъже, другия маже, третия приглася.
41
3
 
23
 
! Отговори
до 41 от славянин преди 2 години
Нарковаксърите е ясно, че ще се бодете регулярно за всеки няколко месеца и без да ви принуждават, просто по лично желание и по лично убеждение!
40
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновено по Чорбанов платените, щото им пречи и виждат, че краят им е близо. Но по- добре ужасен край, отколкото ужас без край. Свършено е с марионетките.
39
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази драсканици ми напомнят на седянка с надлъгване. Единия толкова леко го изкарал, другия пък още по-леко, пък един експерт даже не е забелязал, че го е изкарал, я виж ти... Само не е ясно как е разбрал, че го е изкарал.
38
3
 
27
 
! Отговори
Не! преди 2 години
"Той подчерта, че в нито една от тях доводът не е, че населението е свръхваксинирано. "Доводът е, че този вариант на вируса не може да бъде спрян по този начин", коментира Андрей Чорбанов. " Точен както винаги. Не, не масовата ваксинация е причината да падат сертификати, причината е, че омикрон е безобиден, а бъркочите не спират нищо!
37
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ще са ваксинирате рано или късно. Умнията предпочита първо ваксина и след това да се среща с вируса. Глупавият предпочита да боледува веднъж-дваж и после да се ваксинира. А уврежданията , които вече е получил, са му до живот.
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който прави от зеления сертификат политика не му е чиста работата.
35
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То само експерти тука, бе бате. Единият го изкарал на крака, другия на греяно вино, че някои даже го били изкарали безсимптомно... каквото и да означава това. Брях, чи експерти мааму стара...
34
2
 
19
 
! Отговори
до 35 от славянин преди 2 години
Здравият организъм не е въпрос на късмет, а на ежедневна ЛИЧНА грижа за неговото здраве! За късмет говорят само тежко невежите!
33
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Перифразирам: "по добре ТИРОВЕТЕ да дойдат!"
32
29
 
9
 
! Отговори
…. преди 2 години
Това е манипулирана информация - въпросните държави са достигнали максимално ваксинационни покритие, за това не е необходимо вече да представят зелен сертификат в рамките на държавата - тъй като масово населението се е срещало по някакъв начин с вируса. На всички в коментарите, които твърдят че вируса е само загуба на обоняние за 2 дни мога да кажа да благодарят на Бог за късмета си, защото наша служителка загуби здрав син 37 от Ковид, а друг служител и двамата си родители само за седмица.
31
7
 
30
 
! Отговори
славянин преди 2 години
На срещата на протеста на 12-ти този месец, когато пуснаха трима представители на протестиращите в МЗ-то, ми направи впечатление какво каза министърката Сербезова: че отдавна е научно установено, че страхът и паниката увеличават симтптомите на една болест от 2 ДО 100 ПЪТИ! Повтарям - министърката призна че е научно установено че страхът и паниката увеличават симптомите на една болест от 2 ДО 100 ПЪТИ! Сега нали ви е ясно защо е това 2-годишно нон-стоп налагане на страх и паника!?
30
5
 
17
 
! Отговори
до 27 от славянин преди 2 години
''Изкарах го февруари миналата година! Една седмица не можах да заспя и щях да си изкашлям белите дробове! Опитах се с разни фервекси, лекарства против кашлица и всякакви! След като мина седмица, и личната ме натъпка с антибиотици! Чак на втория третият ден успях да заспя!''На кривата ракета космоса и е крив! На калпавия организъм все някаква болест му е виновна, че я кара тежко! Моят организъм не е калпав и през последните две години нищо по-сериозно от настинка не съм карал!
29
5
 
22
 
! Отговори
До някой преди 2 години
Аз пък го изкарах преди година и половина. Без болки, без температура, само и единствено със загуба на обоняние. Не съм пил абсолютно никакви лекарства. Тогава бях на 52 години. И сега какви изводи да направим от твоя и моя случай?
28
30
 
5
 
! Отговори
Ваксинираните преди 2 години
Заразяват значително по-малко, защото развиват по-слаби симптоми, по-малко кашлят и кихат, следователно разпръскват по-слаб аерозолен облак, което ги прави по-малко опасни за околните. Разбира се, подобни аргументи остават под прага на осъзнаване на антиваксърите, защото той е изключително висок.
27
4
 
30
 
! Отговори
до 24 от славянин преди 2 години
А каква беше смъртността в много ваксинираните държави спрямо България преди да скалъпят ''епидемията/пандемия''!? Май пак същата каквато е и днес - в пъти по-ниска!? Само че за нарковаксър с IQ като на шимпанзе да мисли асоциативно е непосилно!