Организаторите на Париж 2024: Християни, наистина съжаляваме!

Сцената от "Тайната вечеря" не целяла обида, а възхвала на толерантността
Обновена: 28 юли 2024 14:52 | 28 юли 2024 14:50, Петър Бойчев
589
Организаторите на Париж 2024:  Християни, наистина съжаляваме!
Снимка БГНЕС

Организаторите на олимпийскити игри в Париж 2024 се извиниха в неделя на католици и други християнски групи, разгневени от сцената по време на церемонията по откриването на най-високия спортен форум, която пародира произведението на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря".

Сегментът, който пресъздава библейската сцена на Исус Христос и неговите апостоли, споделящи последното хранене преди разпятието, включва драг кралици, транссексуален модел и гола певица, гримирана като гръцкия бог на виното Дионис, и предизвика бурна реакция от Католическата църква, съобщи БТА.

„Ясно е, че никога не е имало намерение да се покаже неуважение към която и да е религиозна група. Церемонията по откриването се опита да отпразнува толерантността на общността. Вярваме, че тази амбиция беше постигната. Ако хората са се обидили, наистина съжаляваме", каза говорителят на Париж 2024 Ан Декамп на пресконференция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


589
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
2
 
12
 
! Отговори
Явор преди 1 месец
И Евровизия беше парад, и откриването на Олимпиадата беше така. И двете събития имат нужда само от светлинно шоу, едното от хубави песни (каквито рядко има), а другото от качествени спортисти, които заслужено да вземат медали. От откриването аз запомних изпълнението на Селин Дион, на други изпълнители, уникалните сгради, фигурите на видни исторически личности, които изскачаха от река Сена и препратките към историята. Тези уж мъже и уж жени не ща да си ги спомням.
307
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спортистите що не и теглят една м.й.на на олимпиадата и я бойкотират? Те достойнство нямат ли, не са ли обидени? Това според мен е най- правилното решение.Подигравката е насочена първо към тях, после към публиката.
306
1
 
6
 
! Отговори
Явор преди 1 месец
Нека са каквито искат, само това да не е официална политика. Хората, които обичат спорта, и тези на живо, и пред екраните от цяла Европа искат да гледа спорт, спортни състезания и спортни таланти, а не демонстрации. Това искат и някои евроатлантически партии у нас да го превърнат в официална политика. На Олимпийските игри смисълът, още от древността, е да се намери път към обединение, да няма социални неравенства, да няма културни различия, а не демонстрации.
305
2
 
21
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Западна Европа е провалена! Належащо е излизане от ЕС. Тази англо-саксонска олимпиада е изгъзица!
304
1
 
33
 
! Отговори
Хектор преди 1 месец
Християнството не е религиозна група, а ОФИЦИАЛНА религия на цяла Европа от 1700 години насам, да не говорим че е истинска . Няма да ви се размине деца на падналия ангел .
303
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина ми се повдига от това откриване. Все едно идва някакъв апокалипсис, зловещо е. Не знам как може да се харесва от някои.
302
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западът е в последната фаза на късната Римска империя. Содом и Гомор, а скоро следва разгром и заличаване
301
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви християни ги гонят тези негодници? Ами китайците, индийците, японците, които станаха свидетели на тази зле прикрита диария? На тях няма ли извинение? Трябва да се извинят на всички нормални хора които са били принудени да гледат дефилето на содомитите и другите у роди.
300
1
 
29
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Сега с картини се оправдават. Защо избраха точно тези картини? Защо избраха точно Дионис? А подигравката с брадатите жени? По добре баба Яга, отколкото генетично болен гъ.ъъ.зз.
299
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам да видя олимпийско ансамблово съчетание по художествена гимнастика с бухалки, изпълнено от мъже. Искам и размяна на фланелки от футболистки в края на мача. Гледа ми се и женско сумо, нищо че не е олимпийски спорт. Не са толкоз лоши тея извращения.
298
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повредата не е във вашия телевизор хахахахаха
297
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** долни,ако някой християнин поругае корана представям си какво ще направят хората от тази религия,тези олимпиада откриват с извратености и поругаване на Христос.показвайки го като гол дебелак.
296
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Време е да напуснем потъващия кораб ЕС
295
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тоя хомо смърф ли да се надаме да ни изкара пари за пенсии?
294
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не само Олимпиадата, Евровизията и ЕС отиват на закриване, Европа се замозатрива.
293
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз съм силно против детето ми да е свидетел на жендъризми, които могат по един, или друг начин да му повлияят и да го направят толерантен. Не искам! Ще се боря със зъби и нокти тези извращения над нормалните хора да спрат и да останат в историята!!!!!
292
2
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
Нищо чудно !..Франсетата отдавна са изкрейзила нация..За тях лорд Черното Влечуго казва:..-"Франсето ще си легне и с мивката,ако тя сложи пола"..
291
1
 
49
 
! Отговори
По дълбоко е! преди 1 месец
Не е въпросът дали някой се е обидил или не.Хората се дразнят, че упорито им се навира в очите начинът на живот като гей, лезбийка, или всякакви други ОТКЛОНЕНИЯ като нормални и в реда на нещата.И не, НЕ СА НОРМАЛНИ и не са естествени.Радвайте се на свободата си и не се опитвайте да направите своята НЕНОРМАЛНОСТ в норма за поведение.Няма да се получи!
290
1
 
36
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Хайде няма нужда от неискрените им съжаления. И малката толерантност, която ми беше останала към ЛГБТ-МТ се изпари. Нето ме интересува пародията им на олимпиада, нито ще ги гледам. Държава, управлявана от геоове иска да си налага гейщина навсякъде . Няма да га бъде!!!
289
2
 
35
 
! Отговори
До 279 преди 1 месец
Никой "***" или с друга "ориентация" не бива да бъде отминат с мълчание !Те трябва са се поставят на мястото им и да праестанат да се изявяват! Защо тези "нежни" личности не се подиграват с исляма ? Защото днес Париж щеш е да гори! Така,че сега няма "равенстно на половете",както реклемират тази Олимпиада, а гавра с милиарди християни!