Лаборатория за иновативно изкуство ще радва софиянци

Фестивалът събира международни артисти от независимата сцена
7 окт 2024 13:33, Анисия Иванова
2

София събира международни артисти от независимата сцена за иновативно изкуство на фестивала "180 градуса - лаборатория за иновативно изкуство". Със своето 11-о поредно издание фестивалът предлага разнообразие от събития с фокус върху експериментални интердисциплинарни формати. Провежда се на различни локации в София в дните между 4 и 11 октомври.

"Фестивалът се различава от всички останали фестивали, защото ние се фокусираме върху първичен и артистичен процес. Това, което публиката вижда, е първият опит между артистите. Каним девет основни артисти, които събираме в три екипа. Във всеки екип има по трима артисти от различни дисциплини. Във всеки екип има и по един български артист. Никога не са работили да този момент заедно", разказа артистичният директор и създател на фестивала Александър Хаджиев в предаването "България сутрин".

Според него независимата сцена е много важна за развитието на обществото.

"Успяхме да увеличим заплащането на артистите и то да бъде балансирано, независимо дали си от Българи, или идваш от Германия", подчерта Хаджиев пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос колко критична е публиката, той отговори, че е много критична, а това според него е хубаво. Хаджиев сподели, че артистите се опитват да стопят границата между тях и публиката. По думите му много артисти се връщат и като публика, също така започват и сами да създават международни проекти.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от София
200 000 € в София е ниска цена за двустаен, нужна е заплата от поне 2600 лв. за кредит
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
прайд 2 преди 2 часа
Пак ли "модерни ценности" и розови понита???