Отново конни надбягвания на Националния хиподрум след дълго прекъсване

Очакват се най-красивите и най-скъпите коне в България, които вече имат победи на хиподрумите в чужбина
17 сеп 2005 09:38,
Отново конни надбягвания на Националния хиподрум след дълго прекъсване
Конете ще бъдат яздени от елитни жокеи, някои от които са дошли от Англия специално за надбягванията. Снимка: Булфото

Две поредни недели - утре и на 25 септември, след дългогодишно прекъсване на Националния хиподрум край София ще има национални конни надбягвания, съобщиха от хиподрума.

В състезанията ще участват чистокръвни състезателни коне от цяла България. Очакват се най-красивите и най-скъпите коне в България, които вече имат победи на хиподрумите в чужбина.

Животните се подготвят от най-добрите треньори у нас. Те ще бъдат яздени от елитни жокеи, някои от които са пристигнали от Англия специално за надбягванията.

През първата неделя ще се състоят пет гари за различните категории чистокръвни английски коне, една гара за чистокръвни арабски коне и една - за надбягване с двуколки.

През втория състезателен ден програмата е с една гара по-малко. Стартовете на бяганията са на всеки половин час.

Чистокръвните английски коне ще бъдат разпределени в пет гари с различни дистанции. Те ще се съревновават за различни призове и награди, между които приз "Критериум", приз "Национален хиподрум АД". Най-престижната награда е "Хан Крум".

Конете от чистокръвна арабска порода ще участват в гладко препускане във втора гара, а конете от т.нар. рисисти породи ще се борят за "Жребец Утопист" в надбягването с двуколки.

Във времето между гарите на всички желаещи да яздят ще бъде предоставена такава възможност. За възрастните са подготвени учебни коне, а за децата - понита.

Желанието на организаторите е следващите надбягвания от състезателния сезон за 2006 година да се състоят на хиподрума съвместно с Националната асоциация по коневъдство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание