Kак да изберете правилните слънчеви очила за вашето лице

Всичко се корени в пропорциите
14 юли 2024 21:26, Дарена Найденова
3
Kак да изберете правилните слънчеви очила за вашето лице
Снимка: iStock

Въпреки че може да изглежда, че слънчевите очила са универсални, те не трябва непременно да се гледат по този начин. Разбира се, може да сложите какъвто искате модел, стига да ви харесва, но някога слагали ли сте чифт, който смятате, че е направен точно за вас? Вероятно сте се влюбили в него, защото пасва идеално на формата на лицето ви.

Слънчевите очила не са като дрехите, тъй като не можете да ги скъсите или стесните, ако сте объркали размера. Колкото и да се опитвате, те винаги ще ви бъдат големи, ще падат от лицето ви и ще ви трябват допълнителни способи, за да ги задържите на едно място през целия ден. Затова е изключително важно да намерите правилния размер и стил на рамка за вашата уникална форма на лицето и по този начин да подобрите значително чертите си.

Слънчевите очила, които ви пасват идеално, ви помагат да балансирате пропорциите си и да създадете ефект, който ви кара да се чувствате, че определен модел е направен точно за вас. Те ще изглеждат по-скоро като продължение на външния ви вид, а не като аксесоар, който случайно сте включили към облеклото.

Въпреки че звучи сложно, намирането на слънчеви очила, които пасват на формата на лицето ви, далеч не е особено сложна наука. Първо, просто трябва да определите каква е формата на лицето ви, а ние ще ви помогнем след това.

Как да определите формата на лицето си?
За да разберете формата на лицето си, дръпнете косата назад, за да видите пълния контур. Определете най-широката част от лицето си – челюстта, бузите или челото е? Отговорът обикновено ще даде основната индикация за формата, но може също така да разгледате фактори като формата на челюстта – кръгла, ъглова или заострена е – както и дължината на лицето ви – дълго или късо е? Ако все още не сте сигурни каква е вашата форма, можете да очертаете лицето си върху огледалото с червило или маркер за лесно изтриване.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: слънчеви очила
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
СУФ преди 1 месец
Важно е да не са слепи, когато си избират очила :))
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да носиш намерени очила може да е заразно!