Протест и контрапротест в спор за пропагандата на нетрадиционната сексуална ориентация

По-рано днес президентът не наложи вето на приетите в НС промени
15 авг 2024 19:25, Красимир Ангелов
349
Протест и контрапротест в спор за пропагандата на нетрадиционната сексуална ориентация

Два демонстрации се провеждат успоредно в „триъгълника на властта“ в центъра на София.

Пред президентството протестът е против законовите промени, забраняващи пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация и e с искане президентът Румен Радев да наложи вето на измененията. По-рано днес държавният глава не наложи вето на спорната поправка в Закона за предучилищното и училищното образование, която забранява "пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения".

Утре текстът ще бъде обнародван и ще влезе в сила, сочи съдържанието на "Държавен вестник" за 16 август.

Протестът е под надслов "Вето на закона на омразата"
, и протича при изключително засилено полицейско присъствие.

Другата демонстрация, организирана от „Възраждане“, е пред сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I“ №1 и е в подкрепа на промените под надслов „НЕ на джендър пропагандата! Да на нормалността!".

"Смазахме  джендър идеологията в България, това е голяма победа на „Възраждане“. В интерес на истината бях подценил тази зараза. Американското посолство финансира хомосексуална пропаганда на децата ни в училищата. Обучавали са лекари и учители как да работят с ЛГБТ хора и с детската ЛГБТ общност. Искам да попитам - къде в закона е регламентирано наименование детска ЛГБТ общност?  Те вече говорят за гей деца… Няма никаква общност, извън семейната и само техните родители  до 18 годишна възраст на децата могат да решават.

Радвам се, че на всички НПО-та, финансирани от Америка за България, им отнехме работната среда. Те в момента се опитват да го изкарат, че е закон на омразата и забрана на ЛГБТ хората - никой нищо не ви забранява, освен че не искаме с нечистите си ръце да сеете гнусната си пропаганда върху децата ни, които посещават училища и детски градини", каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов във видеообръщение в социалните мрежи.
 
Държавният глава Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с което е изразил отношението си към тях, съобщи по-рано днес прессекретариатът на президента.

Забрана за пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин – пряко или косвено, в системата на образованието на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната, прие парламентът миналата седмицата. Това се случи с гласувани на две четения в едно заседание промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от парламентарната група на „Възраждане“.

"Нетрадиционна сексуална ориентация" са различни от общоприетите и заложените в българската правна традиция схващания за емоционално, романтично, сексуално, чувствено привличане на лица от противоположни полове", записа Народното събрание.

Текстът подкрепиха 135 депутати, против бяха 57, а осем се въздържаха.

В понеделник 7038 подписа от граждани и 76 неправителствени организации бяха внесени в администрацията на президента, с искане държавният глава Румен Радев да наложи вето върху промените в Закона за предучилищното и училищното образование. Инициативата е на Фондация „Будителките“ и Младежка ЛГБТ организация „Действие“.

Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Майкъл О'Флеърти заяви в понеделник, че е "дълбоко обезпокоен" от приетия миналата седмица от българския парламент закон срещу "пропагандата" на ЛГБТ+ в училищата и призова президента Румен Радев да не го подписва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от Общество
Важно: Социални помощи могат да се вземат от всяка поща
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
0
 
2
 
! Отговори
Да преди 2 седмици
Браво на д-р Костадинов! На изборите ще гласувам за партия Възраждане. Не съм го правила от 10 години, но този път ще гласувам за тях. Заслужават го!+1 и аз заради този закот този пьт ще гласувам за вьзраждане
215
0
 
1
 
! Отговори
Браво преди 2 седмици
Аз лично поздравявам тези, които приеха този закон.Но трябва да се направи промяна по отношение на наказването на тези, които не спазват този закон.щом има закон трябва да има и санкции
214
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако сега не действаме уважаеми родители , скоро ще искат да имат стаи за м**а*.стурбация в училищата, както в германия, германските училища ги имат
213
0
 
7
 
! Отговори
НЕ МОЖЕ 7 000 ДУШИ преди 3 седмици
ДА ДИКТУВАТ НА 7 МИЛИОНА БЪЛГАРИ
212
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много навременен закон! Бяха почнали да обикалят страната министерски чиновници с гост лектори от съответните НПО-та и да организират семинари където са принуждавали възпитателките в детските градини да се обръщат полово неутрално към децата и други подобни модерни щуротии. Заплашвали са с уволнение тези които протестират. Сега на този розов диктат ще се сложи край!
211
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Доказателството, че има някаква манипулация от страна на ЛГБТ организациите е простият факт, че не протестират ученици или учители. Явно протестира някой друг
210
0
 
17
 
! Отговори
Анелия преди 3 седмици
Браво на д-р Костадинов! На изборите ще гласувам за партия Възраждане. Не съм го правила от 10 години, но този път ще гласувам за тях. Заслужават го!
209
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много хубаво го каза другарката Нинова "досега беше борба за приемане /на обратните/, сега вече се води борба за надмощие от тяхна страна".
208
1
 
6
 
! Отговори
Едно разбрах, че преди 3 седмици
Майкъл О'Флеърти заяви в понеделник, че българския му мъж е "дълбоко обезпокоен"!
207
5
 
13
 
! Отговори
Идеалист преди 3 седмици
Браво на ПП "Възраждане"! Затова сън неин член! ЛГБТ пропагандаторите, няма да получавате пари за извратената ви пропаганда, никой не ви спира да изживявате фекалните си оргазми. Всичко в природата е бинарно - протон - електрон, Южен и Северен магнитни полюси, Мъжко и женско и т.н. Не ми пипайте внуците, девияти, носете си недъга стоически!
206
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ти дон НУЦО МАРЧАНО, имаш ли си въобще на представа какво означава ТРАКТАТА "Infelix Aurom" подписан през (956-997) в Гданск от бискупа свети Wojsiech за спиране на търговията на РОБИ от страна на Евреите и Мюзюлманите?
205
2
 
14
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 седмици
Сега трябва да се приеме и правилник за приложението на закона, а в Наказателният кодекс - допълнение, в което да се определя какво наказание да се налага за неговото нарушаване. Може и да е глоба, но трябва да има. Ако няма наказание, законът няма да се спазва.
204
1
 
9
 
! Отговори
Казума преди 3 седмици
Ми дайте да го променим малко тоя закон тогава. Всякаква пропаганда, популяризиране и подстрекаване със сексуален привкус, традиционен или не се забранява, наказания като за педофилия и ЛГБТ не са дискриминирани. Всички любители на малки дечица са равни и в затвора без да има значение дали момчета, дали момичета и т. н. И готово, мир и спокоиствие.
203
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Париж 2024 ни показа до къде може да стигнем и катализира тези промени.
202
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А в това време Филип Киркоров се кълчи по чорапогащник някъде в Москва!
201
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи: Текстът за "Пендерyнгиятa" е подкрепен от 135 пендеpунгелски - ПутoКуpести депутата, против са се оказали 75 спомняйки си, че са се родили като малки като момиченца или като момченца, а останалите се въздържали и се чудят жени ли са мъже ли са?
200
1
 
46
 
! Отговори
Нещото преди 3 седмици
Олимпиадата в Париж стана символ на извратената сексуална ориентация и джендър идеологиите. Мъже боксьори пребиват жени публично, въпреки разните им там конвенции. Какво невероятно падение не само за спорта, а за Франция и Европа!
199
2
 
46
 
! Отговори
Гражданин преди 3 седмици
Доста закъсняла, но все пак победа. Тази година в софийско училище две НПО лес бий ки проповядваха с розови парцали на деца до 4-ти клас разнополова любов. Невероятен ужас, срам и падение за образованието в България, правителството и обществото ни. В САЩ НПО финансирани от чужди държави са забранени и преследвани със закони. Долу мръсните ръце от децата ни!!!
198
14
 
11
 
! Отговори
haha преди 3 седмици
Едно време по повод гейските работи потърпевшият Парцалев беше казал на Тато: Всико ли оправихме в държавата ,че да се занимавате със за*ниците ни? Та и сега така...
197
3
 
18
 
! Отговори
СМЪРТ преди 3 седмици
До сега имахте всички права, които един гржданин има, НО с тази наглост заслужавате СМЪРТ.