Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура

Асен Александров: Каква е границата между информация и пропаганда?
16 авг 2024 12:00, Инна Ангелова
294
Училищен директор за ЛГБТ промените.: Учителите ще си налагат автоцензура
Снимка: Bulgaria ON AIR

Директорът на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София Асен Александров направи коментар относно ЛГБТ промените.

В София две паралелни демонстрации се обявиха "за" и "против" промените в Закона за предучилищното и училищното образование. А част от депутатите на "Величие" поискаха, всеки нарушил забраната на ЛГБТ "пропаганда" в новия закон, да бъде наказвана с глоби и лишаване от право да се упражнява професията за две години.

Още по темата
Александров подчерта, че критиката не е към самия закон, а към начина, по който се прилага.

"В училище и сега няма такава пропаганда, каквато ни се забранява, нормално е да се притесняваме какво точно не трябва да правим. Ще се наложи автоцензура, да се очаква, че всичко, което се случва, се случва само в училище е прехвърляне на отговорност", коментира директорът в ефира на "България сутрин".

Александров се учуди и че законът се прилага само за училищата, а не включва още театри и медиите. Относно предложението за санкции за учителите, директорът посочи, че това е половингодишна учителска заплата.

"Едва ли ще се стигне до това, учителите са много консервативни, ще си наложат автоцензура. Не е описано учениците подлежат ли на санкции, ако те пропагандират, те са най-силните пропагандатори", добави Александров.

В ефира на Bulgaria ON AIR директорът попита как се измерва границата между информацията и пропагандата, тъй като в много предмети са залегнали мъжът и жената - биология, философия, история.

"Много общо е казано какво не трябва да се прави, какво е нетрадиционното - не харесвам жени, които тренират спорт като бокс и вдигане на щанги. Приемам ги, щом държавата ги приема и им осигурява средства и ги тренира. Имаме различно усещане за правилно и неправилно, традиционно и нетрадиционно", каза още Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от Общество
В 2300 обекта се използват радиоактивни отпадъци
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Смешникът с пижамените партита в училището си ...
216
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А лорда?
215
0
 
7
 
! Отговори
kiki ТОПАЛКАТА преди 3 седмици
Намерили сте кого да питате,директора на който любовницата му беше пуснала голите снимки...беше се щракал в цял ръст. Тази мижитурка която е някаква ферберска *** и когато има нещо за коментиране винаги се кани или онзи Стаматов ил това *** с неприятна физиономия....
214
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоз директор ако не знае кое е нормално и кое не ,явно е за уволнение.
213
3
 
1
 
! Отговори
Така така преди 3 седмици
Аз не харесвам жени които тренират борба това не е традиционен женсли спорт да се отнеме медала на станка златева немедленннаааа
212
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А който съблазни едно от тези, малките, които вярват в Мене, за него би било по-добре да се окачи на врата му един воденичен камък и да потъне в морските дълбочини. От Библията.
211
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Американски агенти са превзели България
210
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"директорът попита как се измерва границата между информацията и пропагандата, тъй като в много предмети са залегнали мъжът и жената - биология, философия, история." -Уволнен си.
209
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Директорът на 51-во училище "Елисавета Багряна" в София Асен Александров, доказа трагичното състояние на българското образование.
208
15
 
6
 
! Отговори
Кравар преди 3 седмици
И сега , другаря костадинчо - ще назначи ли по един партиен секретар от из-раждане във всяко училище . Да събира доноси срещу учители и ученици и да ги уволнява и изключва . Като в доброто старо време при комунистическите му приятелчета .
207
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоз директор да не се прави на луд и нас на такива , много добре знае за какво става дума ако ли не , не му е мястото там . Редно е министъра на образованието да се самосезира.
206
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоз директор да се прави на луд и нас на такива , много добре знае за какво става дума ако ли не , не му е мястото там . Редно е министъра на образованието да се сезира.
205
12
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 3 седмици
Само да припомня какво каза чудовището Агресор Путин по въпроса: Не тормози ***£&храстите, но няма да дадем и те да ни тормозят. А за вас евроатлантици да ви напомня, че палачината вече се обръща. Дадете пак АБПФК бумаги те. Да си българин в повечето случай е професия доносник, крадец, лъжец предател. Нищо ново под слънцето.
204
1
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 3 седмици
И кво са - ако някой учител каже гей - ше го уволнят ли ?Ако някой ученик произнесе забранена дума - ше го изключат ли? - зависи какво точно е казано и в какъв контекст. Целта е да няма ЦЕЛЕНАСОЧЕНА пропаганда и да не се промиват мозъците на децата, а не да се забраняват определени теми.
203
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
лошия запад е това което мечтаете да Ви се случи на Вас и близките, но ще го разберете след 50-70 години, ако сте живи тогава. Но едва ли ни тук в сравнение с лошия запад живеем с поне 15 години по-малко.
202
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стига с тази негативна пропаганда за лошия Запад! Този запад е в пъти по-добър от България, а с Русия не може даже да се сравнява! Негативната пропаганда за Запада е меко казано гллуппава! Не мога да разбера тези които говорят за Запада че е лош, а ходят там да си изкарват прехраната и изпращат децата си да учат и да работят там! Защо не ходят в хубавия Изток и Русия? Аз като отида в лошия запад се срамувам да кажа, че съм от България! Това е защото само лошо неща идват от България!
201
2
 
24
 
! Отговори
Пфф преди 3 седмици
Училището не е място за пропаганда, било то политическа, религиозна или сексуална. Това изобщо не ги засяга децата, както и всички пълнолетни също. Ако ги интересува, има гугъл, да четат и да се образоват по тези въпроси. Училището е да имаш базови понятия по математика, език, физика, химия, биология и философия, както и да придобиеш специалност, с която да можеш веднага да се реализираш като специалист или да продължиш с висше, ако държиш да наградиш някакви знания.
200
0
 
4
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 3 седмици
Приключвам и с вас. Винаги ме триет, но казана дума от мен, и същата от други - не. И ние ли сте евреи, ционисти?
199
0
 
17
 
! Отговори
Lina преди 3 седмици
А защо не пуснете и интервютата на трансджендъри , които след операцията се чувстват осакатени ( физически и психипески) , или не ви е платено продуктовото ориентиране ?
198
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Закона е превантивен предвид вече какво става на Запад а там в училища и детски градини се допускат брадати чичковци с перуки драг куин както им казват и промиват мозъците на децата. Това всичко е план програма на Глобал Елита.