Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война

Светът е на ръба, смята руският депутат Михаил Шеремет
Обновена: 16 авг 2024 09:36 | 16 авг 2024 09:35, Елка Василева
963
Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Руският депутат Михаил Шеремет каза, че подкрепяното от Запада украинско нахлуване в Курска област е довело света по-близо до световна война, предадоха руски агенции, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Украински войски преминаха границата в руската Курска област на 6 август. Оттогава те постигнаха значителни успехи в настъплението си и принудиха Москва да евакуира повече от 200 хил. мирни граждани.

„Като се има предвид наличието на западно оборудване, употребата на западни боеприпаси и ракети при нападения срещу гражданска инфраструктура и неоспоримите доказателства за участието на чужденци в атаката на руска територия, човек може да стигне до заключението, че светът е на ръба на Трета световна война“, каза Шеремет, цитиран от РИА.

Шеремет е член на комисията по отбрана в руския парламент. Той повтори позицията на руския президент Владимир Путин, който казва, че страните членки на НАТО са дали зелена светлина на плановете за украинско нахлуване в Курска облст. САЩ отричат подобни действия, уточнява Ройтерс.

В интервю за в. „Известия“ президентският помощник Николай Патрушев също обвини Запада, че стои зад нападението. Според него НАТО и западни разузнавателни служби са участвали в планирането на украинската операция в Курска област. Патрушев не представи доказателства, отбелязва Ройтерс.

„Операцията в Курска област е била планирана и с участието на НАТО и западните специални служби“, подчерта Патрушев. Той каза, че изявленията на САЩ, че не са замесени в нападението, не са верни.

Украйна и нейните съюзници твърдят, че Русия получава помощ за военните действия от Китай, Иран и Северна Корея.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун потвърди обещанието за задълбочаване на сътрудничеството с Русия и изрази увереност, че Москва ще бъде победител в своята „свещена война за мир и справедливост“, отбелязва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


963
Още от Русия
Ходът на Украйна с навлизане на руска територия промени бойното поле
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
778
1
 
2
 
! Отговори
Инж+ преди 3 седмици
Да не забравяме, че в основата на конфликта е нахлуването на РФ в Украйна. Това е първопричината за много щети, които обикновения човек търпи - като например инфлацията от повишените цени на енергоносителите.
777
2
 
2
 
! Отговори
пуканки преди 3 седмици
До Анонимен "ще доведе до доразпадане на руската империя, отцепване на още републики, както при падането на комунизма.А да, ще доведе и до много мъка на русофилската общност в България"Поживм увидим! ( https://translate.google/?sl=ru&tl=en&text=%D0%9F%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D1%91%D0%BC%20%E2%80%94%20%D1%83%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BC!&op=translate )
776
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До трета световна няма да доведе, най-вероятно ще доведе до доразпадане на руската империя, отцепване на още републики, както при падането на комунизма.А да, ще доведе и до много мъка на русофилската общност в България, която е стигнала до шизофренично ниво на подкрепа за диктаторска Русия. И така.
775
3
 
7
 
! Отговори
SaintJavelin преди 3 седмици
Когато Путин ползва дронове от Иран и ракети+боеприпаси от Северна Корея и си развява байряка в чужда територия не е проблем...Но когато му бомбят флота, складове за гориво итн е било провокация...*** вече хептен е изперкал...
774
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руснаците освен бутилки с водка май други действащи оръжия нямат
773
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Че то третата Световна война започна. и ще завърши с капитулацията на русия.
772
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
какви самолетоносачи, да отидат да метнат стотина сандъка с калашници в лондон и околията и да им гледат сеира. новопакистания ще стане република за три дена ако белите вземат оръжие от някъде
771
4
 
4
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 3 седмици
ВИЦЕ-ПРЕМИЕТА НА БАНДЕРА ИРИНА ВЕРЕШЧУК Е ПРИЗОВАЛА ЖИТЕЛИТЕ НА ПОКРОВСК И ОКОЛНИТЕ СЕЛИЩА ДА СЕ ЕВАКУИРАТ
770
7
 
4
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 3 седмици
В КУРСКА ОБЛАСТ УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ СА ЗАПОЧНАЛИ ОТСТЪПЛЕНИЕ В Ю.З. КРАЙ НА ЗОНАТА ДО ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА > ЗАТОВА Е БИЛ ВЗРИВЕН И МОСТА В РАЙОНА НА ГЛУШКОВО >>> НА СЕВЕРНИЯ УЧАСТЪК УКРИТЕ СА НАПРЕДНАЛИ С.З. ОТ СЕЛИЩЕТО КАУЧУК В ОПИТ ДА ГО ОБКРЪЖАТ
769
6
 
9
 
! Отговори
Едно е ясно преди 3 седмици
България с тази си политика отново ще плаща репарации.
768
3
 
2
 
! Отговори
Хутите бяха преди 3 седмици
Крайно време е Русия да тества, чрез прокси червените линии на Великобритания или Франция например с някой паднал самолет в Персийския залив или пък с някой самолетоносач на САЩ. После да въоръжи някого за самоотбрана и т.н.
767
4
 
8
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 3 седмици
руските сили са ликвидирали украинското предмостие на източния бряг на Карливското водохранилище. Освободено е и село Завитне> ю.з. от Очеретине
766
7
 
10
 
! Отговори
уплашен е преди 3 седмици
Спре ли войната със Зеленски и тия до него е свършено. Затова се бори, провокира всякак войната да продължи по-дълго
765
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако руснаците узнаят за броя на убитите млади момчета в тая путинска война и не го осъдят жалко за тях. Говори се за над 130000 жертви до сега. Украйна също е дала не по малко жертви.
764
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този си е наврял главата почти до кръста в задното отверстие на Володята. Смее ли да каже нещо друго. Все едно аз и той да се бием с мечове и той да ми каже, че боя не е честен, понеже моя меч е английско производство, а неговия руско. Явно пича признава само бой с руски оръжия и има готовност да продаде на украинците такива, с които да си навлизат честно в Русия.
763
0
 
3
 
! Отговори
Tarikat преди 3 седмици
ТО и ние сме един народ с македонците, ама трябва да се докаже , че има македонски тик** веник и български тик** еник. Живееш още в началото на 20 в. И *** диод!
762
4
 
11
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 3 седмици
продължава напредването на руските сили по посока на Крутий Яр, към Покровск
761
7
 
5
 
! Отговори
Ддд преди 3 седмици
Тези не спряха да плашат , сякаш някои им се връзват!
760
19
 
16
 
! Отговори
Грешчица преди 3 седмици
Няма да доведе. Ураинците са само маша. До трета Световна, която за нула време ще стане ядрена ще доведат продължаващите опити на САЩ да останат единствените господари на света. Сега е на ред Русия, приключат ли с Русия ще бъде Китай и после - всички останали, по- дребни. Въпросът е, дали светът ще издържи на техните амбиции. Подозирам, че няма и с тях ще си заминем и ние.
759
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще има световна война. Западът загива и иска да повлече всичко що мърда след себе си. Пуснал си е всичките бои и вече ва банк. Само ве е яд, че точно тия *** от украйна ще са причината. И един клоун там. Можеше да е по-сериозно.