Рецептата Dnes: Сотирано зеле

Лесна рецепта
18 авг 2024 15:58, Михаела Лазарова
7
Рецептата Dnes: Сотирано зеле
Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 малка зелка
  • 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 1 малка глава жълт лук, нарязана на ситно
  • 3 стрити големи скилидки чесън
  • сол на вкус
  • 1 чаена лъжичка лют пипер на люспи
  • ½ чаена лъжичка кориандър
  • сокът на 1 лайм или лимон

Приготвяне:

  • Зелето се измива и почиства от кочана и външните листа.
  • След това се нарязва на тънко и ситно.
  • В дълбок тиган или тенджера с незалепващо покритие загрейте зехтина.
  • След това добавете зелето.
  • Овкусете го с подправките, чесъна, лука, като разбъркайте всичко добре.
  • Гответе зелето докато омекне напълно и се карамелизира в някои части.
  • Разбърквайте за тази цел от време на време.
  • Махнете готовото зеле от котлона и добавете лимоновия сок.
  • Отново разбъркайте и сервирайте.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: рецептизеле
Още от Ако щете - вярвайте
Модни тенденции от 90-те, които сега са абсолютен хит
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как се стрива чесън за да стане на прах? Или се ползва сушен? Не.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пражено зеле със зехтин. Загряният зехтин вече не е полезен, докато в олиото колкото е имало, ако не прегори остава. Само за здрави хора с издържливи стомаси и поносимост към метеоризъм. Щото пускаш ли е ОК донякъде, макар да не знаеш резултата, но в компания, не мерси. Храна за самотни лелки без работа.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ама това е постно свиннско със зеле без месо!
4
1
 
4
 
! Отговори
Хе хе преди 3 седмици
Рецепта за веган-пърполетки. Да не се стои в затворени помещения.
3
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва да е вкусно.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тя няма проблем с българския, надявам се. Просто в нейните среди не харесват българския език. А с това зеле в морето ще сме като джетове, който има здрав стомах да го понесе.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да не говорим, че не трябва да се използват думи, които замърсяват българския език, но поне авторът M. Л трябва да знае какво означават. Сотирам идва от френския sauter, което в от едно от значениято си означава леко пържа или на чист български език запържвам. .. Следователно Гответе зелето докато омекне напълно и се карамелизира в някои части не е сотирам.