Как да останете себе си във връзката

Вярвайте в способността си да взимате добри решения
11 окт 2024 22:30, Михаела Лазарова
7
Как да останете себе си във връзката
Снимка: Istock

В една нова връзка е нормално да се загубите по пътя, за да угодите на любимия си човек. Толкова сте заслепени от любовта, че сте склонни да пренебрегнете себе си, за да се превърнете в най-добрата си версия, в която половинката ви да се влюби силно. Но когато действате по този начин, има риск да изгубите себе си. Не е нужно да правите компромис със себе си, за да обичате и да бъдете обичани. Вие самите и личността ви сте причината партньорът ви да се влюби във вас. Затова е важно да не губите себе си във връзката.

Може би сте срещали човек, за когото смятате, че той е единственият. Ако в момента сте в такава връзка, сигурно ви се иска да запазите този човек до себе си. В такива моменти е лесно да забравите за себе си, да се пренебрегнете и да се опитвате да се харесате. Вълнението и стремежът да запазите щастието си може да ви накара да се държите по начин, който не ви е присъщ. Именно това е моментът, в който може да започнете да губите себе си.

Страхът от разочарованието може да започне да се надига, но и страхът от това да останете още дълго сами и да продължите да търсите любовта също взима превес. И тъй като се чувствате щастливи в момента, това започва да ви кара да се държите несвойствено, да се променяте, да се пренебрегвате в името на партньора си. Това е и моментът, в който започвате да губите себе си.

Как да успеете да не изгубите себе си във връзката?

Разберете, че любовта и даването не означават да давате до безкрай.

Много хора грешат, като мислят, че трябва да се раздават до безкрай, за да бъдат обичани. Всъщност се случва тъкмо обратното. Ако раздавате прекалено, защото вярвате, че само така ще спечелите нечия любов, накрая партньорът ви ви взима за даденост, спира да се старае, защото знае, че каквото и да направи, вие ще сте до него. От цялата тази обстановка вие сте тези, които ще изгубите себе си и ще страдате.

Източник: Как да останете себе си във връзката 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от За да се разбираме
10 причини да привличате неподходящи партньори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 39 минути
Нае66ете сестра й
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не създавайте общ паричен банков влог.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Порете я вгз
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Биите си чкии и ще сте винаги със себе си.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Бъдете винаги каквито сте!
2
1
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 часа
До 1... Много си докачлива, а има ли ровод или не
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
како рендосвате сестра и!