Размирици, плячкосвания, ранени - Щутгарт е бил "извън контрол"

Около 500 души са участвали в сблъсъци тази нощ в града
21 юни 2020 11:44, Анисия Иванова
122
Размирици, плячкосвания, ранени - Щутгарт е бил "извън контрол"
Снимка: Дойче Веле

"Ситуацията е извън контрол", обяви говорител на полицията в Щутгарт в ранните часове на 21 юни. Няколкостотин души, които се придвижвали пеша из града, разбивали витрините на магазини и разграбвали стоката.

Силите на реда са били замервани с бутилки и павета. Няколко полицаи са били ранени, пише "Дойче Веле".

В събота срещу неделя през нощта ситуацията в близост до Шлосплац се изострила. Около 500 души са участвали в сблъсъците. Към момента полицията не съобщава причините за тях.

Местната полиция е получила подкрепление от цялата провинция. Едва към 3 ч. положението отново било овладяно. В Туитър се разпространяват видеа, на които се вижда как млади мъже чупят витрини на магазини и автомобили или вадят павета от уличната настилка.

Говорителят на полицията в Щутгарт подчерта: "Безредиците бяха огромни".

Според полицията в неделя сутринта положението се успокоило. Силите на реда обаче ще останат във вътрешността на града. И предишните уикенди се е стигало до сблъсъци на млади мъже с полицията - но не и в тези размери, както в ранните часове на 21 юни.

Засега полицията не съобщава нищо за причините, породили сблъсъците, нито пък назовава имена на хора или групи, организирали размириците. И броят на арестуваните остава неясен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
34
 
3
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Статия на ниво и отново коментари на всичко знаещите. Реалната случка е следната, младежите, които са сесъбрали около двореца да купонясват, което е нещо обичайно, са били контролирани за употреба на наркотици. По неясни причини, вероятно защото са били надрусани повечето, са реагирали остро и са се съпротивявали. След което се обединяват и тръгват на тумба да правят мизерии из центъра. Пак ви гонят Ислямски държави, извънземни атаки, а това са познати вандалски прояви на пияни и дрогирани.
58
8
 
11
 
! Отговори
Още преди 4 години
На видеото се чуват айде наште даа ощеее още хора. Не сме единствените там но ето че пак сме замесени в белята.
57
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спешно да командироват индийската полиция и Щутгарт ще е спокоен
56
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички чужденци в ЕС вън, там, откъдето са дошли. Не е трудно
55
2
 
21
 
! Отговори
Мале преди 4 години
Хора намерете видеото, има различни индивиди които участват но най-лошото е че се чуват и викове на български :(...
54
2
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТУК ВИ СПЕСТЯВАТ ИСТИНАТА!!!СЪЩАТА СТАТИЯ В ДОЙЧЕ ВЕЛЕ КАЗВА, ЧЕ ПОЛИЦИЯТА ПЪРВО СПРЯЛА ЕДНА ГРУПА ДА Я ПРОВЕРИ ОТ ТЕЯ ДЕТО МЕРКЕЛ ГИ ДОКАРА И СЕ СПРЕЧКАЛИ И ПОСЛЕ ТОВА СЕ РАЗЧУЛО И СТАНАЛО МАЗАЛОТО!!!
53
3
 
24
 
! Отговори
Stalinista преди 4 години
Щутгарт е един от най-спокойните и красиви немски градове. Явно неолибералите искат да разрушат каквото могат
52
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е тази полиция там,що за расизъм! къде са плюшените мечета и цветя,които трябва да бъдат оръжието на либерализма!
51
3
 
21
 
! Отговори
другарката меркел преди 4 години
добре дошли !
50
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В Туитър се разпространяват видеа, на които се вижда как млади мъже чупят витрини на магазини и автомобили или вадят павета от уличната настилка."------------------------------Напомня за майдана в Киев преди 6 години. Тогава колективният запад приветстваше и подкрепяше бандера-борците за права и свободи.
49
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ не знам, ама в Германия имигрантите патладжаниии много ще настъпят мотиката един ден. Необразовани са и не са наясно там какво буре е расисткоо хахахах. Ще им обърнат джуките на опаки.
48
2
 
18
 
! Отговори
До 59 преди 4 години
Хон Конг е в Китай и там имаше протести дълго и полицията ги търпеше но не разбиваха магазини и коли.
47
13
 
17
 
! Отговори
До Хитлер преди 4 години
Ти беше и си оставаш най-големият държавник в съвременната световна история. Дано Бог ни изпрати някой, подобен на теб, който да спаси Европа от пълзящото зло, обхванало света! Без Европа човечеството няма бъдеще!
46
43
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото и да грабят, не могат да стигнат ограбеното от германците и германските нацисти. Купища злато, картини, коса, дрехи. Робски труд, концлагери.
45
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евроатлантически ценности. Дали ще разбиват магазини и грабят в Москва или Китай ? Ще ги спука полицията и вътрешните войски от бой и който евентуално оцелее в пандиза
44
3
 
29
 
! Отговори
Те си вземат бе преди 4 години
За какви грабежи разправяте, тези борци за социална справедливост са излезли да си набавят жизнено необходимите продукти, които нетолерантното германско общество не им сипе на достатъчно големи купчини. Личи си по срамежливостта на полицията, която както винаги по заповед отгоре няма да посочи етническата принадлежност на "протестиращите". Впрочем тя е до болка ясна и без това, подстрекателите също се знаят.
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хитлер разбива и пали магазини. Лежи в затвора, прави опит за преврат през 1923 година заедно с военните, германската аристокрация и индустриалците.
42
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия сигурно са макакс лаивс матер.
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбивали са витрините на магазини, защото са грозни и са стар модел. Помагали са на собствениците по-бързо да вземат решение за подмяна.Не са разграбвали стоката, а са станали жертва на измама.Преди това в нета някой писал, че са обявили супер събота вечер със 100% намаление
40
4
 
12
 
! Отговори
До Хитлер /49/ преди 4 години
Чичо Хитко, ти да не си решил да се намесиш от Онзи свят, за да ни отървеш?Тепърва ще се преосмисля делото ти.