Размирици, плячкосвания, ранени - Щутгарт е бил "извън контрол"

Около 500 души са участвали в сблъсъци тази нощ в града
21 юни 2020 11:44, Анисия Иванова
122
Размирици, плячкосвания, ранени - Щутгарт е бил "извън контрол"
Снимка: Дойче Веле

"Ситуацията е извън контрол", обяви говорител на полицията в Щутгарт в ранните часове на 21 юни. Няколкостотин души, които се придвижвали пеша из града, разбивали витрините на магазини и разграбвали стоката.

Силите на реда са били замервани с бутилки и павета. Няколко полицаи са били ранени, пише "Дойче Веле".

В събота срещу неделя през нощта ситуацията в близост до Шлосплац се изострила. Около 500 души са участвали в сблъсъците. Към момента полицията не съобщава причините за тях.

Местната полиция е получила подкрепление от цялата провинция. Едва към 3 ч. положението отново било овладяно. В Туитър се разпространяват видеа, на които се вижда как млади мъже чупят витрини на магазини и автомобили или вадят павета от уличната настилка.

Говорителят на полицията в Щутгарт подчерта: "Безредиците бяха огромни".

Според полицията в неделя сутринта положението се успокоило. Силите на реда обаче ще останат във вътрешността на града. И предишните уикенди се е стигало до сблъсъци на млади мъже с полицията - но не и в тези размери, както в ранните часове на 21 юни.

Засега полицията не съобщава нищо за причините, породили сблъсъците, нито пък назовава имена на хора или групи, организирали размириците. И броят на арестуваните остава неясен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прилича на "Кристална нощ" на Хитлер.
38
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстинатаБаба Меркел е вярна на нейната общност. По произход тя е полска еврейка. Определени среди считат, че тази общност има някакви неуредени сметкис Третия райх.Други пък твърдят, че Синедрионът имал някакви едромащабни планове за Европа.
37
5
 
26
 
! Отговори
Хитлер преди 4 години
Младежите не са ли били мургавички???
36
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някоя немска ученичка не е ли изгърмяла пак? Или те вече му знаят реда германците и като видят инженер, ядрен физик или доктор и си ги прибират ученичките дома и спускат резетата на блиндираните врати...
35
7
 
27
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Меркел е отявлен враг на Германия и Европа. Срам и позор за великата нация, която "ръководи". Нещата си вървят към нов Райх, колкото и това да не се харесва на неолибералите и московските ***. Единствено национализмът ще спаси Европа!!!
34
4
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 38 преди 4 години
Хич не е глупав онзи, който дърпа конците на Меркел.Първоначалният експеримент е предприет преди повече от 50 г. на територията на България - вкарват тихомълком толкова чуждоетнични, колкото да вдигнат числеността на населението с 5%. След половин век потомците им са вече 10% от населението и ни се водят, ни се карат. Данъкоплатците ги хрантутят и са дискриминирани спрямо хрантутниците. В сгоден момент медиите масово ще бълват информация по темата, народът ще побеснее и ето ти повод за преврат
33
3
 
13
 
! Отговори
малееее преди 4 години
ко ли прай оня чичко с мустачетата радетел за една бяла чиста раса...малеееее малееее
32
3
 
25
 
! Отговори
тя преди 4 години
Те ти "бежанци" Германио!
31
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба Меркел нали ги пусна в Германия на тумби и им даде 4 години интеграционен период, в рамките на който да живеят на гърба на данъкоплатците,без да правят нищо.Е, станало им е скучно на хората и са решили да се позабавляват малко, като съчетаят приятното с полезното - хем да трошат собствеността на неверниците, хем да занесату дома по нещо хубаво, отнето от неверник. Нали свещената им книга ги поощрявада вършат това?
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новият гасудар на света ще ви подпали килимчето.Пълнете му гушата с милиарди евра през СП - той знае как да ви нахлузи въженцето.
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Рединг мъж на 25 години е заклал трима души и е ранил още трима.
28
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко трябва да си глупав да си напълниш страната с мигранти?
27
2
 
36
 
! Отговори
da преди 4 години
Не се чудете ,това са новите инжинери ,лекари от африка азия .На Меркел любимците от пустинята които ще възраждат немската икономика.
26
2
 
27
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Притеснително е това, че тези събития се харесаха на някои и вече се прехвърлиха в Германия. Мерките срещу Ковид-19 в страната бяха по-либерални и от тези в България, така че карантината не е оправдание за недоволството.Определението като "млади мъже" е некоректно и дискриминиращо всички останали на млада възраст и буди съмнения, че умишлено се прикрива истината!!!
25
2
 
64
 
! Отговори
Йсдкдидикдбе преди 4 години
Не се съобщават причини и имена, защото вандалите са араби и африканци. Ако вандалите бяха източноевропейци или неонацисти всички медии щяха да го съобщят, но престъпленията на новите европейци се прикриват.
24
2
 
25
 
! Отговори
Мюмюн, София, 2008 преди 4 години
Не. Ние не крадем, ние си взимаме. Това не е кражба
23
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тепърва започват войните зя независимост на ислямистките орди в Германия, хубава страна беше.
22
2
 
11
 
! Отговори
Randale in Stuttgart преди 4 години
Току-що някакъв от кметството обясняваше, че проблемът бил с румънци и българи. Направили всичко за тях, дали им на всеки двама тристайни апартаменти в реновирана сграда, ама те не искали да седят затворени под карантина. Недоумява как така, по нашите немски стандарти всичко е ОК, а пък тия са недоволни. Ето, сложили сме дори подвижни ограждения, но те не ги спират - и показва някакви телени пана на бетонови трупчета.
21
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
камунистите готвят провокации в цяла Европа , вкл. и в България .
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шуткарт!