Размирици, плячкосвания, ранени - Щутгарт е бил "извън контрол"

Около 500 души са участвали в сблъсъци тази нощ в града
21 юни 2020 11:44, Анисия Иванова
122
Размирици, плячкосвания, ранени - Щутгарт е бил "извън контрол"
Снимка: Дойче Веле

"Ситуацията е извън контрол", обяви говорител на полицията в Щутгарт в ранните часове на 21 юни. Няколкостотин души, които се придвижвали пеша из града, разбивали витрините на магазини и разграбвали стоката.

Силите на реда са били замервани с бутилки и павета. Няколко полицаи са били ранени, пише "Дойче Веле".

В събота срещу неделя през нощта ситуацията в близост до Шлосплац се изострила. Около 500 души са участвали в сблъсъците. Към момента полицията не съобщава причините за тях.

Местната полиция е получила подкрепление от цялата провинция. Едва към 3 ч. положението отново било овладяно. В Туитър се разпространяват видеа, на които се вижда как млади мъже чупят витрини на магазини и автомобили или вадят павета от уличната настилка.

Говорителят на полицията в Щутгарт подчерта: "Безредиците бяха огромни".

Според полицията в неделя сутринта положението се успокоило. Силите на реда обаче ще останат във вътрешността на града. И предишните уикенди се е стигало до сблъсъци на млади мъже с полицията - но не и в тези размери, както в ранните часове на 21 юни.

Засега полицията не съобщава нищо за причините, породили сблъсъците, нито пък назовава имена на хора или групи, организирали размириците. И броят на арестуваните остава неясен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
27
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Останалите истински германци започнали да търсят "оня чичко" , с ммалките мустачки. Той е възродил Германия и само той може да ги отърве от днешния хаос.
18
2
 
37
 
! Отговори
не се чудете преди 4 години
Ами политкоректните гости са решили да дадат воля на диващината си!Въпроса е,защо полицията е без меченца и балончета!?
17
4
 
32
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
Умните и красивите, мултикултитата и темподобни, коментирайте статията ;) ???
16
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не си мислете че това са немци)това да така наречените бежанци които уж бегали от война,но по принцип се радвам,защото Меркел си ги тачи,лекува храни и парички им подгряват )
15
2
 
36
 
! Отговори
Мое мнение преди 4 години
До МнениеСлед ВСВ само за едно поколение евреите им набиха в крратуните такава вина към човечеството че днешните германци нямат нищо общо с дойчовците отпреди 100 години. Днешните германци са едни меки, учтиви и голерантни хорица които са задължени да бачкат до смърта си без да мрънкат . Все още се намират и такива , протестиращи срещи толерастията , но тях ги обявяват за нацисти и радикали и бързо ги поставят на мястото им ... при другите в стадото .
14
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро и на територия ще е. А тук имаме цветни плавници, колкото искаш. Ще си Берат на общо основание, нашето бездействие и да ги хрантутим.
13
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябваше първо да се запознаят с "културните особености" на "бежанците", преди да бързат да ги канят. Има достатъчно примери за (почти) липсата на интеграция на номадските племена и народи, и в Америма и в Европа. Миграции е имало покрай войните, по всички континенти. Но номадския начин на живот не се изкоренява, еволюцията не може се компенсира с образователни програми. Но, както пише в законите на Мърфи: "Историята ни учи, че не се учим от историята." Жалко за нормалните хора.
12
4
 
18
 
! Отговори
5та колона преди 4 години
Още санкции на Русия.
11
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бил прав Адолф ли????Прав е бил!
10
2
 
42
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Никога не съм си и представял че дойчовците са толкоз заспала нация и се оставят да ги тъпче всякаква сингания!От едновремешната комунистическа пропаганда съм останал с убеждението че са кръвожадни зверове пък от няколко години се уверявам че са заспали овци!
9
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гостите на Меркел ханъм така "пазаруват".
8
4
 
51
 
! Отговори
Шопинг Терапия преди 4 години
В Щатите е ясно , протестират срещу расизма и афроамериканските убийства и затова чупят , палят .... а тези ? Никой не знае за какво са били недоволни.... защо са протестирали... защо чупят и палят коли ... Явно са решили просто да си напазаруват без да си плащат докато магазините са били затворени ....хахха либерастки особености на афро-арабските мигранти.п.с. В полицията го водят - Сблъсъци на млади мъже с полицията .... ебаааси !
7
4
 
46
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Новите германистански УЧЕНИ дето Шмергел ги събра от цяла Азия!На ви толерантност и фалшиви бежанци!На ви май Ка ви ***!
6
3
 
37
 
! Отговори
Р преди 4 години
Инфантилизмът е истинската пандемия на XXI век
5
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са немци. 100%
4
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то афрогерманците гледат от афроамериканците и те ти булка спасов ден
3
5
 
43
 
! Отговори
Рънърса преди 4 години
Младото поколение на Запада е инфантилно и разглезено, ако не се въведе ред, Европа и САЩ ще станат роби на азиатските "тигри", и на всякакви други раси от по-нисък клас
2
3
 
11
 
! Отговори
Щом е DW преди 4 години
Не вярвам, това са измислици. Поне 90% от коментиращите в сайта мислят така.
1
38
 
17
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Така става когато шепа самозабравили се хора решават да наложат измислена световна пандемия и да затворят хората по света месеци наред. Напрежението все някога избива.