Захариева: Подкрепяме Албания за ЕС, Северна Македония - не

Готови сме да продължим разговорите, когато има готовност за компромиси
Обновена: 17 ное 2020 18:13 | 17 ное 2020 17:28, Веселина Йорданова
377
Захариева: Подкрепяме Албания за ЕС, Северна Македония - не
Снимка: БГНЕС

България подкрепя преговорната рамка за присъединяване на Албания към Европейския съюз, но не и тази за Северна Македония.

Още по темата
Това съобщи външният министър Екатерина Захариева на брифинг в МВнР.

Захариева каза, че трите основни условия, поставени от София, не са спазени и подчерта: "Готови сме да продължим разговори, когато има готовност за компромиси от другата страна".

Иска ми се да се влагат повече усилия в преговори, отколкото в очерняща кампания, каза министърът.

По думите й смисълът на разширяването е да направи Съюза по-силен, а нерешените въпроси няма да доведат до това.

Захариева е обявила официално позицията на страната ни пред останалите страни от ЕС на днешния Съвет "Общи въпроси", на който външните министри подготвиха предстоящата по-късно през седмицата лидерска среща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
4
 
4
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Това знаме не трябва да е на маските! Вижте как са я снимали, байрака ни наобратно. Скоро някъде видях един с герба надолу с главата!
152
5
 
10
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 3 години
За зъл орех зъл кол!
151
8
 
7
 
! Отговори
Ючбунар преди 3 години
Изучи се тази калинка. Преди три години казваше, че щом има македонска държава, значи има и македонски език. И трябваше проф. Божидар Димитров /светла му памет/ да обяснява по телевизията, че това не е вярно и да дава примери с Австрия, Швейцария.
150
28
 
11
 
! Отговори
Aliosman преди 3 години
Разберете едно, на Германия не й дреме за вашия спор, дали македонците са българи и дали историята ви е обща. Германия иска нов пазар, да вкара лидли, Кауфланд и пр. и да печели от хората там. Въобще не им дреме какви са. А България не е Гърция да ги притисне, както стана за името. От тази ситуация България ще излезе посрамена, като едно сърдито човече. Защото Германия няма да позволи да едни кроманьонци, застинали в 19. век да застанат на пътя на плановете й.
149
7
 
3
 
! Отговори
Симеон преди 3 години
Цялата тупурдия е, че се търси на всяка цена създаване на смут и разделение в обществото от външни фактори и зависими национални предатели за създаване смутни времена с цел разваляне на сделките за превъоръжаване на армията, спиране на газовите връзки с Гърция и Румъния, Сърбия и Турция, 7ми блок, а всичко това е да се пречи на независимостта ни. Кой има полза от това. От там наливат масло по всички фронтове. Нищо ново. Но наливайковците и те са обградени на много фронтове. А ние не сме сами.
148
5
 
23
 
! Отговори
Еро преди 3 години
Само така Кате. Не щем това змийско котило в пазвата си. Каква е тая държава измислица? Тя не съществува реално има я само имагинерно. Не я признаваме. Да се помни делото на хилядите загинали български герои. За предателите също ще се сетим....
147
2
 
19
 
! Отговори
БАБА ВАНГА преди 3 години
БРАВО.ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ.
146
2
 
15
 
! Отговори
Тито преди 3 години
До анти на три морета. к.157Приятно ли ти е да те наричат варварин , азиатец ,монголоид , фашист и ....какво то негативно се сетиш ????
145
1
 
28
 
! Отговори
Ючбунар преди 3 години
<html><body>Живeя в eднa измиcлeнa ceгa зoнa в Coфия, кoятo някoгa ce e кaзвaлa Ючбунaр, дo бул. "Княгиня Клeмeнтинa". Дядo ми e прeceлник oт цeнтрaлнaтa чacт нa oблacт Мaкeдoния. Тoй винaги ce нaричaшe мaкeдoнeц, нo винaги e кaзвaл, чe e бългaрин. Aз пoвтaрям cъщитe думи зa ceбe cи. Тoя Зaeв кaтo гoвoри зa мaкeдoнcкo мaлцинcтвo в Бългaрия, нeкa дa кaжe кoe и къдe ce нaмирa тoвa мaлцинcтвo ?
144
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До . 159Мислех е за куха Захариева, но ме опроверга, браво на момето :))))
143
3
 
31
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Задавам си въпросчета,а вие ми отговорете де е ключът от бараката?!1.Ние ли говорим на македонски или те на български,след като се разбираме без преводач?!2.Защо на 80 км навътре в Албания говорящите български се наричат българи,а не македонци?!3.След като ние сме най върлите фашисти,какви са немците,дето ни бяха началници?!И кога ще информират Меркел,че е долна фашистка,та да ги пусне по бързо в ЕС?!4. Нормално ли е да затворим очи за истината и да позволим извратеняци да влязат в ЕС?
142
4
 
23
 
! Отговори
. преди 3 години
Има неща, които не се търгуват.Браво на Захариева!
141
4
 
11
 
! Отговори
Гогог преди 3 години
Макетата са българи и ние си ги обичаме като братя :)) Каквото и да учат по история и каквото и да ги лъжат дълбоко във себе си знаят това
140
33
 
3
 
! Отговори
анти на три морета. преди 3 години
Нали целта е обединена Европа какви са тези шовинистически глупости за език и история излагат се?! Ако Македония е част от ЕС то тя е и част от България нека ги приемат и да се приключва с глупостите и издребняването.
139
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама мисирке, флага ли си объркала или маската ти е наобратно?
138
1
 
23
 
! Отговори
Филип од Филипополис преди 3 години
За 30 години двустранни отношения не се построи свестен път до България от македонска страна. По направлението север-юг аутобан, по направлението изток-запад шосе от 50-те години на 20 в. Ж.п. линия няма да има още 30 години, а може и въобще да не се построи. На български инвеститор всячески беше пречено да закупи металургичен комбинат в Кавадарци. Беше харизан на гърци, които го фалираха и нарязаха за скрап. "Близу" докара бързия и интернет в РСМ, но беше изнуден да продаде бизнеса на сърби.
137
1
 
31
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До Анонимен 138: Македонците имат право да наричат себе си и своя език както си искат. Това, с което ние не сме съгласни, е да се преиначава историята. Не може Гоце Делчев, който преживе се е наричал българин, те след смъртта му да го правят македонец, защото така им изнася. Не може да наричат българите окупатори, след като са запазени хроники и е заснето как българските войски са посрещнати като освободители.Когато признаят общата ни история ще ги подкрепим.
136
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най- доброто решение на България във външнополитически план от много време :). Не може да клякаме пред страна в която се пропагандира толкова омраза срещу България. Лично имах колежки македонки и знам за какво става въпрос. Не става въпрос да се признават за българи, а да признаят, че историята им до 1944 г. е всъщност нашата история. Значи с Гърция може с нас не, не трябва да се отстъпва.
135
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди осем или повече години работех с македонска студентка в една работа,.... беше ного мила и добра докато не напусна.... и после ни каза че ни мразила всички.... То *** си е тъпо.... без значение колко го учиш....
134
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовАдриянчо??