САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите

Джен Саки: Никой от нас не планира туристически посещения в Русия
16 мар 2022 06:45, Александър Попов
612
САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите
Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ гласува единодушно за осъждането на Владимир Путин като военнопрестъпник.

Рядко срещаният вот на представители на различни партии призова Международния наказателен съд в Хага да разследва решението на Путин да нахлуе в Украйна.

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумер заяви в речта си преди гласуването, че Путин трябва да бъде подведен под отговорност за "зверствата" в Украйна.

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм, който е вносител на законопроекта, заяви: "Следващата стъпка за мен е да работя с нашите британски съюзници и, надявам се, с други, за да създадем разузнавателна група, която да направи публично достояние руските военни части, участващи във военни престъпления, и да започне да посочва имената на техните командири. Кампанията за назоваване на имената на престъпниците е в ход".

Още по темата
Междувременно правителството на САЩ осмя наложените от Русия санкции срещу американския президент Джо Байдън и други политици, предаде ДПА.

“Искам да отбележа, че президентът Байдън е младши, така че може да са санкционирали баща му, вечна му памет”, заяви говорителката Джен Саки.

Пълното име на американския президент е Джоузеф Робинет Байдън младши. Името на баща му е Джоузеф Робинет Байдън старши и това име е въведено в списъка със санкции.

"Няма да се изненадате, че никой от нас не планира туристически посещения в Русия", добави Саки.

Руското външно министерство публикува свой списък със санкции срещу 13 лица, на които вече е забранено да влизат в Русия. Сред тях са Байдън, държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, министърът на отбраната Лойд Остин, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, както и Саки. Освен тях на санкции е подложена и Хилари Клинтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите играчки са само на парада на 9ти май. Те му избиват хората като мухи, нови играчки щял да вади. Дедовия ще извади.
48
5
 
25
 
! Отговори
???? преди 2 години
Западните политици колко държави унищожиха???Я кажете...............Либия, Сирия, Афганистан и т.н.!!Е............западните политици не са ли военнопрестъпници??
47
2
 
13
 
! Отговори
Малиййй преди 2 години
Американската машина за преврати:унищожение на демокрация от 1953 г..........***.bg/view_article.php?article_id=1253428 Усилията на САЩ за отстраняването на чуждестранниправителства правят света по-опасен и по-малкосправедлив.Ноъм Чомски намира "за най-добра книга по темата" класическата разработка на Уилям Блум"Убийството на надеждата: интервенциите на американските военни и ЦРУ след Втората световнавойна" (Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II). "Убийството нанадеждата" е историческият контекст на събитията в Украйна, които гледат
46
6
 
25
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
краварскта наглост намя край ,точно ФАЩ да ми обяват някой за военнопрестъпник ,това е смешното в случая!
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се усмихват повече американците, затова са тези руски "санкции". Може да означава и за туризъм няма да можете да дойдете ... Путин също обича да се шегува. Когато темата е санкции ..
44
11
 
18
 
! Отговори
Тангра преди 2 години
Ееей нямате работно време.Не вирус чума трябва за вас за да почнете да осъзнавате какви мишки сте станали и какви бунаци сте.Ще ревете за Путин ама ще е късно
43
13
 
12
 
! Отговори
msm преди 2 години
Срам за миролюбивото славянство! Кретеноиден империалист от средновековен тип. В мизерия се е родил в срам и поквара ще приключи жезнения му път.
42
6
 
19
 
! Отговори
Големите шамари преди 2 години
До кеф: така ли ти поръчаха да пишеш днес или сам го измисли? Путин, както го наричаш, още не е извадил кошницата с истинските военни играчки. Още блъска съветска техника срещу съветската техника на т. нар. Украински Въоръжени Сили. Чакай да извади новите ракети и тогава няма да ти остане време за коментари. Айде дояждай филията, пий млякото и марш на училище.
41
8
 
27
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
НАГЛОСТТА е иманентно присъща на янките и англичаните и затова хората им викат НАГЛО-АМЕРИКАНЦИ !!!!
40
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И никой нито дума не каза защо се води тази война между САЩ и Руската федерация! Какво точно поиска, какви въпроси зададе и не получи отговор Путин от САЩ и притиснат до стената беше принуден да започне операцията!! Какви са геостратегическите интереси! Какъв световен ред ще последва след тази война! Говорят се общи приказки и нищо съществено не се казва!Мдааа
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров оня ден в Анталия: АМА НИЕ НЕ СЕ НАПАДАЛИ УКРАЙНА!
38
10
 
13
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
И ботокс няма да има за джуджето и той е вносен. Ще заприлича на баба Яга.
37
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента украинците направо изнасят руснаците в контранастъпление. Отблъскват ги на 50км от Киев. Няма да се учудя ако ги наритат до Москва.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И днес Слънцето ще изгрее. За някои...
35
32
 
12
 
! Отговори
Бат-Баян преди 2 години
Руските окупатори говорили с местните жители на Украйна като им казвали "Товарищи". А ония им казвали "идите дома". Скоро време жив руснак няма да се мярка по Европа, дори и на спортни състезания. Жалка картина, ще си седят на печките в Сибир и ще си греят зачервените ***.
34
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боя се, че наистина Путин свърши мръсната работа по ликвидацията на Русия. Ще застрелят някой от двойници, а този предател ще се плацика на Карибите с още ботокс за маскировка.... типично по руски.
33
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-смешното е, че самите кравари не признават компетенциите на съдът в Хага, а сега призовават същия да извърши разследване .
32
9
 
5
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Може да опита и ще види как падат руските кошници !!!
31
16
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
До Говорещия Козяк.... Разбирай така - Целия ЦИВИЛИЗОВАН свят изолира Русия!
30
10
 
19
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
Много младши е стареца ей...дето не знае накъде е тръгнал))