САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите

Джен Саки: Никой от нас не планира туристически посещения в Русия
16 мар 2022 06:45, Александър Попов
612
САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите
Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ гласува единодушно за осъждането на Владимир Путин като военнопрестъпник.

Рядко срещаният вот на представители на различни партии призова Международния наказателен съд в Хага да разследва решението на Путин да нахлуе в Украйна.

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумер заяви в речта си преди гласуването, че Путин трябва да бъде подведен под отговорност за "зверствата" в Украйна.

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм, който е вносител на законопроекта, заяви: "Следващата стъпка за мен е да работя с нашите британски съюзници и, надявам се, с други, за да създадем разузнавателна група, която да направи публично достояние руските военни части, участващи във военни престъпления, и да започне да посочва имената на техните командири. Кампанията за назоваване на имената на престъпниците е в ход".

Още по темата
Междувременно правителството на САЩ осмя наложените от Русия санкции срещу американския президент Джо Байдън и други политици, предаде ДПА.

“Искам да отбележа, че президентът Байдън е младши, така че може да са санкционирали баща му, вечна му памет”, заяви говорителката Джен Саки.

Пълното име на американския президент е Джоузеф Робинет Байдън младши. Името на баща му е Джоузеф Робинет Байдън старши и това име е въведено в списъка със санкции.

"Няма да се изненадате, че никой от нас не планира туристически посещения в Русия", добави Саки.

Руското външно министерство публикува свой списък със санкции срещу 13 лица, на които вече е забранено да влизат в Русия. Сред тях са Байдън, държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, министърът на отбраната Лойд Остин, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, както и Саки. Освен тях на санкции е подложена и Хилари Клинтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадеца вика дръжте крадеца.
28
7
 
32
 
! Отговори
И ФАЩ е глух... преди 2 години
Европа се самоубива! Не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите....Петко Добрев анализатор 9.2.22 в Епицентър.... Когато Путин ни казваше: "Посъветвайте Зеленски да изпълни Минските споразумения", какво правихме европейците? Ами занимавахме с вредата от мусаката и *** стремленията. Е, не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите. И европейците трябва да си отговорим на най-важния въпрос щеше ли да има война, ако бяха изпълнени от страна на Украйна Минските споразумения? Не, нямаше да има.И защо трябва тогава да се правим на *** и да търсим вината единствено и само в ***
27
6
 
26
 
! Отговори
Тц, не е на добре преди 2 години
Който не е разбрал, късно му е. Светът вече не е същият. И не съм убеден, че Русия е в сферата на по-малкия свят предвид Китай, Индия, Покистан, Латинска Америка, Африка и половината Азия.
26
12
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Те кто защищают Путина либо дeб-или, либо подонки. Скорее всего и то и другое
25
2
 
16
 
! Отговори
Повече Българи преди 2 години
Умряха за 1 Денонощие от КОВИД от Жертвите за същото време на Войната в Украйна, но за това не се пише, не се тръби, не се Разследва - КОВИД ли е, Неграмотни Лекари ли е, Ваксините ли са или какво точно Става и защо Умират повече от 2020, когато хем Ваксини нямаше, хем Оригиналният Ухански Щам беше най-смъртноностният в сравнение с последващите като Делта, а Омикрон си е пр0сто хрема!
24
3
 
13
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 2 години
Да ви напомня картинката на площад пълен с екзалтирани, изпружили дясна ръка напред в хитлеристки поздрав и крещящи с истеричен блясък в очите "зиг хайл!"?
23
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин си отива от историята. Какво ще стане с двойниците му?
22
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има някаква цел, която да върви по план, опасявам се, че това е планът на Байдън. Целта му беше не просто да разрешава стари сметки с Путин, но да го отстрани от власт. За огромна част от трезвомислещите хора по света, това би предизвикало смях и подигравки, преди войната да започне.....Но ето че Байдън е все по-близо до целта си и, макар ни най-малко да не съм фен на Путин, това е обезпокоително, защото Байдън олицетворява новият св.ред, който иска да наложи
21
3
 
13
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Затриха зеленски с тая новина
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жириновски жив ли е?
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали това не стана защото китай спряха да произвеждат епъл.
18
26
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ахахахахахахахахахаха :))))))))))))))))) Е, заклевам се, това беше най-смешния виц дето съм чел от месеци. Нефелното, малоумно и вече доказано безмозъчно джудже убиец на име *** забранила на най-великият и силен мъж на планетата Земя да влиза в k0чинaта му :)))))) Сигурно се е бил затичал натам, пък са го спрели
17
14
 
32
 
! Отговори
Говори Козяк преди 2 години
Целият свят изолира Русия! ..... В действителност нито една държава от Африка, Близкият изток, Латинска Америка и Азия (без окупираната от САЩ Япония) не са наложили санкции на Русия, а икономиките на Китай, Индия, Бразилия, Индонезия, ЮАР, Пакистан, Саудитска Арабия и т.н. са над 70 % от световната икономика! Големият губещ от абсурдното мероприятие е Европа и в частност най-бедната европейска държава-бБългария, където скоро ще се стои на свещи, ще се отоплява с *** и ще се карат каруци.
16
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забранили на Байдън,Блинкен. да Ходят в Русия...Те са се залетеле да отиват В Русия.Кохатс Наполеон влязъл в Москва,повъртял се ден два и отпрашил.Там нямало какво да се види,освен ми зерия.
15
16
 
25
 
! Отговори
Ташаци на рояци преди 2 години
Другари, сигурно не ви е приятно, но целият нормален свят си прави един голям ташшак с вас и малкият човек. Ако беше стоял мирно, щяхте просто да се захласвате на 9-ти май на парада. Той тръгна да се излага публично и нережисирано. Е, Украйна се оказа малко по-различна от строената техника на червения, а??
14
10
 
12
 
! Отговори
Ненормално преди 2 години
Новината е много интересна. Тоя зеленски има голямо лоби. А европа ще я боли. Ужас. Ужас. Със сигурност е исторически шок за путин. Мисля че ще вземе цяла украйна. Въпреки всичко това е исторически миг. Смятам го за несправедлив. А Играта трябва да се доизиграе.
13
22
 
17
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
САЩ дадоха сигнал на обкръжението на путин, как могат да отърват кожата.Путин е ходещ мъртвец.
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не са разбрали= става дума за конфискация на наличните активи. Например на синчето на Байдън. И въобще на фамилиите на споменатите. Още не са си казали публично какво е личното им финансово участие в драмата.
11
17
 
55
 
! Отговори
Говорит Решетников преди 2 години
Джордж Буш Младши не е ли военнопрестъпник? Нападна и разруши две суверенни държави- Ирак и Афганистан? Ами Барак Хюсеин Обама? Той беше не само военнопрестъпник, но и терорист заради терористичните му удари по граждански обекти в Либия и ролята му в създаването на Ислямска държава! Ами сексуалния извратеняк Бил Клинтън? Не Путин, а именно той върна войната в Европа за пръв път след 1945! Санкциите срещу САЩ и марионетките му от т.н. "Запад" са абсолютно оправдани и издържани!
10
12
 
45
 
! Отговори
..... преди 2 години
А изкукуригалия,с деменция бай дън не е....Жалки ли.зачи та натовски за.дници!