САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите

Джен Саки: Никой от нас не планира туристически посещения в Русия
16 мар 2022 06:45, Александър Попов
612
САЩ обявиха Путин за военнопрестъпник, изсмяха се на санкциите
Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ гласува единодушно за осъждането на Владимир Путин като военнопрестъпник.

Рядко срещаният вот на представители на различни партии призова Международния наказателен съд в Хага да разследва решението на Путин да нахлуе в Украйна.

Лидерът на демократите в Сената Чък Шумер заяви в речта си преди гласуването, че Путин трябва да бъде подведен под отговорност за "зверствата" в Украйна.

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм, който е вносител на законопроекта, заяви: "Следващата стъпка за мен е да работя с нашите британски съюзници и, надявам се, с други, за да създадем разузнавателна група, която да направи публично достояние руските военни части, участващи във военни престъпления, и да започне да посочва имената на техните командири. Кампанията за назоваване на имената на престъпниците е в ход".

Още по темата
Междувременно правителството на САЩ осмя наложените от Русия санкции срещу американския президент Джо Байдън и други политици, предаде ДПА.

“Искам да отбележа, че президентът Байдън е младши, така че може да са санкционирали баща му, вечна му памет”, заяви говорителката Джен Саки.

Пълното име на американския президент е Джоузеф Робинет Байдън младши. Името на баща му е Джоузеф Робинет Байдън старши и това име е въведено в списъка със санкции.

"Няма да се изненадате, че никой от нас не планира туристически посещения в Русия", добави Саки.

Руското външно министерство публикува свой списък със санкции срещу 13 лица, на които вече е забранено да влизат в Русия. Сред тях са Байдън, държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, министърът на отбраната Лойд Остин, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан, както и Саки. Освен тях на санкции е подложена и Хилари Клинтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


612
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
3
 
23
 
! Отговори
Кака преди 2 години
На Псаки И Байдън старши и Байдън младши ще им бъдат конфискувани всички пари в руски банки!
368
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук някой постоянно пише за някакво джудже но той явно има комплекси ами дали той самия не е 1.60 най много да е колкото Бонапарт, чийто ръст бил 1.63. Четете повече, бъдете по интелигентни и честни.
367
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чака го съдбата или на Милошевич или на Кадафи.
366
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора четете тихия дон на михаил шолохов да разберете какво представляват и какви хора са днешните герои.
365
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До по по следващия коментар. Не знам на Германия защо са и самолети но на американците със сигурност им трябват немските пари, много им трябват. Не че не могат да си ги напечатат.
364
40
 
21
 
! Отговори
еш преди 2 години
Кървавото кремълско джудже скоро ще запълни някоя килия, а великата расия ще плаща 50 години репарации на Украйна...
363
22
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щатите неистово се опитват да измислят новина, която да затъмни онази за биооръжията, която е на път да влезе за публично коментиране, и то с документи. Включително и в ООН
362
11
 
52
 
! Отговори
Stamen преди 2 години
650 000 цивилни иракчани, жертви на война, започната на базата на една лъжа. Само, че Джордж Буш-младши и Тони Блеър в този случай са герои, а не военнопрестъпници.
361
20
 
41
 
! Отговори
българина преди 2 години
питайте 52 африканските държави какво мисля за Путин както и 90 процента от българите, а за щатите питайте Сирия Афганистан, Ирак Либия Виетнам Югославия... и ще 20 държави. важно е кой ще се смее последен
360
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато има бежанци бягащи от войните от Сирия, Ирак и Авганистан хората които ги превозват са трафиканти нали така ги наричаха медиите, но същите медии буквално героизират хората които ходят да вземат сегашните бежанци през две че и през три страни понеже нямаме обща граница слава богу с воюващите страни. Двоен стандарт е.
359
16
 
39
 
! Отговори
луда работа преди 2 години
До Европееца- Каква Хага бе европейски? Дето Тръмп ги заплаши че ще им спре парите и ще ги остави безработни ли? Тази война 10-ина годишна АМЕРИКАСКА подготовка. Само зрител на БТВ може да е толкова заблуден. И на Нова. Все пак и тя е на ЦРУ-шеф (бивш).
358
13
 
43
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
до 401: В Либия по времето на Кадафи не е имало мизерия както си фантазирате. Либия строеше и факта че толкова медицински персонал и строителни работници,техници и инженери от България и др.страни работеха там и се връщаха доволни видели се с пари е достатъчен факт. И случая с нашия медицинския персонал, причините се знаят!?....А Либия не я нападнаха заради Кадафи а за да и заграбят петрола....
357
31
 
22
 
! Отговори
Новият живот на преди 2 години
Руснаците : опашки , скъпотия и смазващо чувство за изолация !
356
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната е инспирирана от ВПК на сащ както и всички войни от както се помня. които не само че за последните години са милитаризирали но и въоръжили украинците до зъби най вероятно с пари на американския данъкоплатец под формата на заеми които няма да се върнат, ами ето Германия купува самолети за сто милиарда. В моите очи сащ са империя на злото така мисля и не им вярвам но дори и медиите са на американска страна в тази война защо ли...
355
39
 
25
 
! Отговори
Европееца преди 2 години
Путиновия режим трябва да се притесняват яко, защото ги чака съдът в Хага, а там ще има присъди, защото няма кой да им помогне на руснаците. Жестоките последици от войната която води агресивна Русия срещу независима Украйна ще покажат истинското лице на режима на Русия , които се оказа озъбено свирепо куче. За развалините и варварските бомбардировки в Сирия от руската авиация им се размина, но с Украйна няма да има прошка и руснаците ще си платят извършените военни престъпления.
354
18
 
50
 
! Отговори
трезво преди 2 години
САЩ могат да се смеят защото организираха войната - вярвам на Джордж Фридман. СЕга Германия бе принудена веднага да поръча самолети за 100 млрд. Идва скъпият газ Иначе на европейците не им е до смях. Постоянни граждански войни заради ваксините, сега истинска война, високи цени, скъп рекет от САЩ, ***-възпитание и ежедневие: европейцките ценности не струват нищо. Трябва да се стои далеч от ЕС.
353
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егото на няколко американски сенатора бе задоволено! Започна WW3!
352
32
 
20
 
! Отговори
Korean soup преди 2 години
До полковник Колев: Мъчно ти е много за Кадафи ли, защото него го убиха много обичащите го либийци, които живяха 42г в диктатура, подобна на путиновата. Ако не си ходил в Либия по това време, ще ти кажа, че беше огромна мизерия, бурки и портрети на Вожда навсякъде. Дори само заради медсестрите нямаше нужда да се изказваш със съжаление за Кадафи.
351
19
 
10
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 2 години
Най мноо пищат евреите оти Путин ги разбишка
350
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте повече инфо за Шамана на Путин! Някои казват, че е Шойгу? Или той е връзката с по- големия Шаман? Точно като при Хитлер. Z.