Русия е отвлякла около 200 хил. украински деца

Някои от тях са от сиропиталищата, твърди Зеленски
2 юни 2022 12:53, Нели Христова
173
Русия е отвлякла около 200 хил. украински деца
Снимка: БГНЕС

Русия е отвлякла насилствено 200 000 украински деца от началото на войната, включително някои от сиропиталищата и тези, разделени от семействата им, твърди Владимир Зеленски.

"През 98-те дни на руската инвазия 689 деца бяха ранени в резултат на нападенията на окупаторите. И това са само тези, за които знаем. Все още нямаме цялата информация от територията, която в момента е окупирана", каза Зеленски снощи в коментар по повод Международния ден на детето.

"Целта на тази престъпна политика не е просто да отвлече хора, а да накара тези, които са депортирани, да забравят за Украйна и да не могат да се върнат“, каза той.

Конфликтът в Украйна доведе до смъртта на 243 деца досега, докато 446 са ранени, а други 139 са в неизвестност, добави Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на войните запада така пропагандно е лъгал и срещу българската армия. Обаче българската военна авиация не е ударила нито един жилищен квартал и град в света, а западните летци, излъгани от пропагандата са сринали със земята Дупница, Кюстендил, Лом, Пловдив, Карлово и други градове... И понеже в повечето войни запада не може да се опре на истината, защото са грабителски, непрекъснато си демонизират опонентите... ЩОТО НЯМА КАКВО ДОБРО ДА СПОДЕЛЯТ ЗА СВОИТЕ ПОДБУДИ ЗА УЧАСТИЕТО - ГРАБЕЖ!
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленюга, това е, защото твоите прехвалени войски използват стари хора, жени и деца за жив щит и стрелят скрити зад гърбовете им... Един ден истината,ь цялата истина за военните престъпления на твоя измамлив тоталитарен режим ще лъсне...
133
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Всъщност: Всъщност антипедерасите са латентни хомосексуалисти и изпадат в див ужаст да не бъдат разкрити. За това се държат агресивно и враждебно с гейовете. За нас нормалните гейовете са абсолютно безинтересни. Даже сме доволни, че ги има, така за нас нормалните остават повече жени за любов и ласки, значи по малко конкуренция на любовния фронт. Така, че ... сещаш се.
132
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БобиПутинистите са невероятни ***. Даваш им храна за размисъл и им посочваш железни аргументи, а те вместо да мислят (явно нямат мозък) излизат с аргумента "А, Вие защо биете ***". Тоне беше Луганската дева, то не беше Донецкия малчик разпънат на кръст. То не бяха бомбардировките в Донбас дето не е хвърлена една бомба. И се доказа, че няма нито дева нито разпнат малчуган. Аман от руско-съветски простотии и номера. Този път СССР 2 си намери майстора и света ще си отдъхне след ...
131
1
 
4
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Чета написаните мнения и ми е много забавно . Престанах да си чета книга вечер , а чета народното творчество . Има големи попадения .хората са остроумни и напипват същината . И как да не се смееш на вица за позналите си чаршафите и 200 хиляди отвлечени деца . Хумор от всякъде . И се радвам, че болшинството от хората са наясно с украинската мерзост и лъжа
130
0
 
4
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Това са глупости . Русия краде деца ? Що за щуротия ?
129
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са из роди и до един. Това чудо трябва да се разпарчетоса на дребно. Много дребно. Натовски и китайски войски за контрол.
128
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е специална операция за мащабно крадене на Русия от Украйна. Най скъпото е да крадеш деца от населението. Не вили прилича как в османската империя са отвличали деца от България за да ги правят еничари. Като пораснат за армията не стават , но се събират на групи за разбойничество , като кърджалии, черкези
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До136. И така не е както казваш. Има деца от колониите , френски , английски, итал. Испански и така нататък. Намират своя живот и създават семейства в страните които са ги колонизирали и са ги деколонизира ли . Алжир , Етиопия , Камерун, Суринам и много други. Не е така със Сирия , която бежанците не бягаха в Русия . или Афганистан,
126
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Зеления бил голям д.е.б.ил като артист беше що годе, но властта го измени ужасно
125
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БАХ ТИ НОВИНАТА. АБЕ НАЛИ ИМЕННО УКРИТЕ ЛОВЕХА ДЕЦА И ГИ ИЗПРАЩАХА ВЪВ ЛАГЕРИ ДА ГИ ОБУЧАВАТ ДА УБИВАТ?- ДОРИ ИМАШЕ КЛИПОВЕ ЗА ТОВА. ЕТО ТАМ СА ДЕЦАТА, ДА СИ ГИ ДИРЯТ ОТ НАРКОМАНА.НА ПУТИН. СА МУ ПРИТРЯБВАЛИ БЪДЕЩИ НАЦИСТИ.
124
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Съветски *** - Знаеш ли защо децата на мутрите са богати? Ами защото мутрите са крад_ци. Знаеш ли кой краде от Африка и като цяло от 3-тия свят вече няколко века? Ами тези с безгрижните деца, за които пишеш. За да може децата на последните да са безгрижни, трябва едни други деца да нямат дори какво да ядат. Когато израстнеш достатъчно много интелектуално, за да проумееш този факт, който никой не крие, просто не се споменава, тогава заповядай да продължим с коментарите. Жив и здрав!
123
1
 
3
 
! Отговори
СПОКО! преди 2 години
"Русия изпраща "открадната" пшеница" - няма да са гладни!
122
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз вече НЕ вярвам на НИЩО което е казал Зеленски или някой от тези които се ПРЕСТРУВАТ че го поддържат , а всъщност му пробутват оръжие и го нахъсват умишлено , макар и да знаят отлично , че е обречен ! От месеци слушаме и четем , как Икраинците печелели , а всъщност се оказа че е загубила 1/5 от територията си , останалото е руини - Е какво са спечелили досега с всичкат подкрепа , която получиха ?!
121
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Съветски *** - Защо търсиш в центъра - *** във Факултета или Филиповци ?!
120
1
 
14
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Следва статия продължение "Русия изяде 200000 украински деца". Абе я разкажете подробно как руските танкисти монтират платките с чипове от краден укр хладилник на танковете си от ' 80 година.
119
0
 
11
 
! Отговори
главити преди 2 години
и им отрязала главите на 1 юни
118
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да не би оная, дето си позна чаршафа и хладилника на руски танк сега да се е върнала и да е преброила 200 000 изчезнали деца ?
117
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо ново, набират си крепостни. Така руснаците са отвличали българи и по време на османската империя. Още Раковски е писал за това.
116
8
 
18
 
! Отговори
Съветски Боклук преди 2 години
Когато съм пътувал из Западна-ла Европа, в големите градове кипи от деца, детска глъч, гледаш усмихнати щастливи лица, излъчващи спокойствие и сигурността гарантирана от родителите им и западните правителства, полагащи невероятни грижи за подрастващите. Върна се в София - ни деца виждам, ни бебета в колички, като едно време. Нека форумните джендерасти, фърлят едно дар слово, обвинявайки ме в нереалност. Чакам, за да ги зачеша с факти.