Киев прави над 1000 пункта, където хората ще могат да се топлят

Градът се готви за различни сценарии заради ракетните атаки
2 ное 2022 11:33, Елка Василева
155
Киев прави над 1000 пункта, където хората ще могат да се топлят
Снимка: архив, БГНЕС

Властите в украинската столица Киев подготвят повече от 1000 пункта, където жителите ще могат да се стоплят, в случай че градската отоплителна система бъде извадена от строя от продължаващите руски атаки, съобщи кметът на града Виталий Кличко, цитиран Ройтерс.

Още по темата
Атаки с ракети и дронове нанесоха повреди на 40% от украинската енергийна инфраструктура и вече оставиха за кратко големи части от Киев без електричество и водоснабдяване, което наложи въвеждането на ограничения.

Кличко днес написа в приложението "Телеграм", че градските власти обмислят различни сценарии заради ракетните атаки. "Най-лошият е, ако изобщо няма електроснабдяване, вода или топлоподаване", каза той.

"За този случай ние подготвяме над 1000 пункта за предоставяне на отопление в нашия град", добави Кличко. Пунктовете ще бъдат оборудвани с генератори и ще имат запаси от продукти от първа необходимост като например вода, уточни той.

Украинското правителство призова украинците, които вече са напуснали страната, да останат в чужбина през зимата. То обвини Русия, че е провокирала нова хуманитарна криза, тъй като е принудила още повече хора да избягат, изплашени от перспективата да им се наложи да оцеляват без електричество или топлина през студения сезон.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
11
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Що бе, омразата не ви ли топли ??? Иначе е хубаво, че се подготвят щото укрозимата идва.
67
8
 
4
 
! Отговори
Не знам преди 1 година
за друга война до сега, агресор да краде пералните и хладилници те на населението???
66
11
 
7
 
! Отговори
Голям резил преди 1 година
Жалката руска армия разбита по всички фронтове на съприкосновение,мята отдалеч ракети по инфраструктурни и граждански обекти.Дъно.И тук някакви психопати се радват на големите успехи срещу вецове и пречиствателни станции.
65
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До журналисти ментак - Рашка колкото пъти се е опитвала да се прави на велика , винаги завършва с купони за хляб . Пак натам са тръгнали .
64
8
 
6
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Руснаците се оказаха едни обикновени терористи и обирджии.
63
8
 
11
 
! Отговори
А преди 1 година
Тоя от бой по чутурата бръщолеви врели некипели.Русия им е виновна ,че са некадърници.Укропитеците да стоят зад граница в пет звездни хотели.Нагли та дрънкат.
62
6
 
13
 
! Отговори
хъъ преди 1 година
АМА ЩОМ ВОЙНАТА Е ТОЛКОВА ДОБРЕ ЗА УКРИТЕ, ЗА КАКВО Е ТОЯ ВСЕВЪЗМОЖЕН СЪПОРТ ХАХАХА СВЪРШЕНИ СА И ЗАТОВА ГОСПОДАРИТЕ ВИ НАРЕЖДАТ ДА ВИЕТЕ НА ГРОБА НА УКРОФАШАГИТЕ.
61
11
 
7
 
! Отговори
И това не помага преди 1 година
Копейката е строил цялата партия да пишат хвалебствени оди по вестниците за фюрера Путин и Русия от сутрин до вечер и колко е хубава и заслужена е войната.
60
9
 
7
 
! Отговори
Благодарение наРусия преди 1 година
Украйна вече е втората армия в НАТО, като приключи войната за 2,3 години ще стане втора икономика в Европа!
59
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щОМ кЛИЧКО Е ГЕРОЙ НА уКРАЙНА... нема такава държава на която той па да е Герой, и какво му е героичното...
58
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази война отвори очите на много хора,като мен.Предимно като мен,които никога не бяха чувствали руското влияние пряко върху собствения живот.А само бяха слушали за величието и мощта,славянство и православно братство.Всичко руско се оказа една лъжлива пропаганда..
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи нямат нужда от помагане,хотели курорти
56
2
 
10
 
! Отговори
журналисти ментак преди 1 година
Опорни точки на хибридната война срещу Русия:1. Всякакви обиди за руски политици, генерали, войници, жени, народ. За украинците, които са си едно към едно като руснаците само хубаво по темите.2. Превъзнасяне на украинската армия и войници и принизяване на руската до умопомрачителна нереалност.3. И да пада и да бие Русия все губи войната, а Украйна и да пада и да бие все я печели и така нататък...
55
2
 
7
 
! Отговори
Студ и мрак преди 1 година
Това очаква Украйна през следващите месеци
54
9
 
1
 
! Отговори
Ержибета Енгибарова преди 1 година
Кличко е герой на Украина и благодарение на него Киев няма да падне в лапите на руските варвари. В България имаме също един герой, който обаче слугите на Путин не го пускат да доиде на власт, защото ще им развали рахата. Това е Слави Трифонов.
53
6
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
ПУТИН Е АНТИХРИСТА
52
1
 
0
 
! Отговори
До 67 преди 1 година
Ти от къде знаеш за турска агресия в Сирия, като не се пише?
51
12
 
3
 
! Отговори
Zеленски преди 1 година
Подлите рашисти не разбраха ли, че украинците няма да клекнат дори и ако останат без ток и вода и ще намерят някакви решения. Но пък безвъзвратно и завинаги ще намразят сибирските диваци.
50
3
 
5
 
! Отговори
Необяснимо преди 1 година
Всички руски ботове по българските вестници,дращят от НАТОвски държави!
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСКИ ТЕРОР НАД ПРАВОСЛАВНИ