Борисов: Асен Василев е бил премиер, сега се крият зад акад. Денков

Щетите от управлението на ПП се равнявали на години COVID криза
Обновена: 5 яну 2023 10:36 | 5 яну 2023 10:33, Нели Христова
147
Борисов: Асен Василев е бил премиер, сега се крият зад акад. Денков
Снимка: БГНЕС

За съжаление, заради изключително лошите преговори на Асен Василев, едновременно с борбата да запазим както енергийните си мощности в Маришкия басейн, трябва да изградим мощности за ядрена енергия в "Козлодуй". Иначе ще станем само един клиент, както е в много други сфери.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията. По-рано Теменужка Петкова разкри, че Асен Василев лично е участвал в преговорите, при които България е поела ангажимент да затвори централите в Маришкия басейн.

По думите на Борисов "Джемкорп" толкова бързо са искали да заграбят енергетиката в България, че са искали паспортите на ръководителите на "Булгаргаз".

"Те са им взимали паспортите, взимали са им данните. Защо? Вероятно за да ги манипулират след това", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Асен Василев всъщност е бил премиерът. Те заради това искат сега зад акад. Денков да се скрият като министри. Вие представяте ли си, ние на 12-тата година казахме, че можем да мислим за друг премиер. Те на 6-я месец не могат да излязат, и Кирил, и Асен, с физиономиите си и да кажат: "Ние искаме да поемем отговорността". А пред тях трябва да застане Денков, зам. министър по наше време, за да станат те пак министри и Асен Василев еднолично да управлява", заяви Борисов.

"Има нарушения на законодателството. Аз си спомням, че нашия парламент прие решение за задължаване на Министерски съвет за предприемане на всички необходими мерки за недопускане в дългосрочен план прекратяването на функционирането на централите в Маришкия басейн. Кой си позволи да наруши решение на парламента? На конституцията нарушават непрекъснато, ама сега нарушават решение на парламента.  Този, който нарушава този закон е Асен Василев", това каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"В момента имаме само един полезен ход и той е максимално бързо до края на седмицата да внесем ново решение, с което да задължим служебното правителство да отвори Плана за възстановяване и да предоговори лично поетия ангажимент от Асен Василев, а именно затваряне на централите в Маришкия басейн", каза депутатът от ГЕРБ-СДС Жечо Станков.

"Щетите от гръцката финансова криза бяха около 4% от БВП, щетите от COVID-19 бяха 4% от БВП, щетите от Киро и Асен, само с Маришкия басейн, са над 4%. Тоест тези 4 месеца управление може да се равняват на няколко години COVID криза", заяви бившият премиер и записа дали колегите от ДБ държат някой отговорен за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
Газ ще има преди 1 година
В облаците на Венера "има живот" защото на цялата глобална повърхност на Венера им се подпалил шистовият газ а страничен продукт при горенето на газ са кислород и вода....Газ има навсякъде във Вселената и ще има газ до краят на цялата Вселена........За вечни времена няма да има петрол който е гробищен "канибалски" продукт получен от изгнила БИОмаса то ест *** и използването на Петрол е обявяване на война на АЛЛАХ.......Всички мюсюлмани са атеисти воюващи с Аллах но част от тях не го знаят
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До прословутата 1948 година Западна Европа плюс Атлантика са били територия етнически чиста от ислям и мюсюлмани........Марксизмът(русофилията) е ислямизация и потурчване на Западната цивилизация.......Англия и САЩ освобождават Холандия от Адолф Хитлер на рожденният ден на Карл Маркс 5 май.........фалшив футболист от криминалната МАФИЯ е Христо Стоичков.........тик-так часовник броящ НЕИЗБЕЖНО идване на времето когато всички накуп петролни шейхове дори едничка капка петрол няма да имат
89
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя какво се газира, нали той е примера за тези след него, това са видяли от него и са го направили.
88
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрий се, че заради теб и твоите калинки страната е на това дередже. Как може човек да бъде толкова дебелокож и нагъл. Колко години съсипвахте всичко и сега искате да си измиете ръцете с ПП. Вие може да сте елементарни, но ние не сме.
87
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разлика между дъртия крадец борисов и крадците на средна възраст петков и кокорчо няма -- целта им е една -- да крадат и разрушават държавата, както искат от сащ. Дали ще бъде с подаряване на оръжие или купуване на газ на тройна цена, или пък имитиране на строеж на магистрали, няма значение. Важното е, че възглупавият народ ги избира и си реже клона на който седи.
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Будапеща до Белград се строи ж.п. линия за високоскоростен влак. В Турция Ердоган вече е построил такава и между Истанбул и Анкара се движи високоскоростен влак. А в България просто демонтират ж.п. линиите като ненужни. Резултат от управлението на демократи разбойници като този на снимката. Ами ти си за затвора, но няма вече закони за да бъдеш вкаран там. А пп -- това са по-младото поколение лъжци и крадци, които се възползват от придобивките за мафията, създадени от по-старото поколение.
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма разлика между Божков и Бойко, двамата са черни и Киро с ПП са черни, а сега почти всички и отляво и отдясно са черни, за съжаление и Радев също, черното , а също и кафявото, е фашизъм!
83
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що народ се запали При тоз пожарникар...
82
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ ТЪПКА БЪЛГАРИТЕ 12 ГОДИНИ ТАКА.КАКТО 500 ГОДИНИ НЕ ГО Е ТЪПКАЛ ОСМАНСКИ БАШИБОЗУК !!!!
81
0
 
15
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Чакат парите от Европа, да ги разкрадат и да чакат още.
80
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откакто си станал кмет на София и след това с Цецо управлявахте държавата, хората масово капеха като зрели круши, кой ги разболява, изтезава и убива?
79
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко, много хора бяха убити през управлението ти тихомълком, толкова много хора, не бяха изтезавани и убивани в България преди това, кой ги уби?
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НедоразбралИзвода е, че Бойко спасява престъпници ли? Това излиза от поста ти - "Всичките мизер,ници дето плюете по ГЕРБ и Бойко сте крадци на ДДС,наркотрафиканти,трафиканти на бежанци,ало измамници,платени слуги на Черепа,Мустака,бобокови,баневи и на кой ли не още задкулисник!!Не хапете ръката,която ви спасява!!"
77
3
 
13
 
! Отговори
Стоев преди 1 година
Изразявам лично мнение и не ангажирам никой с него.Съжалявам че има хора които се връзват на тоя.Заради такива като тях които предпочитат познатото лошо пред неизвестното БГ е била 500 год.под робство.
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махни се Бойко и ГЕРБ ще управляват, ти си крайно тиранична и коварна натура като характер, не мислиш и за страната и населението, а само за едни порции да си разделите с олигарсите и роднините ви, до останалите нищо не стига!
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не избирайте Бойко, той е черен и винаги ще сте зле, освен ако ГЕРБ е без Бойко!
74
3
 
10
 
! Отговори
До 78 преди 1 година
ЛОЙКО КЮЛЧАН,няма да е зле преди да говориш глупости да се запознаеш кое как е от 1980 до днес със проекта Белене ! Кой кога за какво и с кого е подписвал.Като се запознаеш с историята,,Белене"дано проумееш че май ти си тик.вата
73
1
 
5
 
! Отговори
Обикновен човек преди 1 година
Аз не съм роднина с всички българи. Още повече пък с някой от Банкя. Нито пък от Правец. А дори си нямам и членска книжка от БКП. А и никога не съм я имал. Честита да е Новата 2023 г. на обикновените бълггтари. Както и на многото ми приятели. СТОЙНЕ.
72
3
 
8
 
! Отговори
До 75 преди 1 година
Брей, че няма да има кой да управлява. В България всички сме роднини.