Борисов: Асен Василев е бил премиер, сега се крият зад акад. Денков

Щетите от управлението на ПП се равнявали на години COVID криза
Обновена: 5 яну 2023 10:36 | 5 яну 2023 10:33, Нели Христова
147
Борисов: Асен Василев е бил премиер, сега се крият зад акад. Денков
Снимка: БГНЕС

За съжаление, заради изключително лошите преговори на Асен Василев, едновременно с борбата да запазим както енергийните си мощности в Маришкия басейн, трябва да изградим мощности за ядрена енергия в "Козлодуй". Иначе ще станем само един клиент, както е в много други сфери.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията. По-рано Теменужка Петкова разкри, че Асен Василев лично е участвал в преговорите, при които България е поела ангажимент да затвори централите в Маришкия басейн.

По думите на Борисов "Джемкорп" толкова бързо са искали да заграбят енергетиката в България, че са искали паспортите на ръководителите на "Булгаргаз".

"Те са им взимали паспортите, взимали са им данните. Защо? Вероятно за да ги манипулират след това", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Асен Василев всъщност е бил премиерът. Те заради това искат сега зад акад. Денков да се скрият като министри. Вие представяте ли си, ние на 12-тата година казахме, че можем да мислим за друг премиер. Те на 6-я месец не могат да излязат, и Кирил, и Асен, с физиономиите си и да кажат: "Ние искаме да поемем отговорността". А пред тях трябва да застане Денков, зам. министър по наше време, за да станат те пак министри и Асен Василев еднолично да управлява", заяви Борисов.

"Има нарушения на законодателството. Аз си спомням, че нашия парламент прие решение за задължаване на Министерски съвет за предприемане на всички необходими мерки за недопускане в дългосрочен план прекратяването на функционирането на централите в Маришкия басейн. Кой си позволи да наруши решение на парламента? На конституцията нарушават непрекъснато, ама сега нарушават решение на парламента.  Този, който нарушава този закон е Асен Василев", това каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"В момента имаме само един полезен ход и той е максимално бързо до края на седмицата да внесем ново решение, с което да задължим служебното правителство да отвори Плана за възстановяване и да предоговори лично поетия ангажимент от Асен Василев, а именно затваряне на централите в Маришкия басейн", каза депутатът от ГЕРБ-СДС Жечо Станков.

"Щетите от гръцката финансова криза бяха около 4% от БВП, щетите от COVID-19 бяха 4% от БВП, щетите от Киро и Асен, само с Маришкия басейн, са над 4%. Тоест тези 4 месеца управление може да се равняват на няколко години COVID криза", заяви бившият премиер и записа дали колегите от ДБ държат някой отговорен за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
19
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
Груба грешка - никой не се страхува от бб на власт - ако искаше, досега да е в парламента, нали беше водач на две листи, ама се отказа. Да не говорим, че уж се бият в гърдите как са първа политическа сила и че уж спечелили като избрали техен човек за председател на парламента (Вежди - чашката), ама никакви ги няма, като тръгне да се носи отговорност. Освен това бб е страхливец - досега не посмя да се яви нито веднъж на изслушване в парламента. Че и пред народа не смее да се покаже....
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па смех, смех. Няма защо да ни информирате какво мисли туй на снимката, след като са били партийни дрънканици за партийната им централа.
49
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега да видим дуела за вот към академик Денков с предишния кандидат - професор Габровски. Ще излезе ли,че по-малко титулования получи повече доверие? Така става,когато се самозакичваш с диплома докато си министър , както си пазаруваш отцепнически гласове. Накрая не излиза сметката.
48
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой много се страхува Бойко Борисов да не се върне на власт! Рашков и Харвардската шайка!
47
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И не си мисли, че не е ясно КОЙ прокара газовите интереси на Кремъл! КОЙ пшострои Руски Паток и заби нож в гърба на братска Украйна, мръссна СИКаджийска проклета МУТРО!!!!!
46
4
 
18
 
! Отговори
Лейтенант от запаса преди 1 година
Ложето на Мата Хари да не се обажда, Търбух!
45
8
 
18
 
! Отговори
Перспектива преди 1 година
Мрачна за народ,който смята,че ако си завършил Харвард е нещо жалко,а да завършиш МВР школа в Симеоново е нещо значимо.
44
6
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
Ние сме уникална държава,без аналог в света. Оказа се, че само у нас Младите,Умните и Красивите са по-големи калпазани от предишните управници от "статуквото". Какво са чели, учили и направили, се видя миналата година. Има една много точна народна приказка - Надували са жабите.. Жална ни майка с такова "бъдеще". А на ПП, че отново скъсаха илюзиите ни..
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"На конституцията нарушават непрекъснато, ама сега нарушават решение на парламента." Ха ,бивш премиер не знае ,кой е върховния закон в България :))))))
42
1
 
18
 
! Отговори
?? преди 1 година
Бойко иска да спаси Тец Варна - на АХМЕД ДОГАН и тец Брикел и Бобов Дол на КОВАЧКИ. Бойко говори за Мариците, но реално иска да запази интересите на Мафията!
41
2
 
12
 
! Отговори
Караяна Цветова преди 1 година
Бойко браво за бюлетините... с достатъчно невалидни ще сме първи, а на есен кметовете са наши!!!
40
0
 
13
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 година
Борисов, вое се криоете така от преди 5 избора насам.... зад професори и прочие!!!
39
4
 
23
 
! Отговори
До Анонимен 37 преди 1 година
-"Факт е че по време на Борисов, хората живееха по-добре от колкото сега!"-Безспорен факт, знаем даже имената на хората!
38
3
 
11
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
На предстоящите избори, когато и да са те, ще гласувам отново за ПП. Особено, ако г-жа ВАСИЛКА БОТЕВА е водачка на листата им в 24 МИР на бюлетината. СТОЙНЕ. АЛТЪН ЧЕЛО ИМА.
37
3
 
17
 
! Отговори
До 21 преди 1 година
Ти дете ли си?При толкоз "избори" с купуването на индианците и гласуващите задължително на държавна ясла Мутрата едвам докретва до 8% от населението и 92% против него!Къде ги сънуваш тез 45 процента бе ***?))
36
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко бля 12 години за ТЕЦ-овете, не договори нищо и сега търси кого да обвини.
35
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Денков конците ще му дърпат Кирил Петков и Асен Василев.
34
2
 
23
 
! Отговори
негласуващ преди 1 година
Ave Тиква,нали ги "би" с 200 всички останали и си първа партия!Нали обещаваше да те изберат и щял си да намалиш горивата на 1,50!Защо пак излъга?Не че не ги намали ами от ден на ден ги увеличаваш!
33
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факт е че по време на Борисов, хората живееха по-добре от колкото сега!
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, то поне ти не се криеш нали Банкянски *** !