Борисов: Асен Василев е бил премиер, сега се крият зад акад. Денков

Щетите от управлението на ПП се равнявали на години COVID криза
Обновена: 5 яну 2023 10:36 | 5 яну 2023 10:33, Нели Христова
147
Борисов: Асен Василев е бил премиер, сега се крият зад акад. Денков
Снимка: БГНЕС

За съжаление, заради изключително лошите преговори на Асен Василев, едновременно с борбата да запазим както енергийните си мощности в Маришкия басейн, трябва да изградим мощности за ядрена енергия в "Козлодуй". Иначе ще станем само един клиент, както е в много други сфери.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията. По-рано Теменужка Петкова разкри, че Асен Василев лично е участвал в преговорите, при които България е поела ангажимент да затвори централите в Маришкия басейн.

По думите на Борисов "Джемкорп" толкова бързо са искали да заграбят енергетиката в България, че са искали паспортите на ръководителите на "Булгаргаз".

"Те са им взимали паспортите, взимали са им данните. Защо? Вероятно за да ги манипулират след това", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Асен Василев всъщност е бил премиерът. Те заради това искат сега зад акад. Денков да се скрият като министри. Вие представяте ли си, ние на 12-тата година казахме, че можем да мислим за друг премиер. Те на 6-я месец не могат да излязат, и Кирил, и Асен, с физиономиите си и да кажат: "Ние искаме да поемем отговорността". А пред тях трябва да застане Денков, зам. министър по наше време, за да станат те пак министри и Асен Василев еднолично да управлява", заяви Борисов.

"Има нарушения на законодателството. Аз си спомням, че нашия парламент прие решение за задължаване на Министерски съвет за предприемане на всички необходими мерки за недопускане в дългосрочен план прекратяването на функционирането на централите в Маришкия басейн. Кой си позволи да наруши решение на парламента? На конституцията нарушават непрекъснато, ама сега нарушават решение на парламента.  Този, който нарушава този закон е Асен Василев", това каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"В момента имаме само един полезен ход и той е максимално бързо до края на седмицата да внесем ново решение, с което да задължим служебното правителство да отвори Плана за възстановяване и да предоговори лично поетия ангажимент от Асен Василев, а именно затваряне на централите в Маришкия басейн", каза депутатът от ГЕРБ-СДС Жечо Станков.

"Щетите от гръцката финансова криза бяха около 4% от БВП, щетите от COVID-19 бяха 4% от БВП, щетите от Киро и Асен, само с Маришкия басейн, са над 4%. Тоест тези 4 месеца управление може да се равняват на няколко години COVID криза", заяви бившият премиер и записа дали колегите от ДБ държат някой отговорен за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна забрана на всеки, който е от семейство, в което НЯКОГА, НАКОЙ е бил в управлението на страната! Само тогава може да тръгнем на някъде. Ако някога си се докосвал до висока позиция в държавата трябва да не можеш да се кандидатираш за НИКАКЪВ ДЪРЖАВЕН ПОСТ!
70
7
 
3
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
За да е мирна, щастлива и успешна 2023, нека песните на г-жа ВАСИЛКА да се пеят. Който не може да пее, ще ги слуша.
69
5
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
м. му!!!...Тиквун наистина е с яко разхлопана дъска!!!..Обвинява Василев че се "криел зад Денков" ,а се прави на разсеян,че той самия /Тиквата/ бидейки 12 г. тартора на държавата,не само се скри зад палячовците си,но и дори не посмя да се пише "депутатин" !!...Обаче "Василев се криел" !!???...Не ви ли се повръща от тоя ПРИ МАТ ?!
68
4
 
23
 
! Отговори
пешо преди 1 година
Помниме зала Армеец с леглата,спешното финансиране на 'заводи' за производство на маски и дезинфектанти,лекари на Първа линия с 1000 лв бонус,луди пари за вакцини и още един куп щуротии.Колко струваше на България това упражнение ?
67
13
 
4
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 година
Соц. ***,дерите,дето висят м,ди под всеки репортаж за ГЕРБ и Борисов,да си напрегнат ушичките и да чуят от какво биват спасявани за пореден път от поредните шарлатани и да плюят по когото трябва,макар и да знаем че няма как това да стане!Крадец,крадеца око не вади!Всичките мизер,ници дето плюете по ГЕРБ и Бойко сте крадци на ДДС,наркотрафиканти,трафиканти на бежанци,ало измамници,платени слуги на Черепа,Мустака,бобокови,баневи и на кой ли не още задкулисник!!Не хапете ръката,която ви спасява!!
66
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са ти евтините горива, бpe Банякски тюфлeк? Много лъжеш, ама има и много, които ти вярват.
65
2
 
21
 
! Отговори
В ЗАТВОРА МУТ.О! преди 1 година
Явно демокрацията поощрява бандитите! Да я премахнем за по добър и справедлив живот в България!@
64
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, от какво се издържа Боко Тиквата в момента?
63
22
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЪБЪ преди 1 година
Борисов не е на власт вече 2 год и повече Промяната управлява Юмруците Черепите защо пишете лъжи дежурните
62
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато оставяте гнусните плъхове от ГЕРБ да си показват носовете - мутрата слънце ще ви минава с 200. Пък вие очаквайте нормална държава.
61
6
 
4
 
! Отговори
До преди 1 година
Коментар 62,*** когато станеш академик тогава коментирай.пълен *** си.академици малко но, простаци като теб много.стани академик и ще гласуват за теб .главата ти е празна
60
3
 
18
 
! Отговори
Боки преди 1 година
Тия са постоянно в парламента,ти защо се криеш,ми отиди като шеф на групата и ги разкости ,ама не ти стиска,щото си удрискан,че и мирише.
59
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
61 Чекмеджетата са фейк. Виж, по кюлчетата си пада черепа, спонсорът на ПП.
58
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко е ясен, чудни са ми хората, които искрено му вярват.
57
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък един академик, смени няколко правителства, вместо да се занимава с наука. В бизнес отношения е с Кирил Петков, бивш премиер. Денков е бил министър в неговия кабинет. Става академик докато бе министър на образованието. Смях.
56
5
 
25
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
Баце какво работи в момента и какви официални доходи получава ? Нито е депутат нито има някаква функция. Иначе чекмеджетата ги знаем, аз за официалната версия питам. Къде е назначен за консултант. В България има 3000 язовира, все някъде се е цанил за хидроинженер предполагам.
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахмед Доган също беше премиер.
54
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ЧЕКМЕДЖАН - и гробаджиите толкова наглост..наглост...нямаТия са ошлайфани крадци и схемаджии - системите са градени с години и всички по веригата държавна администрация, правноохранителни служби, прокуратура са натопили човки -и няма как да се случи - без изрязване от дъноПП-то докато прогледнат и почнат да се ориентират в батака и мъглата трупанс с години...и да бутат тук ..там им духнаха под опашката и им стана ясно че с приказки и добри намерения не става..
53
2
 
13
 
! Отговори
Йосиф - до 58 браво преди 1 година
Да точно така това е самата истина...Васил Божков ЧЕРЕПА си му връща на тиквата проста. И това е само началото Европейската Прокуратура идва в България да разследва европейските пари къде са ? Вече имат и седалище на ул. Г.С.Раковски 134 в Гр.София бившата сграда на СДС става филиал на Европейската Прокуратура в Р.България... почва да мирише на затвор.
52
8
 
23
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Ха ха ха ха ха Кой го казва най-простият и бивш Министър-прецедател на Р.България които два пъти се опита да спечели изборите с поставени лица като Проф. Атанас Герджиков за ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и сега с Проф. Николай Габровски еееее ДА ама НЕ !!! ПОВЕЧЕ НИКОГА ГЕРБ !!!