Пентагонът: Украйна сама решава какви цели да поразява

Русия обвини САЩ, че стоят в основата на атаката срещу Крим
24 юни 2024 23:20, Красимир Ангелов
234
Пентагонът: Украйна сама решава какви цели да поразява
Снимка: БГНЕС

Пентагонът заяви, че Украйна сама решава какви цели да поразява, след като по-рано Кремъл пряко обвини САЩ за нападение срещу Крим, извършено според Москва с доставени от Вашингтон ракети АТАКМС.

При атаката загинаха най-малко четирима, а 151 души бяха ранени, предаде Ройтерс.

"Украйна сама набелязва мишените си и сама провежда военните си операции", каза говорител на американското министерство на отбраната.

Още по темата
Официален представител на Съвета за национална сигурност при Белия дом заяви, че всяка загуба на живот на мирни граждани е трагедия.

"Това определено се отнася и за хилядите невинни украинци, убити от руските сили от началото на руската военна агресия", добави официалният представител.

По данни на руските власти при нападението срещу Севастопол са били убити най-малко две деца. На видеокадри се вижда как хора бягат от плаж в околностите на града, а част от ранените са изнасяни на шезлонги.

Русия заяви, че въоръжението, с което е извършена атаката, е доставено от САЩ, а насочването и данните за мишената са били осигурени от американски военни специалисти.

Москва извика посланика на САЩ Лин Трейси в министерството на външните работи, където към Вашингтон бяха отправени обвинения, че "води хибридна война срещу Русия и на практика се е превърнал в страна в конфликта".

На Трейси беше заявено, че нападението "няма да остане безнаказано" и "определено ще последват ответни мерки". (БТА, Владимир Сахатчиев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от За да се разбираме
Уроци, на които ни учи провалената връзка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
12
 
8
 
! Отговори
Идиот преди 5 дни
Абе гледам тук само един човек си коментира и си харесва тъпите публикации,брато да нямаш раздвояване на личността!Искай им по 400 рубли за всяка личност,която живее в теб!Хахахахаха
179
11
 
6
 
! Отговори
Руснаците преди 5 дни
Питат кой му с.а в гащите ръйшли . Нападаш чужда държава и казваш накараха ме . На такива приказки само наивно дете може да слуша
178
4
 
18
 
! Отговори
Непозната преди 5 дни
Да, Украйна сама е решила и да предизвиква Русия, докато я нападне. Хайде стига са приказвали глупости американците. Всички знаят кой стои в основата на тази война.
177
15
 
10
 
! Отговори
Значи русия преди 5 дни
Решава да нападне чужда страна и да напада където си иска а Украйна която се защитава не може да напада руска територия . Да ама не ! Нови атаки през последната нощ над Белгородска област ! Слава Украине !
176
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тези приказки на кого ги разказва Пентагона?Всички запознати с технологията при използване на подобни ракети са наясно какво и как. Вероятно за публиката. Същата която ще падне жертва на съответната реакция. Много успокоително и познавателно.
175
6
 
28
 
! Отговори
123 преди 5 дни
Дали от Вашингтон ще расъждават така, когато Русия въоръжи с тежки оръжия разни хути и подобни откачалки, на които не им пука. Като заминат няколко американски кораба от руски оръжия и американците обвинят Русия, то отговора ще е същия. Те сами си избират какво да правят, само оръжията са наши. Дипломация трябва. Не става само с ядене, трябва и акъл.
174
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Укропия сама решава - са приказки за детската градина )))
173
10
 
32
 
! Отговори
Армията преди 5 дни
на Израел за няколко месеца изби повече палестинци в Газа- деца, жени и мъже, отколкото са жертвите на Украйна от началото на СВО......................а "демократичният Запад" позорно мълчи.....................или животът на арабите в Газа няма стойност, нали???Руснаците провеждат СВО като пазят цивилните украинци, това е разликата, а ционистите избиват наред деца и жени....................това ли е "западната демокрация"???
172
15
 
9
 
! Отговори
ганЮ е проста путка преди 5 дни
"Ротшилд, Рокфелер, Сакс-Кобутрготите, Барух...." накараха недораслия бакшиш да нападне независима Украйна
171
5
 
11
 
! Отговори
Светът преди 5 дни
се командва от няколко клана със синя кръв...................Ротшилд, Рокфелер, Сакс-Кобутрготите, Барух и т.н.....................това са хора с много власт и пари..................те финансират всички войни по света, вкл. тези в Газа и Украйна!!!
170
13
 
11
 
! Отговори
И двете войни преди 5 дни
в Украйна и Газа имат едни и същи режисьори...............ционисти и хазараски евреи като Соломон Паси, масонът-ционист и зеления наркоман Зеленски-хазаринът, който праща в месомелачката на фронта момчета на 20 години да умират...............това е вид жертвоприношение за хазарските евреи и ционисти!!
169
7
 
12
 
! Отговори
И двете войни преди 5 дни
в Украйна и Газа имат едни и същи режисьори....................това са ционистите, глобалистите и масоните..................жалко за обикновените хора, които умират- руснаци, украинци, араби и евреи!!!!
168
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Зеленски избива своите. Нали Крим бил украински....
167
6
 
15
 
! Отговори
до 185 преди 5 дни
Айде хващай пушката и отивай да се биеш на фронта за свободата и териториалната цялост на Украйна...............като си толкова смел...................да видим дали ти стиска!!!!Или само пред компютъра си голям смелчага????
166
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Децата и другите цивилни са убити и ранени с американско оръжие използвано от американци в Украйна.
165
12
 
4
 
! Отговори
Малко бяха убитите преди 5 дни
в Крим
164
2
 
4
 
! Отговори
184 цивилизацията преди 5 дни
няма да загуби много с твоето отсъствие!!!
163
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Да убиеш деца и жени на плаж...............далече от фронтовата линия ....................си е 100 % тероризъм................това ли подкрепя "демократичния Запад" ????
162
11
 
9
 
! Отговори
многоточковия идиот преди 5 дни
трябва да ти е жал за монголоидния аллохолизиран рушкиБоклук обитаващ блатата около м0сковията живеещ с лъжата за м0гучая, непобедима и самодостатъчнаяГуберния
161
6
 
10
 
! Отговори
Елитът преди 5 дни
в САЩ, Западна Европа...............вероятно и в Русия и Китай си има подземни градове......................вероятно е скоро да стане трета световна война с ядрено оръжия....................не съм оптимист за оцеляването на цивилизацията!!!!