Нов разговор между Русия и САЩ, втори за 15 дни

Разговаряли са министрите на отбраната на двете страни
12 юли 2024 21:15, Александър Попов
45
Нов разговор между Русия и САЩ, втори за 15 дни
Андрей Белоусов. Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин и руският министър на отбраната Андрей Белоусов днес разговаряха за втори път в рамките на малко повече от две седмици на фона на напрежението около войната в Украйна, съобщи Пентагонът, цитиран от Ройтерс.

Разговорът бе иницииран от Русия, съобщи на брифинг говорителят на Пентагона Сабрина Сингх.

Остин подчерта важността на поддържането на отворени линии за комуникация по време на конфликта в Украйна, повече от две години след пълномащабното нахлуване на Русия, каза Сингх.

Говорителката на Пентагона отказа да предостави повече подробности за разговора./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: САЩРусия
Още от ЕС
Части от Сицилия остават без вода, принудени са да връщат туристи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До хм - изказване на един луд понаучил кирилицата.
29
2
 
2
 
! Отговори
Христов преди 3 седмици
Руснаците се молят за мир, но първо трябва да платят за разбойничеството в Украйна
28
1
 
4
 
! Отговори
Какво следва преди 3 седмици
Белоусов постави задача на ПВО да се реши проблема със стратегическите безпилотни самолети на САЩ, с които те насочват ракети АТАКМС и СтормШедоу при атаки срещу Крим. При една от тях ракетата взриви касетен боеприпас над плаж в Севастопол, което си е военно престъпление, за което са отговорни и от САЩ. Предполагам че това е била темата. Русия няма да сваля дронове на САЩ над Черно може, но има начин да ги елиминира и без да ги сваля. А те са доста скъпи.
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Рашка ще излезе от Украйна без бой ще я принудят .
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
при предишният масов ракетен обстрел току преди срещата на НАТП във Вашингтон сред предполагаемите от Русия поразени обекти е място, където в момента е имало съвещание на много високопоставени военни, включително генерали. Подробности няма, което е очаквано от украинска страна.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е, нали войната беше между Русия и Украйна, пък вие намесихте САЩ. Сега украинците за украйна ли се борят или за сащ? Много е интересно.
24
10
 
3
 
! Отговори
Фичо Колев преди 3 седмици
Белоусов е троянския кон който ще свергне пуйлото от власт. Само изчаква удобния момент.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А Главчев не го ли повикаха да им нацерува ръцете и да каже как ще помагаме!
22
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Руският военен министър е икономист и е наясно, че войната поскъпва непрекъснато и края не се вижда. Америкаците разговарят (по китайски) разтягат локуми за да печелят време, докато Русия се харчи. Колкото до ядрените оръжия, на никой не му се мре, дори на руснаците и още по малко на китайците в Беларус. Да не говорим за това, някой да оцапа с радиоактивен *** европейският пазар на Китай.
21
5
 
6
 
! Отговори
@Color Conductor преди 3 седмици
До требе а свалят Требе, ама няма да стане.
20
7
 
10
 
! Отговори
требе а свалят преди 3 седмици
3/4 от старлинк и всички разузнавателни помагачи на уркаинците и знаете ли как ще потръгнатат разговорите!
19
7
 
17
 
! Отговори
ОБАЧЕ преди 3 седмици
Остин подчерта важността на поддържането на отворени линии :) не им се мре на наглосаксите!
18
4
 
24
 
! Отговори
хм преди 3 седмици
До безумен мир "...ако разрешат ракети на САЩ да удрят в Русия - филма свършва. И се почва мира" Аз: той мира няма да започне. А най-вероятно руски ракети ще ударят по най-големите американски градове. И така ще започне една безумна касапница. Защото не Русия е отишла в Канада и мексико, а Америка се настанява в Украйна и другите републики. Човешкото око, алчно до безкрай накрая го насища само пръст от гроба. Та и американската алчност. Нали русите ликвидираха комунизма? Какво още искат янките?
17
4
 
10
 
! Отговори
хм преди 3 седмици
Много грешат,тези драскачи които приписват на Русия комунизъм,социализъм и не знам си какви още бръмбари в главите им. Всъщност в Русия има див капитализъм, има милиардери подобно на американските. Русия НИКОГА преди 1917 г не е била миролюбива държава. Подобно на Америка е водила война след война. Ако американците се заловят с Русия, бъркайки я с СССР, направо казвам, че днешните руснаци НЯМА ДА ИМАТ никаква милост. Към никого!Преди 1917 г са били такива, днес са същите.Янките да помислят добре
16
13
 
7
 
! Отговори
безумен мир преди 3 седмици
Путин изпълни своя план максимум ! Тръгна да завзема Одеса и разбра, че това няма как да стане на цената която смяташе ! Веднага се разположиха ракети на САЩ , потопиха предупредително един кораб в Крим и флота на Путин се отегли. Ако продължат - ги чака силен щурм. А те продължават. Кръвта на много руснаци ще бъде жертвана , Путин ще пробва , със сигурност. Но САЩ са го предупредили - милиардите в помощ са осигурени и ако разрешат ракети на САЩ да удрят в Русия - филма свършва. И се почва мира
15
20
 
11
 
! Отговори
До 13 преди 3 седмици
Така е ! Да остарееш и да не те държи ума е нещо естествено и дори достойно за уважение ! Виж да си издухан руски диктатор е .пу пу пу
14
12
 
13
 
! Отговори
Нещо много бутат преди 3 седмици
За мир миролюбивите кремълци в последно време бе ! Трябва и да се синхронизират и с Медведев и Лавров които продължават да заплашват с край на света за да ги вземат на сериозно
13
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Подкрепям Байдън. Може да е дементен, но поне не е луд като Путин. Лудият Путин трябва да бъде озаптен!! Няма ли психиатри в Русия?!
12
9
 
20
 
! Отговори
До 11 преди 3 седмици
Направо да тръгваме към Украйна,а урките да си лежат на плажа и да си ходят по стадионите в Германия:):)
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 8. И кво да прайм ? Да нападаме ли вече някого ?