Глобален срив в IT мрежата по света

"Майкрософт" съобщи, че предприема действия
19 юли 2024 10:56, Елка Василева
206
Глобален срив в IT мрежата по света
Снимка: архив, БГНЕС

Масов срив в IT мрежата по света. Големи банки, медийни издания, авиолинии и влакове са засегнати. Първо бяха спрени полетите на летището в Сидни, после беше съобщено за срив на Лондонската стокова борса.

Голяма железопътна компания във Великобритания предупреди пътниците да очакват забавяне в графика заради проблеми с IT мрежата, съобщи БНТ.

На летището в Берлин също са отчетени забавяния. По-късно беше съобщено, че полетите са спрени до 10.00 часа местно време заради технически проблем.

Във Великобритания телевизия "Скай нюз" спря излъчване.

Американският технологичен гигант "Майкрософт" заяви в петък, че предприема "действия за смекчаване" след проблеми с обслужването.

"Нашите услуги все още не работят нормално и има прекъсвания. Продължаваме с усилията за овладяване на проблема“, написаха от компанията в публикация в социалната платформа Екс.

В Англия офлайн е и системата за запазване на часове за медицински прегледи.

Австралийският телекомуникационен гигант "Телстра Груп" също беше принуден да спре услугите. От компанията съобщават в социалната мрежа Екс, че причината са проблеми в цял свят, които засягат услугите на технологичните компании "Краудстрайк" и "Майкрософт".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
5
 
! Отговори
Икономия=мизерия преди 1 месец
До МухахаНовите модели на амерканска голяма компания за самолети с код писан в Момбай също катастрофираха масово заради бъг и ги спряха от полети. Бизнеса иска да плаща 5$ на час вместо 80$ . Голямо пистене направиха меринджейте им спестиха няколко стотин хиляди , а загубите са за стотици милярди...
171
0
 
2
 
! Отговори
Рекет дигитализейшън преди 1 месец
Разплащането с приложения и карти не е безплатно, вземат се такси от търговеца, които търговеца калкурира в цената на продукта/услигата. Световен рекет . А за в бъдеще правителство ще контролира какво и колко може да си купиш с оглед на "климатичните промени". Може да имаш пари , но да си ограничен с емиссите. примерно да имаш право само на два полета със самолет в година или на 12 килограма протени само, после ще си на соя дори да имаш милион в дигиталния портофел...
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Токмаков Как ще си пишеш глупостите и простотиите ако спре нета?
169
0
 
4
 
! Отговори
Мухаха преди 1 месец
Тия кафевите с точката на челото в МикроСофта ПАК "оплетоха конците" .... Бааго, до вчера пасли кравите на село, ама нали са роднини на САтята и сега код пишат... От години не е имало читав Уиндоус ъпдейт, който да не срива компютъра и да не поврежда нещо ... На това отгоре тия ъпдейти са с приоритет и не мога тда бъдат спрени. Знаеш че ще ти прецака компютъра ама не можеш да го спреш. Гледаш как се инсталира, четеш какво ще обърка и псуваш... ТАКА нарастнаха Линукс и Мак потребителите.
168
0
 
2
 
! Отговори
Кольо преди 1 месец
КроудСтрайк е компания която е ПАРТНьОР на СИФ (Световният Икономически Форум топ сатанягите) , преди време се изигра CYBER POLYGON симулацията , а от 2010 година документ на Рокфелер беше издаден с няколко сценарий за "бъдещето" в него имаше и сценарий за хакерски атака и срив на всичко ! Както винаги ЕЛИТА ни дава лек откъс от техните СЦЕНАРИЙ за бъдещето на ЧОВЕЧЕСТВОТО , но ГОИТЕ не вдяват ,че ги водят за НОСА и всичко е изкуствено ДИРИЖИРАНО и СЪЗДАДЕНО като пРОБЛЕМ !
167
2
 
4
 
! Отговори
Токмаков преди 1 месец
А ОНЕЗИ С КАРТИТЕ КАК ЩЕ СИ КУПАТ ЛЯБ!!!! КАТО ГЛЕДАМ КОЛКО НЕМИСЛЕЩИ СЪЩЕСТВА ИМА КАК РАЗПЛАЩАТ С КАРТИ НЯКАКВИ ЦИФРИ. И СИ МИСЛЯ ЩО ОФЦЕ ИМА НА ТАЯ ЗЕМЯ.
166
0
 
0
 
! Отговори
p.s преди 1 месец
До Анонимен - и кУпейки вместо евро, може и купони
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за вас само русската телена мрежа, ванката с танка и дядо иван(може и вова) и елда вместо хляб! ...и мноого, мноха нафта и бендзин
164
1
 
7
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 месец
Да ти зависи всичко ет един бъг в антивирусна , писана от некой индиец в Момбай за 54 на час- мани тая дигитализация...
163
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Аз не ползвам "IT мрежата" и нямах проблеми.
162
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До прасчочоПовече от ясно е, че не са го тествали. Явно ламери некакви...Лично според мен, от ъпдейти няма смисъл, защото както казваше дядо ми:1. По-хубавото е враг на хубавотои2. Не су ремонтират работещи неща.
161
0
 
4
 
! Отговори
прасчочо преди 1 месец
Пълни глупости. На Crowdstrike някакъв ъпдейт чупи драйвер във Windows 10/11 и вади син екран. След това ъпдейт чупи и самия Crowdstrike софтуер, така навсякъде, където се използва, всичко спира да работи. Ъпдейтите се тестват, преди да се пускат в 3 среди. Вместо това те са ги пуснали вероятно дори без тест.
160
0
 
10
 
! Отговори
Содом и Гомор преди 1 месец
Тия собственици на цифровите картели порят космоса с некви ракети сателити, ръсят прах в антносферата да прикривали слънцето, създават лабораторни комари с вируси-да убивали другите кумари. Итова са нещатат , които знаем, а какво се случва в офшорни лаборатории дето бъркат в човешкия ген и създават хуманоиди никой не знае, Само папата се мъчи да ги предупреждава, но му отвръшат със сатанизация на младите...
159
1
 
12
 
! Отговори
ИТ заплата 930 лв преди 1 месец
След въвеждането на компютрите администрацията в Бг е нарастнала 6 пъти-големо улеснение и то при намалящо население... (горната заплата в заглавието е на общинските ИТ та дето пазят данните ви)
158
0
 
8
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 месец
Наще ПП искат да дигитализират всичко от рецепти до държавна администрация, но се оказа , че едно кодче в ъпгрейда на нека антивирустна може да предизвика глобален апокалипсис само за дето некъв индиец дето бачка за подизпълнителя на подизпълнитела за 1$ на час вместо 150$ на час е излъгал в ЦВ то си че ги разбира нещатата. Новите модели на голяма американска компания падаха по същата причина -кода правен в Индия от програмисти дето са се учили в Ютуб баце...
157
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Интересно, при един глабелен срив, какво ще правят разните инфлуенсъри, блогъри и всички фльор-ци, които няма да могат да си покажат дупе-та-та си, кокошите си устни и силиконите си?!
156
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
И все пак, информацията трябва да се държи и на флашка, или на хартиен носител! Искат и парите да станат електронни, да няма кеш, тогава какво ще правинм при един срив?!
155
1
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
Ето до къде доведе тази електронна ди-во-тия.Ел. правителство , ел. здравен картон ,ел. рецепта , ел- банкова сметка , ел. трудова книжка , ел. билети и всичко останало. Човек да не знае с какво разполага.Ефекта какъв е ? Държавните служители са си същите или повече.Спестяването на хартия не може да компенсира огромните загуби за този срив.
154
0
 
21
 
! Отговори
Каква ирония! преди 1 месец
В САЩ забраниха вражеския "Касперски" и се надъниха на другарския "Краудстрайк"
153
2
 
5
 
! Отговори
ШвепсАлтай преди 1 месец
Най добре е в аграрниaт запален Hyжниk Бyлгаpистaндан! Нищо индустриално не се случва , няма, И информационно няма, тук.Още тютюн сеем с магаритата.Берем круши и ръчел къпини правим за да оцеляваме бе 'джанъм..Така ни владеят. дерибейчета.Нашите деца се трепят на гурбет а те тежкареят, гласове да получите