Цените на имоти в добра градска среда гонят милион в лева

Влизайки в еврозоната, цените няма да намалеят
2 сеп 2024 19:45, Инна Ангелова
44
Цените на имоти в добра градска среда гонят милион в лева
Снимка: БГНЕС

От около 2 години няма особен прираст на жителите и броя на пришълците в София, но търсене на имоти за живеене продължава да има. Според брокера Ивайло Симеонов вече никой не вярва на приказките, че има балон. Стойностните имоти държат висока цена и дори поскъпват. Цена от 1000 евро на кв. м. вече са фантастика, не може да се намери дори при търг от частен съдебен изпълнител или банка, допълни брокерът пред БНР.

"Нормално е през лятото да има охлаждане на пазара, но през есента може да очакваме пик в търсенето. Недвижимото имущество в хубава локация и сграда продължава да бъде добра инвестиция. С оглед по-дълбоката интеграция в ЕС и влизането в еврозоната няма как имотите в България да поевтинеят”, каза Симеонов. Експертът потвърди, че цената на апартамент над 120 квадрата в добра градска зона, след довършване и обзавеждане започва да гони милион, в лева.

Тенденцията за изнасяне от София още по време на ковид пандемията продължава да разширява околността на столицата, където се купуват къщи.

Хора, които няма достатъчно за апартамент, са по-готови да купят гараж, затова и там цените растат.

Според брокера по-лесно увеличава стойността си имот, който е близо до метрото или до бъдеща метролиния. При гаражите това важи за квартали с презастрояване, където местата за паркиране стават все по-малко, дори и при синя или зелена зона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: апартаментисофияимоти
Още от София
На моста на бул. “България” ще бъде изградено скеле
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Шопиянец преди 1 седмица
При средни заплатки от по 3К, цените на имотите в столицата могат да бъдат сравнени с тези в Париж и Мюнхен. И в двата случая се получава 1 м2 за 3 брутни заплати. Разликата е при качеството на имота, атрактивността на града и средните цени на немите. Аз бих дал съвет да се живее под наем в София където за 1300 лв се наема 3-стаен в Лозенец или центъра. Това не са хвърлени пари, но цената на кредита, брокерите, данъците и подръжката са!!! Никъде не съм виждал такава невъзвращаемост колко в СФ!!
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имотните фирми отдавна са свързани с политиците Туризмът също .Всъщност у нас всичко е свързано с тях дори снабдяването на големите хипермаркети с измекярска храна която на запад не дават и на кучето си .Така им плащат така действат и ще е така докато народът си мълчи а то и народ няма избяга .Тук остаха само баби дедовци и надрусани с райски газ младежи .Как ще се протестира като в Гърция Румъния Испания .Дори и Арбания ще ни задмине а народа да продължава да пълни джоба на политика
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Един съсед българин живял дълги години в Германия нарече България -Сляпо куче по отношение на имотите.На Българинът от незапомнени времена паднат ли му пари ги превръща в Имот.За децата за внуците и правнуците.Така неусетно се създават Имотни династии определени от западното законодателство.Там на където отиваме На запад отдавна са били и са му намерили цаката.Огромни данъци при дарение и наследяване.Когато човек умре за наследниците по малко от 40% и това което остава делът пак данък.
39
7
 
5
 
! Отговори
Хи хи преди 1 седмица
Имотите трябва да поскъпнат още доста, за да се намали процентът на собствениците, за станем като западна Европа и Щатите. Не повече от 50% трябва да имат имот. Имота трябва задължително да бъде с 90%-на тридесет годишна ипотека, която да се изплаща трудно от кандидат собствениците, за да бъдат те добри работници, и да ги държат за мядете ако решат да гъкнат на работа.
38
2
 
3
 
! Отговори
Първо Референдумче преди 1 седмица
за еврото. А после кривите сметки.
37
1
 
10
 
! Отговори
До Тайланд преди 1 седмица
И аз съм се запътил към въпросните дестинации. По-евтин излиза животът там. В България строят с турски материали кутийки. Презастрояването в центъра е о т вратително. В нашия район за 20 години в едно каре от 400 метра построиха 20 сгради, като само 3 са строени с качествени материали и по стандарти на ЕС. При едно земетресение 6 по Рихтер всично новопостроено ще се сруги. Отнеха ми всички изложения, без отстояния, сега от Изток, ЮГ и Запад гледам телевизорите на съседите.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 33 - разбира се, че трябва да се забрани инвестицията и търговията на жилищни имоти. На запад има сериозни данъци и рестрикции в това отношение. Това се нарича жилищна политика и е основна част от социалния, икономическия и демографски живот на една държава. А безконтролното, корупционно и печалбарско строителство, заедно с брокерската спекула, довежда до уродлива социална среда за гражданите.
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако имах 500 хил.евро, заминавам, приятели, за Тайланд, където всяко евро означава момиче за вечерта! Казвам ви, то е ясно, че един ден и без това ще отида в Ада (мен няма кой да ме пусне в Рая), но поне ще се разцепя в Тайланд, казвам ви, братчета, ако имах 500 бона на сметката, щях да бъда като Император Калигула... Ноооооо, нямам, само yeц имам (то не е малко наистина, слава Богу), но евро нямам. Гадост. Нищо.
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 7 - За гарсониерата в Обеля питам, дето я предлагаш за 280 000. Обзавеждането от времето на соца ли е? Щото има много носталгици, ще грабнат имота като топъл хляб, само за да могат да се почувстват пак като комсомолци в 10-и клас, стягащи се за есенната бригада в началото на учебната година.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 30 - Очакваш политиците да забранят хората да влагат парите си в имоти?! Та жилищата да поевтинеят драстично и ти най-после да си купиш тристаен за 10 000 лева?
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Чак не мога да повярвам, че има такива баламурници. Квадрата на апартамент е не повече от 500 лв. всичко друго е обир. Всеки човек може да изчисли цената, като провери какви са цените на материалите.
31
4
 
23
 
! Отговори
Смях преди 1 седмица
За 500 хиляди евро си купувам къща с басейн до морето в Испания. Иначе УлтраМегаХипер чобаноковата България е яко Ша знаиш.
30
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жилищата са за живеене, не за търговия и инвестиции. Ще дойде време и ще занранят тая лудост, но сега няма свестни политици.
29
1
 
16
 
! Отговори
До 22 преди 1 седмица
Никой не може да предскаже какво ще се случи, но нещо определено ще се случи, нещата не стоят на едно място. Най-малкото е че в момента се води световна война - икономически и военно. Какво ще стане - един Господ знае. Едно време също никой не е предполагал, че соц строя ще се срине, ама ей го на. Същото и сега.
28
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно има още луди които дават луди пари за нищо. Умните богати хора се отдалечават от градската част в тип имения, а другите са комплексари. Отдавна не е хит да си на пъпа на града натикан като сардела без въздух. Примерно в София няма добър квартал, но където е ново строителство е отчайващо, центъра също е кошмар.
27
2
 
24
 
! Отговори
Hannover-Burgdorf преди 1 седмица
Който е луд да плаща, ще плаща 30-35 години по 2 бона на месец, за да живее на 40 градуса 4 месеца в годината, в бъдеще и повече, сред излъчващ жега бетон, липса на паркоместа, летящи тротинетки и колелета, липса на места по градините, намаляващи зелени площи и планина Витоша останала без лифтове, без ски и застроявана отдолу нагоре, строежите вече са буквално върху алеите. Който иска да търпи всички тия безобразия и да се пържи на бавен (понякога не толкова) огън. До скоро и аз таях надежи!
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цените Това е заради Сектата на Сциентологията Хоум Ту Ю другарите на Ивелин Михайлов
25
1
 
21
 
! Отговори
Хюго Бос преди 1 седмица
Пак ли някой експерт от бранша, който има интерес да навива как цените ще се повишават?
24
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колкото повече растрат цените толкова повече намаляват сделките . Ама нищууу . Важното е да има растеж .
23
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Верно. Ще дам един милион за апартамент и водещ фактор ще в близо до миризливото метро. Аве кат пишете мислите ли?