НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна

В крайна сметка Украйна ще надделее, казва Йенс Столтенберг
19 юли 2024 14:43, Петър Бойчев
330
НАТО: Европа да се готви за десетилетия война в Украйна
Снимка БГНЕС

Съюзниците в НАТО трябва да бъдат подготвени войната в Украйна да продължи десетилетия. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за BBC.

"Основното тук е, че колкото по-силно подкрепяме Украйна и колкото по-дълго сме готови да я подкрепяме, толкова по-бързо може да приключи войната. Парадоксът е, че сега Путин вярва, че може да ни надживее. Затова войната продължава. И когато дадем да се разбере много ясно, че сме тук за дълго време, че сме твърдо решени да помагаме на Украйна за дълго време, тогава създаваме условия за решение на конфликта, в което Украйна ще надделее като суверенна независима държава", обясни генералният секретар на Алианса.

Столтенберг също така призова Европа да увеличи средствата за военна помощ за Украйна и припомни опасенията, че след победата на изборите в САЩ Доналд Тръмп или ще намали, или напълно ще спре финансирането за Украйна.

НАТО наскоро обяви, че от септември 2024 г. специално звено в германския град Висбаден ще отговаря за координирането на военната помощ за Украйна, пише Фокус.

"Това ще осигури по-голяма предсказуемост и отчетност на помощта и също така ще покаже, че сме решени да продължим да подкрепяме Украйна“, заключи Столтенберг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
1
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 месец
И с какво точно ще плаща Европа войната в Украйна?С печатане на пари от ЕЦБ няма да стане Европейците не харесват инфлация.С долари от федералния резерв няма да стане ако Тръмп е Президент.Да не забравяме,че за Европейците дизел и газ от Русия ще има ама през Индия и на тях ще се плаща.Дано да не е в рубли.Очевидно ще се плаща в злато,цената му расте и няма предлагане голямо.А и то реално Русия не е във война с Европа и НАТО.Просто разни наемници и затворници се забавляват с татуирани Рамбовци.
280
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз за НАТО, САЩ, Англия и за европенделите на война не възнамерявам да ходя. Ако се наложи ше отида да живея в Южна Америка колкото и да нямам желание. Но за тези долни оттрепки и за нашите пррродажни политици няма да ходя нито да стрелят по мен нито аз да стрелям по някого. Толкова животи отидоха напразно в Украйна, в Палестина и на още много места. Стига войни! Време е за мир!
279
1
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Дъртак ,отивай при БайДън да си лекувате заедно деменционалните разстройства.
278
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хитлер смаза Русия. За съжаление САЩ удари рамо на Русия и ги спаси. Жалко
277
4
 
1
 
! Отговори
Агент Мъдлър преди 1 месец
Тепърва Русия ще бъде опъната и от Китай, после от Индия. Преди това Нато ще ги могилизира. Русия и а територия, а другите около тях са гъсто населени. Тези неща се решават само с трепане. Този път ще трепят ручки.
276
8
 
2
 
! Отговори
обикновен българин преди 1 месец
Европейския Съюз с помощта на НАТО трябва да изгуби военните кораби на руснаците от Черно море. Русия трябва да е далеч от Черно море. ЕС трябва да се разшири на Изток . И да завземе тези Руски територии, защото е гъсто населена
275
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО да си воюва ако иска 100 години, без мен!
274
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мнооого ви се услади! Снимката е историческа - безцеремонният гро3ен 79652еврей крои шапка на безпомощния западняк-гой. Обаче Господ си знае работата, криви ще излезат сметките на ционетата.
273
2
 
17
 
! Отговори
Жужи преди 1 месец
Тъй като Лондон вече няма нищо общо с нациите участващи в ЕС, същите тези крокодили нямат нищо против народите в Европа да се избиват взаимно а те седят отстрани и да пият чай.
272
2
 
20
 
! Отговори
Дзивко преди 1 месец
Парадокса е, че НАТО влиза6в конфликт заради страна която не му член, пълен абсурд
271
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На този мушморок не му ли изтече мандата ??? Като какъв издава заповеди, и казва кой как да живее ??? Той новини не гледа ли, не чете ли....??? Един дребен и уплашен чиновник!
270
2
 
9
 
! Отговори
Жужи преди 1 месец
Крокодилите от кралското семейство в Лондон искат в Европа да има война дълго време явно.
269
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако войната продължи толкова дълго, няма да останат руснаци в русия и питин ще подобри рекорда на великия Сталин за най-много убити ***. Проблемът е, че после Европа ще се напълни с мамашки травестити, но пък така ще им оправим дефектния ген на руската орда.
268
1
 
19
 
! Отговори
Демократчето Делян преди 1 месец
Защо не пратят жени и пед*ли да воюват в Украйна? Нали всички полове били равни? Ако съберат поне 1 млн. третополви в Украйна това ще е голяма помощ и ще покаже, че всички са равни и трябва да уважаваме петлите.
267
1
 
3
 
! Отговори
Инжинер Имад Алелуй преди 1 месец
В света трябва да има баланс иначе няма как да съществува. Украйна е жертва на този баланс.
266
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 месец
А тия долни лакеи и мЪпети, за които никои не е гласувал, да се готвят за вЪжето..!Дебело въЖе - да ритат по-дълго..!
265
4
 
25
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Войната практически свърши още преди една година когато дългоочакваната и надъхана контраофанзива на Украйна не успя дори един град да освободи.
264
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Болни мозъци. Добре, че може би Тръмп ще дойде да ви набие шушоните.
263
3
 
22
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Нереално е войната в Украйна да продължи десетилетие.Няма да има толкова украинци на разположение.Те сега не могат да съберат 100 хиляди,какво остава за догодина и по-догодина.Да не говорим за пет или десет години напред.Ако европейците са решили да воюват,може.Но в такъв случай театърът на бойните действия със сигурност ще се прехвърли на територията на Европа.Ако някои си мислят,че само ще хвърлят съчки в огъня,без да се подпали и тяхната черга,грешат!
262
0
 
21
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 месец
От противен до по противен на тези снимки.Този смелчага,що не вземе един автомат и да отиде на фронта.Няма да вземе,защото е зъл,но страхлив.