Нито един глас за Шолц и Зелените, но 72% за AзГ: Жителите на Карлсдорф твърдят, че не са нацисти

Искаме тишина и спокойствие, казват те
3 сеп 2024 13:15, Нели Христова
191
Нито един глас за Шолц и Зелените, но 72% за AзГ: Жителите на Карлсдорф твърдят, че не са нацисти
Снимка: БГНЕС

В малкото селце Карлсдорф няма нито бар, нито магазини, нито дори лекар. Автобусът се движи тук толкова рядко, че графикът на спирката е напълно обрасъл, пише BILD.

На последните поземлени избори в това село партията на канцлера Олаф Шолц ГСДП (Германска социалдемократическа партия) получи само един глас и никой не гласува за СвДП (Свободната демократическа партия – либералите) и Зелените изобщо. Дори левият кандидат Маркус Глайхман, който е разследван за детска порнография, получи повече гласове в това село от управляващата коалиция. 72% от хората пък дадоха вота си за "Алтернатива за Германия".

"Хората работят усилено, но в замяна искат тишина и спокойствие. Вместо това поминъкът им е изложен на риск. Почти всеки трябва да инсталира биосептична яма за 10 000 евро, защото старите външни тоалетни не са свързани с канализационната мрежа“, казва водопроводчикът Холгер Бауер.

Брат му Андреас няколко седмици разпространява листовки в подкрепа на Алтернативата за Германия (АзГ) и направи специално пътуване до съседен град, за да присъства на речта на лидера на партията в Тюрингия Бьорн Хьоке.

"Хората тук не са нацисти, а представители на средната класа. Те виждат АзГ като единствения шанс да сложат край на патернализма. Аз и много други гласувахме за (Хелмут) Кол след обединението на [Германия]. Бих гласувал отново за ХДС, но нищо не се случва“, казва Андреас Бауер.

Бившата медицинска сестра Даниел Вернер, 40, се оплаква, че твърде много нелегални мигранти идват в Германия.

"Не е проблем, че чужденците идват в страната, за да градят живота си, но често те просто експлоатират нашата социална система“, казва Вернер.

Ситуацията в Карлсдорф далеч не е изолирана. Като цяло АзГ получи абсолютно мнозинство (над 50%) в 45 общини в Тюрингия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от ЕС
Високи цени на полети, хотели... наблюдават се признаци на умора от пътуванията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 1 седмица
Лада Нива-та с която Бьорн Хьоке отиде на изборите ,била доработвана в Германия ,забелязал е експерта по технически услуги Иля Жерносек. Всъщност появата му с руска кола недвусмислено показва чии привърженици са от партията " Алтернатива за Германия".
173
1
 
1
 
! Отговори
Панта преди 1 седмица
До Анонимен Нюрнберг е витрината. Това не значи, че не са разтрелвали нацисти по улиците. Хубаво е, когато човек дава акъл, поне да има обща култура. Една Холандия и Белгия, чисти по улиците. Рязането на коси на *** в Франция, е само забавната част. В Франция се бесят и разстрелват, дори журналисти за написана статия. Френския съд е принуден да издава смъртни присъди на хора които вече са убити от народната мъст. Хубаво е да се прочете какво е казал Чърчил и каква комисия е била в БГ
172
0
 
14
 
! Отговори
ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИ преди 1 седмица
Сега в Карсдорф, после и в други градове... ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ.
171
0
 
23
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 седмица
Според неолибералните бълвочи - всеки, който не иска да го оберат, наръгат, изнасилят него или семейството му се смята за нацист в наши дни ;) !!!
170
1
 
6
 
! Отговори
Шалвари преди 1 седмица
1.ДСП= Движение за Правата на агент Сава.2.ДПС = движение палатки и сараи 3.ДПС = движение пеевски султан
169
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лоша новина за турците в германия ще бьдат изгонени най скоро време от там май
168
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лоше новина за турците в германия ще бьдат изгонени иай скоро време май
167
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не щат национални предатели и зелен хайвер - явно са "нацисти".
166
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До173. Германия е оцеляла след ВСВ благодарение на базите, САЩ , Великобритания ,Франция, Плана Маршал . Сталин направи Стената.
165
0
 
15
 
! Отговори
Кукунелка Снайпера преди 1 седмица
0% неолибера3тия... Нито глас за Шмолци,наZZисткия СС-ски внук и психозеленясалите.Въпреки това няма шанс за спасение на Германия,докато има краварски бази на територията си.
164
0
 
18
 
! Отговори
До 157 преди 1 седмица
Това показва тенденция. Село, което преди това е грасувало за партията на Шолц и т.н сега гласува за АзГ. Те и в западна Германия ги данат прогнозите на 2ро място и няма да се учудя за една година да станат и първи
163
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До169. И така не е . Да се запише чужденец на социални грижи / в развитата Западна част с провинциите , без тия бедни три провинции/ е различно за всяка . Всеки чужденец се гледа под лупа и си има досие как е влезнал, с какъв статут е да ли е по тежките условия за бежанец. Колкото е по бедна провинцията соц. грижите са по тънки . И не са интерес за богати бежанци примерно от Сирия спасили се от диктатора социалист
162
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първо когато се пише за Германия трябва да се разбира Европейски Съюз ЕС. И когато се пише за ЕС да се разбира Германия . Най голямата Банка на ЕС е в Германия. Живота в ЕС е на половина 50 на 50 градско на селско население . Второ Местната Власт е Свободна с финанси . Навсякъде е така . Няма Централна Власт както тук. Нито Шолц , нито Меркел , нито които и да е политик не строй магистрали , не пуска ТЕЦ , не се занимава с топлата вода и отоплението .
161
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Точно в това е проблемът. Всякакви нaвлeцu идват от другия край на света за да живеят в Германия на социал, а за немски данъкоплатци държавата няма пари да ги свърже с канализационната мрежа!
160
24
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Статията е подвеждаща . Тези които са гласували за АfD не са Германия защото са капка в морето . Тези провинции са най малките и недоразвити финансово по техни качества на населението им . Мързеливи и винаги на софрата от соц. Помощи .Все едно с. Хитрино или с Черноочене в България гласували 99% за ДПС / от шалварите / да дават вид на България за политически , културен и финансов живот за пред Света. Те бия нарекли не България ,а Шалвария
159
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лошо, но хората не харесват вече лявото и зеленото, трябваше да спрат реформите, които хората не приемат, все пак всичко става с парите от тези хора.
158
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лошо, но хората не харесват вече лявото и зеленото, трябваше да спрат реформите, които хората не приемат, все пак всичко става с парите от тези хора.
157
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До162. Изръси куп глупости за Германия. Или си млад или си дете на социалист комунист . Първо Германия по времето от самото начало на Хитлер се развива с капитали от САЩ и то от еврейската общност . Целия щаб на Хитлер е от евреи. И затова в Нюрнбергския процес 1949 г. са осъдени само 39 души без смъртни присъди . В България след 1948 / след ВСВ/ започва Тихия Кървав Червен Терор на БКП. Изчезнали убити без присъди 39 000 души
156
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен "Да не би някой да помисли, че днешните зелени *** са същите като онези преди 90г." Днешните зелени са младежко БКП с кръжок по "спасяване на природата" чрез унищожение на лошия бизнес и вкарване на хората в землянки без даже право да запалят огън, щото незнайно как СО2 стана най-вредното нещо. Разбира се, всички трябва да пасат трева, защото да ядеш крава е като да заколиш любимия им Шаро. Кой да мисли, че по оценка на учените 3% от емисиите са от хората, та без нас пак ще е същото?
155
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо е изобщо това за "наци сти" в статията? Гласували са за дясна партия, която обещава да им реши проблеми, включително с имигрантите, и не харесват управляващите. Защо трябва да се наричат партии с такива имена, само защото са опозиция или не са леви? Преди 1989 всичко освен БКП и БЗНС беше "фаш исти". Цял ЕС бори така "крайно десни". Ако някой каже, че "десните" партии, дето са правилни, са десни, то да обясни как те подкрепят високи данъци и държавна намеса за селски тоал етни.