"Не спират натиска" – Русия превзе още две села в Донецка област

Те се намират на 30 км северозападно от Авдеевка
30 юли 2024 13:05, Елка Василева
284
"Не спират натиска" – Русия превзе още две села в Донецка област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили са превзели две села на фронтовата линия в източната част на Донецка област след непрестанни нападения, които са част от летния натиск на Кремъл за преодоляване на защитата на бойното поле, заяви сержант от украинската армия вчера, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Отделно от това според изявление на Генералния щаб на Украйна атаки на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в руската Курска област са засегнали редица подстанции, което е довело до прекъсване на електрозахранването. Заявлението за поемане на отговорност дойде, след като Русия заяви, че е осуетила нощна атака с украински дрон.

"Те не спират натиска“ да превземат Вовче и Прохрес, заяви за радио "Свобода“ главният сержант на 47-ма отделна механизирана бригада на Украйна Олех Чаус. "Изпратиха голям брой войници, които досега не бяха използвани“, добавя той.

Олександър Ширшин, заместник-командир на батальон в 47-ма бригада, също потвърди пред местни медии, че селата са били превзети. Той обвини за неуспехите лошата подготовка на войниците, ниските способности на офицерите, мотивацията и недостатъчното оръжие.

Министерството на отбраната на Русия заяви през последните дни, че е поело контрола над селата, но украинският генерален щаб не направи официален коментар.

Селата се намират на около 30 км северозападно от Авдеевка, градът, който руската армия превзе през февруари след продължителна битка. Тази победа беше последният голям триумф на Кремъл във войната, която продължава вече трета година.

Настъплението на Русия, подхранвано от голямото ѝ количествено предимство на войници и оръжия, многократно принуждаваше украинците да се оттеглят от отбранителни позиции, за да не бъдат пленени или убити, отбелязва АП.

Украинският президент Володимир Зеленски късно в неделя определи ситуацията в Донецка област като "изключително предизвикателна“.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
3
 
13
 
! Отговори
До 222 преди 1 месец
Явно такива промити мозъци дето си вярват,че всички трябва да харесват украинската просия и простотия и не познават българите,за това имат и разни виденя
217
14
 
4
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Войната ще продължи по-дълго от колкото му се ще на лудия,комплексиран варварин в кремъл-блят. Освен спуканите ру шляци,невиждам никой да бърза,а вие?:)))
216
1
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Днес едно,утре две и така до Лвов!Време има-войната ще продължи още няколко години.
215
1
 
10
 
! Отговори
Тъй-тъй преди 1 месец
Докато руснаци и украинци се трепят Европа прие нова политика за независими добив на суровини, което за България означава западни компании да минат и надупчат цялата ни територия. Всичко е завоалирано с това, че се прави, за да се развие дадена област. Донякъде е така - за кратко даденият район икономически е добре. Последствията за околната среда и от там на хората е за хилядолетия. - почва, вода всичко заминава. Примерите са Крумовград, а от скоро ще е зоната между селата Бов и Лакатник.
214
16
 
5
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Темпото на настъплението ни се забави. А защо? Защото загубите ни са такива, че просто не са ни останали хора, чисто физически няма кой да напредва. Това горчиво признание направи руският военен кореспондент Юрий Котьонок в телеграм канала си "Военкор Котенок", който се следи от над 374 хиляди потребители.
213
10
 
3
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
До 205 Това,което написах е цитат на руски пияница,който е четен от над 375 000 човечета,пияници и др.
212
4
 
4
 
! Отговори
САТЪРА преди 1 месец
Пенсионерите не четяли вестници! Пак научих нещо ново! А кой ги чете?
211
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още 20 километра и Краматорск е свободен.
210
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко е силен аллах се вижда В Газа, подлите атаки срещу мирно израелско население са позор за всеки който има срам и съвест.
209
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Османците руско-турските войни и изтребените орди им държат влага и страх стотици години. ТРЕПЕРЕТЕ. БЪЛГАРИЯ Е СВОБОДНА ИДЕТЕ СИ В ДИВИТЕ ФОРУМИ НА АНАДОЛСКАТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ С ТРИ МИЛИОНА ЗАТВОРНИЦИ ОТ 80 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ И 30 МИЛИОНА КЮРДИ БОРЕЩИ СЕ ЗА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА, ДЕРЗАЙТЕ САМО ПЕЕВСКИ И В ПДПС БЪЛГАРИ ВИ УПРАВЛЯВАТ ХАХАХАХА
208
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
a day ago - 4814′N 3729′EРуското министерство на отбраната твърди за пълна окупация на село Вовче в Донецка област на Украйна
207
2
 
4
 
! Отговори
западни новини преди 1 месец
4 час назадРуското министерство на отбраната твърди, че е напълно окупирано селището Южно край Торецк (наричайки го с предишното име Ленинске)
206
1
 
8
 
! Отговори
До212 преди 1 месец
Е Украйна, какво общо има с ЕС
205
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кримските татари защо са на руска страна а не на страната на дивия Зеленски диктатор
204
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До206заканваш ли се бре фанатик, като си толкова фанатик оди си виж гробовете в ислямогробищата на рода ти с кръстовете от преди столетия на баба ти и дедо ти, Путин не ти е виновен че си се отрекъл от вярата на дедети сиНай-големите турци са потурнаците. ама друг път.
203
0
 
1
 
! Отговори
До 211 преди 1 месец
Е то трябва да има и къде ,а пробита тенджера, какво можеш да наглееш,че да остане нещо вътре
202
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
яж свинско и не се бъркай в европейските работи голтак ефенди.
201
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82 ОМБроди при оджата да ти побае малко за акъл... и си оправяйте проблемите с дерибеите и почетния дерибей в етническата си ултрарелигиозна партийка.
200
1
 
2
 
! Отговори
До206 преди 1 месец
Ти си гледай твоите и не прави сметката на другите, защото твоите накрая ще излязат криви
199
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а колко живота погубиха Елцин и белязания от Сатаната Горбачов с диверсиите си. Сринаха огромна държава. Вижте къде е Китай световна икономика номер едно.