"Не спират натиска" – Русия превзе още две села в Донецка област

Те се намират на 30 км северозападно от Авдеевка
30 юли 2024 13:05, Елка Василева
284
"Не спират натиска" – Русия превзе още две села в Донецка област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили са превзели две села на фронтовата линия в източната част на Донецка област след непрестанни нападения, които са част от летния натиск на Кремъл за преодоляване на защитата на бойното поле, заяви сержант от украинската армия вчера, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Отделно от това според изявление на Генералния щаб на Украйна атаки на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в руската Курска област са засегнали редица подстанции, което е довело до прекъсване на електрозахранването. Заявлението за поемане на отговорност дойде, след като Русия заяви, че е осуетила нощна атака с украински дрон.

"Те не спират натиска“ да превземат Вовче и Прохрес, заяви за радио "Свобода“ главният сержант на 47-ма отделна механизирана бригада на Украйна Олех Чаус. "Изпратиха голям брой войници, които досега не бяха използвани“, добавя той.

Олександър Ширшин, заместник-командир на батальон в 47-ма бригада, също потвърди пред местни медии, че селата са били превзети. Той обвини за неуспехите лошата подготовка на войниците, ниските способности на офицерите, мотивацията и недостатъчното оръжие.

Министерството на отбраната на Русия заяви през последните дни, че е поело контрола над селата, но украинският генерален щаб не направи официален коментар.

Селата се намират на около 30 км северозападно от Авдеевка, градът, който руската армия превзе през февруари след продължителна битка. Тази победа беше последният голям триумф на Кремъл във войната, която продължава вече трета година.

Настъплението на Русия, подхранвано от голямото ѝ количествено предимство на войници и оръжия, многократно принуждаваше украинците да се оттеглят от отбранителни позиции, за да не бъдат пленени или убити, отбелязва АП.

Украинският президент Володимир Зеленски късно в неделя определи ситуацията в Донецка област като "изключително предизвикателна“.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искаме още Мовче и Хорес. Още, още!
237
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Територии не села ,прости платени зависещи просяци !
236
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един скрит факт- руската армия не обявява мобилизация, защото дезертиралите от великата и непобедима натовско-украинска армия се присъединяват към нея. При положение, че загубите вървят 10:30000 дневно в полза на украинците смятайте колко обучени укровойни отиват при Путин! Затова на зеленски не мунстигат едни 5-600000 къса месо!
235
19
 
9
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА ! преди 1 месец
Не на нас тия номера! Руснетата не искат да се издават че издъхват, защото това ще окуражи укрите и западната поддръжка с оръжие! Затова както змията сега многу апат, но в един момент ще им се влошат всички условия за успешна война, и изведнъж шупурррррр, всичко ще рухне! Затова момента е най оптимален за инвестиция в укрите! Мдааа.
234
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Селската война на Русия не приключва ! Понеже да превземе градове е много трудно, тя просто ги разрушава! А когато започне същото с градовете на нейна земя???
233
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
УКРИТЕ ДА СЕ РАДВАТ ЧЕ ПУТИН НЕ ВОДИ ВОЙНА. АКО БЕШЕ ВОЙНА УКРИЯ ВЕЧЕ ДА Е ЗАБРАВЕНА. ИЗЧЕЗНАЛА.
232
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я ПА ТЕЯ. ОТ 2014 ГОДИНА ОТКАКТО СИ ВЪРНАХА КРИМ ПУТИН ВСЕ УМИРА, РУСИЯ ВСЕ СЕ РАЗОРЯВА, СВЪРШИХА ИМ РАКЕТИТЕ, ПА ЩО ТАКА? Днес! - я не лъжете че НЕКОЙ укрофил ша гушне букета. Много им стана вече.
231
5
 
12
 
! Отговори
Справедливата преди 1 месец
Нормалните Украинци искат мир,обаче има и много изкуфели тикви които не знаят къде се намират и какво се случва,докато зеления *** на задните части е на власт много трудно да се подпише мир,вече 17 годишни ги пращат да се бият.
230
19
 
10
 
! Отговори
ПЕТКО САТЪРА ! преди 1 месец
Разбирам укрите да имат проблем с нови попълнения в армията, ама няколко пъти по голямата русия щом е дигнала надника, бая руска салата са нарязали укрите! От "Великата" червена армия май май е останало бледа сянка! Една България или една Молдова да ги фане сега ша ги гьзu три дена!
229
2
 
5
 
! Отговори
Справедливата преди 1 месец
До 82 ОМБР-Ей дете ти на колко годинки си на шест? Със твоя пилешки мозък гледай детски филм чета и анимации и не се меси в работите на големите.
228
3
 
7
 
! Отговори
До 237 преди 1 месец
Искаш да кажеш американците
227
9
 
11
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 месец
Французите правят любов , немците коли , а руснаците войни.
226
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укрите не можаха да направят перемога край Волчанск, макар че хвърлиха близо 100 000 души там. Сега в редуциран състав имитират някаква активност, но все по-вяло. А руснаците влязоха в Торецк/Дзержинск. Настъплението им наистина е бавно, заради множеството дронове, които използва ВСУ. Но лека-полека дроновете свършват.
225
4
 
12
 
! Отговори
До 234 преди 1 месец
Ами отиди и провери,ама си сложи каска да не те удари някой ФАБ по главата
224
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво стана с руският наступ към Вовчанск.Мърдат,ли още в Инертният завод!Ако мърдат дишат,ли?
223
16
 
9
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Темпото на настъплението ни се забави. А защо? Защото загубите ни са такива, че просто не са ни останали хора, чисто физически няма кой да напредва. Това горчиво признание направи руският военен кореспондент Юрий Котьонок в телеграм канала си "Военкор Котенок", който се следи от над 374 хиляди потребители.
222
0
 
7
 
! Отговори
До 232 преди 1 месец
Ти си прави сметката на твоите жертви,а не да пишеш евтини лозунги
221
14
 
6
 
! Отговори
до И6aн_Гъ преди 1 месец
Много си прав! Руската армия позорно и плахо напредва! И как не, при толкова безотчетни жертви на руснаци и оръжие! Те живеят на фронта по 2 седмици! Кво ли е чувството когато на кoлxoзника са му минали седмица и шест дена на фронта!
220
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДОЛУ ДОЛНИТЕ РУСНАЦИ И ТЯХНИТЕ БГ. ИБPИKЧИИИ КOПЕЙКИТЕ!
219
4
 
14
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 месец
Руската армия позорно и плахо напредва, а руските македонци славно и смело отстъпват към Варшава.