Бонбони наркотични бомби засечени в пакети храна за бедни

Сладкишите с дъх на ананас съдържали огромно количество метамфетамин
14 авг 2024 12:10, Петър Бойчев
9
Бонбони наркотични бомби засечени в пакети храна за бедни
Снимка Пиксабей

Сладкиши с вкус на ананас, съдържащи потенциално смъртоносни количества метамфетамин, са открити в пакети с храна, разпространявани от благотворителна организация в Нова Зеландия , съобщи днес полицията, цитирана от AP.

„В ход е разследване“, подчертаха властите, като уточниха, че считат случая „за приоритетен, като се има предвид рискът за обществото“.

Количеството метамфетамин във всеки бонбон е до 300 пъти по-високо от нивото, което някой обикновено би поел, и може да бъде смъртоносно, според Новозеландската наркофондация - организация за проверка и политика на наркотици, която първа тества бонбоните.

Бен Бъркс Анг, говорител на фондацията, каза, че прикриването на наркотици като безвредни стоки е често срещана техника за трансгранична контрабанда и повече от бонбоните може да са били разпространени в Нова Зеландия.

Сладките са дарени анонимно, според мисията на град Окланд, и са опаковани от добре известна марка.

Сара Хелм, изпълнителен директор на Фондация за борба с наркотиците, каза, че в тестван от тях бонбон съдържанието на метамфетамин е било около 3 грама.

„Обичайната доза за приемане е между 10 и 25 милиграма, следователно този натровен бонбон е съдържал до 300 дози“, каза Хелм и допълни, че приемането на такова количество метамфетамин може да доведе до смърт.

Стимулантът метамфетамин може да причини симптоми като болки в гърдите, тахикардия, делириум, загуба на съзнание, конвулсии и др., посочи Новозеландската наркофондация, пише Труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Водещи мобилна
До 2050 г. много градове няма да могат да бъдат домакини на Олимпиада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
къ е тръгнало, ча да ни изпотрепат бедните и после кво богати ли ставаме?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
коментар
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес химически нарко бомба, утре огньометна бомба а в други ден Бомбата на Менделеевата таблица, след 200я елемнт, майнъ филибето
6
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 3 седмици
А кво мислите съдържат хаповете на бастуните , които накървавяват очи и започват да гледат кръвнишки и да буйстват в кабинета 1 ден ако не си взимат хапчетата.Или ако не им им дадеш рецепта. Един даже скочи да ме души,защото му казах да ги намали. То си го пише правилно на запад ,но тук е замаскирано с 'Аптека' , там е Дрог-ери -я от дрога (лекарство)
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Леле, мале как си решават проблемите с бедните, а ние тук се чудим какво и как... Хуманност та дрънка.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бонбонки хрупам сладко, сладко...почерпи ме незнаен батко.
3
0
 
5
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 3 седмици
ами бедните нямат пари за наркотици за това им ги дават безплатно , не е ли помощ това
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То това е помощта! Братреда от на леля страната беше беден ... ама като набара кило и половина кокич да продаде ... набързо-набързо упрай много неща!
1
3
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Да ти дадат безплатно няколко кутии от тези бонбони, ама да знаеш какво има в тях милионер ще станеш :))) Режеш бонбона на малки парченца и продаваш. Наркомани бол навсякъде.