Киев отрече участие във взривовете на "Северен поток"

Съветник на Зеленски посочи Русия
15 авг 2024 13:15, Елка Василева
57
Киев отрече участие във взривовете на "Северен поток"
Снимка: архив, БГНЕС

Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, отрече участие на неговата страна във взривовете, които повредиха газопровода "Северен поток 2", като за сметка на това посочи Русия в коментара си за Ройтерс днес.

Още по темата
Световни агенции предадоха вчера, че разследването на взривовете на руските газопроводи „Северен поток“ в Балтийско море през 2022 г. се насочва по украинска следа, след като стана ясно, че е издадена германска заповед за арест на украински водолаз, заподозрян според няколко медии в участие в диверсията заедно с други двама украинци.

"Подобно действие може да бъде извършено единствено с широкообхватни технически и финансови ресурси (...) И кой разполага с всичко това към момента на взривовете? Само Русия", заяви Подоляк.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Газопреносната мрежа в Украйна е почти на 100% собственост на американски фирми с голямо дялово участие на семейство Байдън. И ако газта заобиколи Украйна тези тръби оставаха празни и няма такси за ползване на трасето, както и възможност за кражби от украинците. И ако това не е основателна причина за взривяване на Северен поток,,,
22
1
 
18
 
! Отговори
Обективни истини преди 1 месец
Укрите са силно психично изменени, яко нахални и направо нетърпимо нагли... Европа скоро ще ги разбере, какви са!
21
1
 
11
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 1 месец
Киев може и да е дал ИЗПЪЛНИТЕЛИ на терористичния акт, но нищо повече. Решението, разузнавателните данни, финансирането и логистиката идват от друго място. По-важното е, че този въпрос (кой е виновен?) НЕ Е НА ДНЕВЕН РЕД! Намирисва на чистене на имидж отсега за предстоящи преговори за мир. Понеже Русия е ПОБЕДИТЕЛ, познайте кой ще плати гражданската война? Мдаа, САЩ+ЕС - репарациите ще платим ние. Защото сме евроатлантици-и-и-и-и! Ура! После ще дойде и вривяването...
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киев отрече участие във взривовете на "Северен поток", но като му кажат признавай иначе няма и патронче за флоберка да получиш. Прекарах красивият зеленият Идиотоит. Влезе в Курските райони, изпопука пушките, танковете и другите консерви и са от дека барутец? Ахааа ще си каже и за Под Игото
19
2
 
7
 
! Отговори
бай Гоце преди 1 месец
да де, ама тва на снимката по-горе, дето прилича на бавно-развиващ се, май взема другите за балами
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин искаше да спре газа, без да плаща неустойки!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То фашистите все межда виновни сега щели да останат ЕС без горива,а един се радва и милиарди и подарява ,Зеленски отдавна се опитва да гръмне някоя атомна централа a eс отново му се радва ,тия от европа полудяха с стремежеди да унищожат Русия ,не виждат Зеленски кви ги върши ,гадове геьове ,като ви гръмне зелето че се сетите но че бъде късно
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е обсъдила със своите западни партньори планираната офанзива в Курската област на Русия. Това увери съветникът на ръководителя на президентската администрация в Киев Михайло Подоляк в интервю за британския вестник The Independent."Имаше определени неща, които трябваше да се направят с елемент на изненада и които трябваше да се случат на местно ниво. Но имаше дискусии между партньорите, макар и не на публично ниво", подчерта Подоляк.
15
2
 
14
 
! Отговори
Шоу преди 1 месец
Немци и американци го казват,уж съюзници на Украйна?!
14
2
 
20
 
! Отговори
стига бе преди 1 месец
А каза ли какъв е мотивът на Русия да взриви СП? То Байдън се закани да ги взриви, а не Русия. Значи бензиностанцията Русия разполага с технически ресурс, а САЩ, най-развитата в света икономика не разполага? Тия като патета в кълчища са се овъртели в лъжи.
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То ако можеха Украинците и Турски поток щяха да взривят и да останат само тръбите които минават през Украйна. Така Киев може да изнудва цяла Европа. Не сме забравили как преди години Украйна спря транзита от Русия за свдмица и в Европа настана паника. Нали и точно затова бе построен и Турски/Балкански поток като резерва ако Украйна пак спре транзита.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи остават САЩ и Британия(някогашна велика империя, но вече не).
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно смръддливия Киев има най-голяма полза от разрушаването на СП за да не ги заобиколи руския газ.
10
0
 
14
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Подляк това са глупости. Кой имаше военно учение там. Пияните рашки са влезли без следи насред високотехнологично НАТО. Украинец-събирач на рапани се гмурнал с шнорхела. И Германия имаше дялово участие в газопровода. Гръмна се и тяхно. Дай коректно. Те не е Русия, а Украйна не може и не смее сама.
9
2
 
22
 
! Отговори
Лошо преди 1 месец
Европа и сащ си създадоха държава терорист Украйна,но ще дойде момент когато ще се чудят как да я спрът.
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Германската прокуратура търси украинския водолаз Володимир С., който е минирал Северен поток. Полша са го укривали го преди седмици, но е бил предупреден за заплахата, че ще бъде арестуван и водолаза напуска Полша, като се прибира в Украйна. Сега отричат защото Германия възнамерява да преосмисли подпомагането на Украйна заради взривения Северен поток. Ако не бяха зависими от Запада с този поток, Зеленски щеше сутрин, обед и вечер да прави сводки, за да се хвали, но сега е напълнил памперса.....
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г това какво значи? Че виновни са ЕС и САЩ че са ви натопили ли? Нали те ви обвиняват.
6
0
 
19
 
! Отговори
до 5 преди 1 месец
Сега Евгений Мнчев ли ви стана враг 1? Вие сте уникати бе, умните и красивите атлантици. Вече не се чудя защо не можете да си намерите друга работа, освен да преписвате опорките на Посолството.
5
4
 
17
 
! Отговори
Фодел Кастро преди 1 месец
Лъжец.Сащ и Хохландия ги взривиха.
4
6
 
17
 
! Отговори
Верващ преди 1 месец
Да, точно така... точно Русия има най-големия мотив да взриви собствените си газопроводи :-)