Проф. Каламарис: В Гърция нямаме Нотариуси като в България, имаме закони

В страната ни има свобода на конкуренцията и вашите се възползват от това
20 авг 2024 07:00, Петър Бойчев
141
Проф. Каламарис: В Гърция нямаме Нотариуси като в България, имаме закони
Снимка БГНЕС

На мелето в Халкидики трябва да се погледне много сериозно от гръцка и от българска страна. Случилото се показва споделената свободия в Халкидики и в България. Това пред радио “Фокус" бизнесменът проф. Йоаким Каламарис.

"Властите са наясно с участниците. От гръцка страна службите и прокуратура са много внимателни и пазят тишина около случващото се, за разлика от медиите както в Гърция, така и в България. Разследването няма да спре до тук", отбеляза проф. Каламарис.

Той уточни, че законът в Гърция е сериозен и правовата система работи за сметка на обществения мир и спокойствие.

По думите му в Халкидики има доста смели предприемачи от България, които отварят заведения в Гърция. "В Гърция нямаме "Нотариуси" както в България, които могат да налагат натиск върху техните чуждестранни инвестиции, както в България се случва. Това дава свобода на българите и затова те оперират там.

Конкуренцията в ресторантьорството е жестока в Гърция от гледна точка на качество и цена. В момента има плавателни съоръжения, които нямат разрешения, коли, които не са минали технически преглед.

Няма ред за такива коли и плавателни съдове, те имат нужда от разрешения, застраховки, това не показва добро поведение. Законът трябва да е ясен и да важи за всички, независимо от произхода на собственика", поясни проф. Йоаким Каламарис.

На въпрос дали наблюдаваме прехвърляне на проблеми от българската държава на гръцката, проф. Каламарис отбеляза, че има и такъв момент, но изрази надежда това да бъде стопирано: "Надявам се да го преодолеем с гражданска активност. Ние сме в един алианс и сме две православни страни. По-търпеливи сме към българите и искаме нещата в България да се оправят за сметка на добросъседството, на общата вяра, и да вървим напред", заключи Каламарис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от Водещи мобилна
Украинци вилнеят в Курск, Путин е мрачен, рухва митичният му статут
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
17
 
1
 
! Отговори
BYZANTINE MEGALLOS преди 4 седмици
Стрелците в БАРА са си БАШ ЕЛЛИНИ --- ПОНТИ..РУСОПОНТИ.....ТОВА СА ЗДРАВЕНЯЦИ ОТ СССР.......КОИ СА ПОНТИТЕ = ЕЛЛИНЪТ МИТРИДАТ ВЕЛИКИ ОСНОВАВА ПОНТИИСКОТО ЦАРСТВО ПРЕДИ 2300 ГОДИНИ.....Първо Османците, после АТАТУРК ЗАКЛА 373 000 ПОНТИ В 1915-1923 ГОДИНИ...А ООН И САЩ, БРИТАНИЯ И ФРАНЦИЯ СЛЕД КРАЯ НА 1 СВЕТ. ВОЙНА ОБЯВИХА ЧЕ ИМА И СЕ СЪЗДАВА РЕПУБЛИКА ПОНТОС ---- ОТ СИНОП ДО БАТУМИ !!..ГРЪЦКА РЕПУБЛИКА ПОНТОС !!..НО ИСЛЯМСКИТЕ ЖИВОТНИ ТУРКОС - УБИХА МИЛИОНИ ПОНТИ, И НАПРАВИХА ПОНТИИСКИЯ ГЕНОЦИД !
94
1
 
1
 
! Отговори
но ето преди 4 седмици
До ДаКастрирамеСулюПасиимат си Професор Каламарис :)
93
9
 
44
 
! Отговори
ДаКастрирамеСулюПаси преди 4 седмици
Гърците много други неща си нямат. Нямат си Асфалт паша, нямат си кирчовци, кокорчовци, тагаревци, гномове.Нямат си лайноеди като Ал Фашагата и Сулю Паси.Нямат и злокачествени тумори за изрязване като Шишо (мистър Магнитски).Абе много са зян.
92
0
 
8
 
! Отговори
Йокин преди 4 седмици
Zaтуй са там наш'те де!!!
91
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Браво на гръцките охранители!
90
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ВСИЧКИ МЕДИИ ПРЕКРИВАТ ЕДНО ИМЕ ,КОЕТО СЕ СМЯТА ,ЧЕ ВЛАДЕЕ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА И Е КАРА ТАКА ОТ 93 ГОДИНА. КАЗВАЙТЕ ИМЕНА И ПОКАЗВАЙТЕ АКТУАЛНИ СНИМКИ.РАНО ИЛИ КЪСНО И ПОСЛИДНИЯ СЕЛЯНИН ЩЕ РАЗБЕРЕ ОТ КЪДЕ НИ ИДВАТ ПРОБЛЕМИТЕ В МУТРЕНСКАТА НИ ДЪРЖАВА.
89
2
 
33
 
! Отговори
аааа 2 преди 4 седмици
у БГ няма свободия направо няма държава ! в Гърция поне има държава ....
88
1
 
8
 
! Отговори
до 87 преди 4 седмици
До Анонимене то у БГ няма мафиотски и политически убийства налЕ ....*** !
87
6
 
29
 
! Отговори
Петрослав Петров преди 4 седмици
Поздравления за Професор Йоаким Каламарис, един достоен човек!!!!!)
86
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да ве да! На прима виста се сещам за няколко политически и мафиотски убийства в Гърция само за последните години!
85
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Идеалист или се прави на наивник? Надявал се да се оправят нещата в БГ? И как ще стане? Чрез православната вяра? Тукашните мафиоти зарибиха църквата, подариха нови храмове, ремонти, луксозни коли и часовници...Най-големите крадци станаха архонти, почетни граждани за "пример" на простолюдието. Прането на пари си намира нови перачници, разширява се географията към съседни страни, но не заради православието.
84
1
 
15
 
! Отговори
до 84 преди 4 седмици
освен че са про2сти са и мързеливи .....и завистливи и злобни има много ! и интриганти ...
83
3
 
13
 
! Отговори
до 79 преди 4 седмици
До Довиждане Мафиякато цяло българският " народ " е яко про2ст и не разбира какво се случв аи си заслужава съдбата напълно ....
82
2
 
9
 
! Отговори
анти робът преди 4 седмици
До ;) 80 - значи имат повече какво да предложат на "робите", щом ходят там да робуват, ние какво предлагаме на бизнеса? на хората? здравеопазване ли, сигурност ли, що ли... предлагаме Тикви и Прасчовци с чекмеджета, пачки, рекет...
81
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В нашата държава само ДДС да плащаш, пак и е много. Обмислям съвсем скоро да си произвеждам всичко включително и ток за електричка. Освен ДДС в редки случай, друго нищо.
80
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като имате такива закони, тези *** защо ги изпонапускахте от ареста до един? Що не са с постоянна мярка и не бъдат съдени тежко?
79
17
 
3
 
! Отговори
;) преди 4 седмици
В Гърция нямате нищо освен природа и история . Чакате "робите" да ви работят и богатите да "снасят" . Чий го дириш при "нотариусите" !?
78
3
 
23
 
! Отговори
Довиждане Мафия преди 4 седмици
България е съспана и смазана страна в материално и морално отношение. Това се случва последните 700 години някъде... Гърция има малко повече "късмет" и "много малко" повече подкрепа от "началството". Въпреки това и България и Гърция са уникални страни. Да там има закони и либеразицията не ги е засегнала така жестоко като при нас. Там не са имали преход и трусове. Там не е имало режими ... Не може всички българи да бъдем слагани под един знаменател. Аз не съм съгласен.
77
2
 
18
 
! Отговори
007 преди 4 седмици
Да ви имам законите. *** стреляли в заведение пълно с жени и деца, а вие ги пускате от ареста след 3 дена.
76
1
 
9
 
! Отговори
uha преди 4 седмици
До И Барба Ганьос нямат, Ние си имаме визуален министър Бай ***. Баш по туръзЪна, Дялан камък, на всяко гърне мюродия - Ефтен Милошев. *** къф мустак, *** изказ! Сал дето няма да му дадат Солунската митница, завалла...