Проф. Каламарис: В Гърция нямаме Нотариуси като в България, имаме закони

В страната ни има свобода на конкуренцията и вашите се възползват от това
20 авг 2024 07:00, Петър Бойчев
141
Проф. Каламарис: В Гърция нямаме Нотариуси като в България, имаме закони
Снимка БГНЕС

На мелето в Халкидики трябва да се погледне много сериозно от гръцка и от българска страна. Случилото се показва споделената свободия в Халкидики и в България. Това пред радио “Фокус" бизнесменът проф. Йоаким Каламарис.

"Властите са наясно с участниците. От гръцка страна службите и прокуратура са много внимателни и пазят тишина около случващото се, за разлика от медиите както в Гърция, така и в България. Разследването няма да спре до тук", отбеляза проф. Каламарис.

Той уточни, че законът в Гърция е сериозен и правовата система работи за сметка на обществения мир и спокойствие.

По думите му в Халкидики има доста смели предприемачи от България, които отварят заведения в Гърция. "В Гърция нямаме "Нотариуси" както в България, които могат да налагат натиск върху техните чуждестранни инвестиции, както в България се случва. Това дава свобода на българите и затова те оперират там.

Конкуренцията в ресторантьорството е жестока в Гърция от гледна точка на качество и цена. В момента има плавателни съоръжения, които нямат разрешения, коли, които не са минали технически преглед.

Няма ред за такива коли и плавателни съдове, те имат нужда от разрешения, застраховки, това не показва добро поведение. Законът трябва да е ясен и да важи за всички, независимо от произхода на собственика", поясни проф. Йоаким Каламарис.

На въпрос дали наблюдаваме прехвърляне на проблеми от българската държава на гръцката, проф. Каламарис отбеляза, че има и такъв момент, но изрази надежда това да бъде стопирано: "Надявам се да го преодолеем с гражданска активност. Ние сме в един алианс и сме две православни страни. По-търпеливи сме към българите и искаме нещата в България да се оправят за сметка на добросъседството, на общата вяра, и да вървим напред", заключи Каламарис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от Водещи мобилна
Украинци вилнеят в Курск, Путин е мрачен, рухва митичният му статут
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нещо превода не ви се е получил, на два пъти ползвате израза "за сметка на" погрешно. Трябва да е точно обратното, не за сметка на, а в полза на.
74
0
 
8
 
! Отговори
Ъм преди 4 седмици
И двете употреби на "за сметка на" в превода ви са погрешни...
73
8
 
20
 
! Отговори
До Бидон с деменция преди 4 седмици
абе и ние нямаме много високо мнение за гърците, мислят си че са основателите на цивилиацията, но сегашните гърци нямат нищо общо с елините, просто европа налива много кинти там
72
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
казаха ли ви го гърците, нямат ""нотариуси" които да подтискат бизнеса, алоооу пилитиците от всички партийни котила в България, казаха ли ви го, че сте мафиоти?...
71
5
 
10
 
! Отговори
И Барба Ганьос нямат преди 4 седмици
Оня се извини където го бешр описал като Барба Ганьос от зор ! Ама беше на 1000 % прав ! А помните ли Ганьоса как се радваше, че не сме били зле като гърците --- та виждате колко разбира де ! Пак си го изберете нали ганьосите си се харесвате !!!
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До СелянинСеляните откъде да знаят, че съществуват дублетни форми?Па земи прочети преди да пишеш глупости. Низш е абсолютно вярно изписване.
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да но на територията на Гърция действа групата на ЕВРОто- Пипи ЕВРОТО
68
1
 
29
 
! Отговори
до 51 преди 4 седмици
До стоян,в нормална държава ти щеше да работиш и да плащаш сметки и данъци,не да ти подаряват космическа заплата,щото се водиш на щат в чичовата фирма,ама даже и не стъпваш и не знеш коя е,нормална държава се прави от нормаленн народ, с това мързеливо и крадливо население,пак много имате,всичко ви пада от небето,охолен и безгрижен народ,шапка на тояга,имате интерес да не е нормална държавата,ако стане нормална не ви виждам,д... да ви е яко
67
2
 
16
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 4 седмици
селяните не правят разлика между нисък и низък. затова са селяни
66
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
БГ Е ФЕЙЛ СТЕЙТ
65
3
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Поредната гавра от "византииците"само,че за съжаление ГЪРКА Е ПРАВ,при наличието на министър на вътрешените работи който се извисява НАД ЗАКОНА И ГО ЗАЯВЯВА ТОВА ПУБЛИЧНО
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Знам, че завода, в който майка ми се пенсионира, стана гръцки много скоро след пукването на демокрацията. Имало е и бой.
63
4
 
9
 
! Отговори
Селянин преди 4 седмици
До Бидон с деменцияС такива като теб, които не си знаят собствения език и пишат "ниЗша"... как да не се отнасят с пренебрежение...
62
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тия зеха да са гъбаркат с нас. Но ние с това сме известни де, нотариуси, джуджета ...... но г а н ю пак слагай на власт мутри и такива които се мислят за мутри, но от съвременните, с дипломи от харвард, и чакай нещо да се промени.
61
4
 
25
 
! Отговори
Селянин преди 4 седмици
До Анонимен #59А как се купуваха някои стоки, например телевизор спомняш ли си? Трябваше да имаш човек и отиваш в ГУМ/ЦУМ даваш парите под масата и ти изваждат стоката от склада, иначе няма, защото е планова икономика. ТКЗС-тата съсипаха Земеделските кооперативи, които бяха доброволни и много по-добре работещи.
60
7
 
16
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 4 седмици
гърците ни смятат за низша раса
59
8
 
19
 
! Отговори
Ббб преди 4 седмици
По-търпеливи друг път.. За най-малкото нещо стачкуват. Преди като протестираха викаха, тихо да не събудим българите. Вскчки сме търпеливи към туристите и чужденците, ние тука как търпим украинци, руснаци, немци, англичани които са дошли като в дивия запад и си разиграват коня..
58
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Преди 89 година у нас нямаше корупция и всички заводи бяха български. Сега не е така, включително телевизиите.
57
7
 
17
 
! Отговори
123 преди 4 седмици
Хайде, пуснете ги, де! Какво лошо са направили? Постреляли са малко, нищо толкова не е станало. Бойко ще се обади на неговия приятел да ги пуснат...
56
2
 
58
 
! Отговори
Рангел преди 4 седмици
Казаха ли ви го? Това е от 90-те години - един безкраен "преход" и все е пълно с престъпници, частни фирми и охранители, заведения, скъпи коли, бандити и съпровождащата всичко това ценностна система!