Нови матури – по рисуване и музика!?

МОН обмисля двата предмета да се изучават до 10-и клас
2 ное 2015 19:39, Анисия Иванова
11
Нови матури – по рисуване и музика!?
Архив: Булфото

Възможно е в края на следващата учебна година да се държат матури по предметите музика и изобразително изкуство в специализираните училища, съобщи заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева пред БНР.

Всичко ще бъде в рамките на закона, както е допустимо. Законът в момента предполага, че втората задължителна матура може да бъде и съответно по специалността, когато говорим за професионално училище, каза Кастрева.

"Да, по музика може, така че допустими са всички разпоредби, които законът ни е дал като възможности за взимане на решение", обясни тя.

В проекта за учебен план, публикуван на сайта на просветното министерство, се дискутира възможността за първи път предметите по изкуствата да се изучават до 10-и клас включително.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Паганини преди 8 години
Пичове,ако учиш за електротехник,трябва да те проверят дали можеш да завъртиш една крушка... Щом учат музика в музикално училище,какво по-нормално от това да държат изпит по основният предмет!!!
10
0
 
9
 
! Отговори
Десислава преди 8 години
Побъркахани децата тия гадове! Трепането им им е малко!!!!!
9
0
 
7
 
! Отговори
Милка Митева преди 8 години
Какви ли парички ще лапне мИлка мИтева за тези матури ,освен комисионните за рояли по 35.000$ и инструменти по няколко хиляди .
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се въведе и практически испит по сексуална култура, 😜
7
3
 
2
 
! Отговори
атанас преди 8 години
Коментиращите, вземете да четете и самата статия, не само заглавието! Става въпрос за специализираните училища. Нормално е, ако учиш в музикално училище, да имаш възможност да държиш матура по музика, нали?
6
1
 
10
 
! Отговори
Гневна жертва на МОН преди 8 години
За пореден път се убеждавам, че по-жалка от нашата образователна система няма в цялото северно полукълбо. Скоро това ще е слаба образователна система дори за страни от третия свят. Аз ПРОСТО НЕ РАЗБИРАМ, ЗАЩО СЛАГАТ КРАВАРЯ ДА ПАЗИ КУРНИКА!? Тези невежества нямат ни най-малка идея какво РЕАЛНО се случва по нашите училища!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А матури по неходене на училище може ли?Или матури по некъдърност,неграмотност,нищонезнание........и др.подобни?!
4
2
 
4
 
! Отговори
Момо преди 8 години
"в специализираните училища"...Добре, че видях това, че таман бях тръгнал да роптая. Ами, при това положение може би наистина трябва да има такива матури.
3
1
 
4
 
! Отговори
ум патки пасе преди 8 години
ДеЦка планета ...
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA NIE V PARZAL MAHALESI IMAME NUGDA OT KULTURA,NO KOI SHTE NI OBUCAVA STADO NEKADARNICI--TAKA NARECENITE USITEL-RAZBOINIZI.
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Остана матура по "час на класния" и оценката да пуска директно в университет.И след него - сервитьорка в Хепи или таксиджия.