Бургаските ученици предпочитат Нидерландия, Германия и Великобритания

Сред топ специалностите са икономика и медии
9 окт 2023 22:25, Росен Стойчев
62
Бургаските ученици предпочитат Нидерландия, Германия и Великобритания
Снимка: БГНЕС

Нидерландия, Германия и Великобритания са сред водещите дестинации за обучение на бургаските ученици след завършване на средното си образование. Това отбелязва Кристина Божилова, която е управител на консултантска агенция за кандидатстване в чужбина:

Още по темата
"Най-търсени специалности са международен бизнес и икономика, медии и комуникации, тези в ITсферата, психологията също набира популярност. В Бургас много често ни питат за арт и дизайн, както и архитектура.

Мога да кажа, че сравнително по равно е разпределено търсенето от различните гимназии в града – имаме от Немската гимназия ученици, които искат да запишат специалност с немски език в Австрия и Германия, или пък с английски език в Белгия. Интересът за учене в чужбина е постоянен и дори отчитаме ръст през последната година.“

В Бургас днес се провежда форум, който запознава кандидат-студентите и техните родители с програмите на водещи европейски университети.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: държавастуденти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
8
 
! Отговори
Марсел Попов преди 11 месеца
До Анонимен - И какво развитие имат в Цъpвyлaндия ?
7
14
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 11 месеца
До 4 "Още в училищата им набиват в главата да ходят да учат там и да се спасяват" - това се случва в семействата, където полуграмотните лузъри-родители гласуват за ЕС, та да им дава "европейска МРЗ". ФАКТ.
6
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За Русия имаш визи. Въпреки това има студенти и там. Московският университет един от най престижните и трудно се влиза там. Откривателя на графена е учил там и получи нобел.
5
4
 
8
 
! Отговори
Отбелязваме 145 г. преди 11 месеца
от рождението на видния български икономист, общественик и политик от БКП, акад. Всеволод Иванов (1878-1993). Академик на БАН от 1947 г. Почива през 1993 г. на 115-годишна възраст.Негова единствена дъщеря е проф. Анна Иванова (1914-2012)-лекар, кардиолог.
4
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това си е изтичане на мозъци.Още в училищата им набиват в главата да ходят да учат там и да се спасяват.Обяснват как това са развити държави,а ние аме развиващи се(бавно).После се чудите защо намаляваме.Това си е геноцид.
3
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво пък има толкова да се учи на запад медии и комуникации? Та там са по-наведени и дресирани дори и от нашите!
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
A Русия???
1
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе те не ги предпочитат ама там ги пращат. В чужда среда по квартири и общежития с пакистанци