Вариант 2 бе изтеглен на матурите по желание

Най-много са пожелалите география и икономика
26 авг 2024 11:20, Гергана Попова
2
Вариант 2 бе изтеглен на матурите по желание
Снимка: БГНЕС

Вариант 2 бе изтеглен днес в Министерството на образованието и науката (МОН) за допълнителните държавни зрелостни изпити по желание. За тях заявления са подали 511 зрелостници, които са разпределени в 92 училища и 196 зали, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Последните матури за сесията август-септември са по предмети от общообразователна подготовка (ООП) и от профилирана подготовка (ПП). Заявления за полагане на изпити са подадени за философия (ООП), география и икономика (ООП и ПП), история и цивилизации (ООП), математика (ООП), биология и здравно образование(ООП и ПП), информационни технологии (ООП и ПП), руски език (ПП), немски език(ООП) и английски език.

Най-много са пожелалите да положат матура по география и икономика (ООП) - 221, и по биология и здравно образование (ООП) - 129.

На настоящата сесия се явяват зрелостници, които не са издържали успешно изпита в предишни кампании.

Допускат се също и желаещите да положат изпит по предмет, по който вече са се явявали, като използват новата оценка за кандидатстване във висше училище.

На 22 август се състоя държавният зрелостен изпит по български език и литература от сесията август-септември. На него се явиха 5030 зрелостници. Изпитът се състоя в 620 зали на 230 училища в страната. Есе по фразата "Щом любов нямам, нищо съм" или интерпретативно съчинение по стихотворението "До моето първо либе" на Христо Ботев имаха възможност да пишат днес зрелостниците по 41-ва задача на матурата по български език и литература.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Образование
Гуцанов: Най-важната тема е безводието
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От къде намериха тези две нещастни създания, едното - да пази господ, другото - с тези старомодни дрешки , това са хората в министерството. Срам ме е да ги гледам, неприятна гледка , особено болната жена. Това се прави нарочно, сякаш за назидание на здравомислещите хора у нас. Открай време, обитаващите министерства и ведомства са нелицеприятни, с различни дефекти хора. Гнусна работа- наречена образование