"Чисти сме. Руснаците врътнаха кранчето!"

Украйна прави всичко възможно за възстановяването на газоподаването към Европа, обяви посланикът на Киев у нас
121
"Чисти сме. Руснаците врътнаха кранчето!"
Снимка: БГНЕС

Украинската страна прави всичко възможно за възстановяването на газоподаването към Европа, обяви извънредният посланик на Украйна в София Виктор Калник.

Според него страната му е изпълнила всички искания на Руската федерация и няма никакви задължения към края на 2008 година.

"Украйна изпълни напълно изискванията на Русия и е изплатила задълженията си за 2008 г. Представили сме пред Европейската комисия и документи, които показват, че сме платили всичко”, добави Калник.

Той подчерта, че всички пунктове за прекратяването на доставките на газ са на територията на Русия.

Калник обяви, че в момента Украйна използва газ от своите резерви, които ще стигнат на страната за около 3 месеца.

“Вече 17 години украинците посрещат всяка Нова година в газов стрес. Затова искаме дългосрочно решение на този проблем”, заяви посланикът.

Украйна приветства идеята за международен мониторинг при подаването и транзитирането на руски газ през територията на страната.

“Готови сме на диалог при равни условия и без политически шантаж. Украйна няма опасение за увеличаване цената на газа, защото това предполага увеличаването цената за транзита”.

Калник поясни, че двете държави и Европейската общност са извършили огромна работа и решението на газовата криза трябва да дойде съвсем скоро.

Какво още каза украинският посланик

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
BG Mитинг на 14. януари. . .***Всички на BG Mитинга на 14.януари...Да си го направиме сами, всички които страдаме. Не искаме синдикати и продажните им лидери др.Тренчев и Ж.Христов да ни подкрепят, можеме и сами. Защо тези продажници не протестираха пред Руското посолство на Путин, а поведоха работниците от "Кремиковци" пред Украинското посолство?! Не искаме соц.синдикални лидери, аре да си ходят и те . Ние обичаме България и ще си я браним от Руските газови рекетьори...
99
1
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
сигурен съм ,че си общак или в най-добрия случай некадърен бакшиш който по цял ден си клати кайсиите и изпива по1кило ракия на ден,с една дума тъпо некадърно и неуко ***
98
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Навремето, лай*ньо, селяните с работа в Коми си купуваха панелна *** в София, не жилище, а именно панелна ***, която може да се отоплява само с безплатен руски газ. Иначе ако тръгнеш да си плащаш пазарни цени се разоряваш. Благодарение на изискванията на ЕС в момента строителите са задължени да строят малко или много по-качествени и топлоизолирани жилища. А благодарение на дружбата с СССР сега имаме празни заводски корпуси и никакво селско стопанство, точно както и във великата Майка Русия. И само да не тръгнеш да обясняваш за някакъв хай-тек дето сме имали. Крадени технологии с 5-10 годишна давност и 50% брак. Като че ли не си спомням какво представляваха компютрите "Правец" и флопитата на ДЗУ... Дантес бил той, разбираш ли... Го*вно...Ще глътнете вода сега и любимия ти Вова *** и сичките *** като тебе.
97
1
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
ти мекотело не се обаждай от коневръза!вземи почети малко международни отношения,външна политика,туй-онуй-***
96
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 15 години
Какво значение има какьв гьз лижеш!Вместо да се напьвате да лижете,напьнете се да си оправим дьржавата!За това сме на тоя хал.Боже,няма ли край тая простотия!
95
0
 
0
 
! Отговори
Гордия пенсионер преди 15 години
Чичо Путин, ти прости им,Молим ти се от душа,С ум и разум надари ги,Да не могат да грешат.Запази ми ти сърцето,От зли мисли и неща,Всичко виждаш в КГБ-то,Зло до нас недей праща.Дай на мама, дай на таткоГаз и сила и животМир, любов на всички братяИ добро на наш народ.
94
1
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
ей, невежо недоразумение такова,явно не знаеш че руският език е с повече падежи и по-трудна граматика и от немския език-ясно колко гиговориш езиците
93
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Трябва да си много некадърен и да те мързи да учиш езици за да ходиш да работиш в Русия.
92
1
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
радвам се че има хора като теб и съм сигурен че не са малко
91
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ох горкичкият 59 нали знаеш,който копае гроб на другия,сам в него ще легне,а да влезеш в нато и ес,равносилно на това да легнеш на топло под земята. ,Руснаците имат православна вяра и традиции близки до Български,истинско приятелство не се забравя,но и предателство също се помни. А ти се радвай на натовски бази за техни интереси,не твоите.
90
1
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
ти явно си доста ***,или най-вероятно не ставаш даже и за дървар защото навремето с 2год работа в коми хората сикупуваха жилище,а сега и 10 да чистиш в европа пак не можеш
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Знам че в коми има Българи които работят като дървари.
88
1
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
добре 87,сега ми кажи честно 98%от нашите гурбетчии на какви 'позиции' са в 'братска 'европа
87
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Колко гурбетчии ходят в Русия и колко в ЕС? Цифрите са несравними. Съчувствам на руския народ, че го експлотират така жестоко сегашните тирани като путин.
86
1
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
аз съм и работил,ходил и ще продължавам да ходя в Русия,а ти явно си толкова ограничена че не можеш да направиш едно просто сравевние,а и пак да ти кажа колкото и да ближеш американски ,те никога няма да се застъпят за хора с православна религия или въобще некатолици(с изключение на евреите)
85
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"...да дойдат танковете..."спомняте ли си тази крилата фраза, тъпите комунисти не могат да преговарят
84
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Незнам защо Русия не обяви направо война на Украйна! Тия никога няма да ни пуснат газа! Крадци и изнудвачи, това са украинците! Ако има страна, дето да е апендикса на Европа, то това е Украйна! Най-неблагодарната държава на света!На тоя човек днеска му показали кадри със зъзнещи ученици в училищата и него не го е интересувало!!!!!!!!!!!!!!!! А украинските ученици си стоят на топло!
83
1
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
а нещо по същество?тук мръзнем, щот украинците крадат, а на теб са ти виновни тия, дет показват американските мекерета с пръстче, що така?
82
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде комунисти-слагачи отивайте в матушка Русия писна ми от вас.
81
0
 
1
 
! Отговори
eva преди 15 години
:) Отворкоооо смотан.. Дори нямам воля да споря с едноклетъчни като теб.Ако не беше омразния ти капитализъм, тъпо, дори нямаше да си пред компютъра в момента и да имаш възможност да пишеш тъпните си.Най-много ме кефят такива умници като теб - плуят, викат, грухтят и все се намазват от това, срещу което са.Що не идеш на една бригада в Русия примерно, или на екскурзия, или на работа.*** :)