"Чисти сме. Руснаците врътнаха кранчето!"

Украйна прави всичко възможно за възстановяването на газоподаването към Европа, обяви посланикът на Киев у нас
121
"Чисти сме. Руснаците врътнаха кранчето!"
Снимка: БГНЕС

Украинската страна прави всичко възможно за възстановяването на газоподаването към Европа, обяви извънредният посланик на Украйна в София Виктор Калник.

Според него страната му е изпълнила всички искания на Руската федерация и няма никакви задължения към края на 2008 година.

"Украйна изпълни напълно изискванията на Русия и е изплатила задълженията си за 2008 г. Представили сме пред Европейската комисия и документи, които показват, че сме платили всичко”, добави Калник.

Той подчерта, че всички пунктове за прекратяването на доставките на газ са на територията на Русия.

Калник обяви, че в момента Украйна използва газ от своите резерви, които ще стигнат на страната за около 3 месеца.

“Вече 17 години украинците посрещат всяка Нова година в газов стрес. Затова искаме дългосрочно решение на този проблем”, заяви посланикът.

Украйна приветства идеята за международен мониторинг при подаването и транзитирането на руски газ през територията на страната.

“Готови сме на диалог при равни условия и без политически шантаж. Украйна няма опасение за увеличаване цената на газа, защото това предполага увеличаването цената за транзита”.

Калник поясни, че двете държави и Европейската общност са извършили огромна работа и решението на газовата криза трябва да дойде съвсем скоро.

Какво още каза украинският посланик

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
А АМЕРИКАНЦИТЕ КОЛКО НАРОД ИЗБИХА *** ОВЦА СЕЛСКА ТАКАВА ***
79
0
 
1
 
! Отговори
eva преди 15 години
Какво намесваш Православието тук, бе умнико?Или може би неща като Архипелаг Гулаг са сред висшите християнски ценности, проповядвани от *** Русия?*** комунистически ***.Мръзни сега.
78
1
 
0
 
! Отговори
dantess преди 15 години
престанете да плюете по Майка Русия,*** такива,вие православни християни ли сте или мишки-католици,мизерници прости такива,от нищо не отбирате,а вървете ближете американски сега *** такива.ДА ЖИВЕЕ МАЙКА РУСИЯ!
77
0
 
0
 
! Отговори
DUM SPIRO SPERO преди 15 години
до 76. Защо му обясняваш на Спиро . Не се надявай за него ,че ще те разбере. Форумът е пълен хора,които са тук,за да плюят. И обикновено- не този когото трябва. Задъхват се от омраза,най-вече ,защото не могат себе си да търпят. За съжаление станаха твърде много.
76
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Спиро, обяснявам ти ситуацията елементарно, каквато е:Украйна е сключила с Русия 2 договора - за доставка на газ и за транзит на газ. След като Украйна в продължение на 2008-*** година се оказва, че не си е платила 50 мил.куб.м. газ руснаците им казват - Вие не плащате част от доставката, а ние искаме и промяна на цените заради световната криза /тъпо е, но всеки монополист има право да го каже, за съжаление, и всички трябва да се съобразяват с това на принципа - или плащаш и получаваш или не плащаш и не получаваш!/, така че или ще плащате двойно или няма газ. Украйна отказва да плати тези 50 мил.куб.м. газ, които през годината са отчетени, че са на нейна територия пристигнали, но не са платени и хоп - руснаците им спират доставката по договора за доставка. Второ - има договор за транзит, чиято цена нито касае спора, нито влияе на него. След като на 01.01.09г. руснаците спират кранчето на доставката, украинците започват да крадат от транзитния газ и на 05.01.09г. сутринта е измерено, че за 5 дни Украйна е ОТКРАДНАЛА над 20 % от транзитното количество газ, което преминава през нейната територия, руснаците окончателно спират кранчето. И имат пълното право на това, а украйнците /по-скоро техните управници/ са абсолютни ***.ри и заслужават съд за газовата криза, която предизвикаха, но лошото е, че ако всички страни, включая и България, пострадали от простотията на Украйна, ги осъдят - пак ще плаща бедния народ, а не гнус.ните им политици! Надявам се разбра ситуацията по-ясно сега!
75
1
 
0
 
! Отговори
4isti ste преди 15 години
KATO NASRANO DUPE,MAMIZATA VI,ANTI4OVEZI
74
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Като е толкова хубаво в Русия защо никой не емигрира там?
73
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
А нали Сергей ДМИТРИЕВИЧ и ПУТИН са братовчеди, нека да пуснат газа тогава. ХАХАХА
72
1
 
0
 
! Отговори
лудото куче преди 15 години
УКРАИНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЛЪЖАТ КАТО ПОДУЕНСКИ *** .КРАДЪТ ВЕРИЦАТА ИМ ТА УШИТЕ ИМ ПЛЮЩЯТ .ПОСЛАННИКЪТ НА УКРАИНА В БЪЛГАРИЯ И ТОИ ЛЪЖЕ И МАЖЕ НО САМО НЯКОИ ТЪПЧОВЦИ МУ ВЯРВАТ.УКРАИНЦИТЕ МАИ СА ПО ГОЛЕМИ КРАДЦИ ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ
71
1
 
0
 
! Отговори
M-K преди 15 години
Първо, американско куче, пиши на кирилица. или в шVиVбаVната америка, не знаят, че в България пишат на кирилица!? Второ ходи в САЩ за залапаш на ***.Сега е криза при нас. Аз мръзна. Жена ми мръзне. Къде е ВЕЛИКА АМЕРИКА? Защо трае и млъкна? Само Русия опитва нещо да прави. Ходи в САЩ да ти нае...бе ***. Аз залагам на Русия, не на САЩ.
70
0
 
1
 
! Отговори
Десебар преди 15 години
Да ги приемем в НАТО ама Германия не дават. Нали миналата година имаше сбирка на НАТО само за тая цел - приемането на Украйна в НАТО. САЩ ги предложи за членове, Германия наложи вето.
69
1
 
0
 
! Отговори
M-K преди 15 години
Според вас ако се сбият Путин и Бойко Борисов на юмруци или свободна схватка, кой ще победи накрая?===Путин. Той тренира джу-до, вдига истребители от земята. Той реши проблем с чеченският звяр. Не мога да се представя Бойко Борисов само да разговоря с чеченски командир. Борисов е ***. Не може до исчикти София. Къде бе ще усмирява бандитите!
68
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
бе момчета, аз пак ще пействам, нищо че затривате периодично :)ДатаПоступление из Российской Федерации в ГТС УкраиныОбъемы транзитав Европу и Республику МолдоваРазница между объемами поступления природного газа в ГТС Украины и его транзита в Европу и республику Молдова01.01.2009 318,2 318,4 - 0,202.01.2009 300,0 295,2 +4,803.01.2009 293,2 269,8 +23,304.01.2009 303,1 269,1 +34,005.01.2009 214,0 228,0 - 14,0оперативно06.01.2009 59,7 55,4 +4,3Всего 1488,2 1435,9 +52,2иначе казано украинците на собствения си сайт СА СИ ПРИЗНАЛИ ЧЕ СА КРАЛИ, ама за българските русофоби това не е достатъчно....а *** трие ли, трие.....
67
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
zad vsi4ko stoiat gadnite yankee-te ra4kat oranjeva ukraina,za da skarat es-rusia
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 65. Приятел дай да не им се бъркаме на сенсей Борисов и сенсей Путин. Те си имат и двамата големи черни колани, което значи, че ще се разбират по техен начин.
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДО 47-СМОТЛЬО, ЗА КАКВО БРАВИКАШ НА УКРАЙНА,ЧЕ ТРЯБВА ДА МРЪЗНЕМ СЕГА ЗАЕДНО С ДЕЦАТА СИ, А ВИЕ СИ ИГРАЕТЕ И СИ ПРОКАРВАТЕ ВАШИТЕ СИ ПОЛИТ.ИНТЕРЕСИ... ***.РУНГЕЛ,НЕЩАСТЕН
64
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Според вас ако се сбият Путин и Бойко Борисов на юмруци или свободна схватка, кой ще победи накрая?
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да се изпрати Бойко Борисов да набие и Путин и Южченко и те ще пуснат газта веднага, при това без пари, за да не ги бие Бойко отново! друго решение няма - Бойко да ги бие!
62
0
 
1
 
! Отговори
......... преди 15 години
АБЕ ЩО СЕ ЗАНИМАВАТ С ГЛУПОСТИ!ХАЙДЕ ДА СБИЕМ ГОЦЕ С ***,НАШИО Е ЛЕВЕНТ И ЩЕ ГО СПУКА ОТ БОЙ!ДАВАЙ ГОЦЕ НИЕ СМЕ С ТЕБ!*** ТРИПЕРА ,ПУСНИ МУ НА ДРУГАРЯ *** И КАТО МУ ПРИПАРИ КАТО МУ СЕ ПИКАЯ ДА ВИДИШ ДАЛИ И *** НЯМА ДА ПУСНЕ!ПЪК ЩО НЕ ГО ГРЪМНЕШ КАТО ЗАЩИТЕН КОЗЕЛ,БАШ НАЧАЛНИК СИ НА АРМИЯТА!САМО ДА ГРЪМНЕШ С МАЛИНХЕРАТА И ЩЕ МУ ПАДНЕ НЕ САМО МИ И КАТЕРИЧКАТА!НИЙ СМЕ С ТЕБ!
61
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 15 години
толкова ли не ти е ясно кои са политиците в Украйна и други бивши съветски републики, заложили на противопоставянето на Русия, кой ги подкрепя и защо ? Целта им е - докопване до власта и после крадене на поразия и разбира се задържане на власта със ВСИЧКИ средства .Какво достойнство ,какви 5 лева - става въпрос групичка лица да се нагушат максимално !!Същия цирк в България го разиграват ДПС които само пищят за етнически мир и шантажират при всеки опит да им бъдат спряни кражбите.