Багери на път за Бояна, рушат барбекюто на Доган

Караулката и оградата на сараите му също са незаконни
13 авг 2009 07:00,
262
Багери на път за Бояна, рушат барбекюто на Доган
Полиция охранява дома на Доган. Снимка: БГНЕС

 

Образувано е производство за събарянето на барбекюто, контролно-пропускателния пункт и оградата на сградата в Бояна, в която живее лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Решението на регионалното министерство за събарянето им е взето след преписка за законността на строежите, извършени в известния като "Сарая на Доган" имот във вилна зона Беловодски път в Бояна.

При проверка на документацията е установено, че за основната сграда има проект и скици, докато за прилежащите помещения - не.

Последващата проверка на ДНСК е установила, че оградата е изградена в отклонение от издаденото разрешение, а допълнителните строежи като КПП в имота и навес с барбекю са без документация.

Според нотариалните актове последният собственик на имота е фирма "Делта епсилон", в която дяловете са разделени между Красимир Дюлгеров и Румен Асенов.

Скандалният имот е регистриран като 4-звезден хотел "Витоша" на името на "Делта епсилон", а Дюлгеров е негов управител.

Строежът на сградите в Бояна започва през 2002 г.

Първоначално идеята бе там да се обучават млади кадри на ДПС.

Още по темата
21 май 2008 12:59
94

В него има 10 апартамента, ресторант, просторна зала за пресконференции, басейн, турска баня.

Преди две години лично Доган покани репортери в сараите си и в кабинета си.

Барбекюто му пък стана скандално известно след заканата на столичния кмет да го събори.

През август миналата година Бойко Борисов, в ролята си на кмет, поиска прокурорска проверка за имота на ул. "Беловодски път" 46 кв. "Бояна".

Борисов настоя магистратите да проверят чий е имотът, след като съветника от ДСБ Димитър Бъчваров обяви пред общинарите, че имотът е незаконен и съществуват редица нередности при строежа му.

И до ден днешен т. нар. Център за обучение за кадри на ДПС се пази от гардове и дори от жандармерия.

В медиите даже плъзнаха слухове, че "Сараят" е граден с европари.

Соколът обаче отсече:

"Кой е тоя глупак с европари, че да прави такива работи? Как стават тия работи?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Vij sega priqtelko shte ti dam primer... edin slujitel i edin normalen grajdanin imash rabota v tazi slujba, i dvamata sa turtsi na kakav ezik iskash da govorqt? S prevodach na angliyski li?
59
8
 
32
 
! Отговори
Гаргамел преди 15 години
Е ,той и драгалевския *** е учил в Москва,ама не пречи да е месия за 2 файтона хора...
58
8
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 15 години
А ДРУГАРЯ Путин нали га знаем! Трабва да се поддържаме Българите в името на България, в памет на Ботев и Левски, Патриарх Евтимий ..... Как швейщарците се поддържат? - с референдумил
57
8
 
32
 
! Отговори
ало,малцинствения преди 15 години
Дали сте втора или трета категория зависи САМО ОТ ВАС!Вие сте български граждани и сте част от българския народ!В къщи се изживявайте както си искате,но в държавата ще се държите като всички останали!И ако смятате,че в България ще имате ПОВЕЧЕ права,дълбоко грешиш!А гробищата ги оставете на мира!Тъпо е да плащаш на "индианци" да рушат гробове и да ИГРАЕШ ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИ на етническа основа!На всички е нужен ред и този ред ЩЕ ГО ИМА!!!
56
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Тези имоти известни като имотите на Доган да се отнемат в полза на държавата.След като е изяснено, че са построени с далавери от източване на държавния резерв и ДДС.Т.е. източени от джоба на данъкоплатеца!
55
8
 
32
 
! Отговори
до 49 преди 15 години
Мерси за комплимента . Но ти си ТЪПАНАРЯ да не би ти като гласува за СДС , НДСВ, а сега ГЕРБ да си на по добро дередже от мен и се научи да пишеш на кирилица българино
54
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
togova chiy huy tarsqt tuka takiva kato tebe?
53
8
 
32
 
! Отговори
Тоня преди 15 години
Има разлика между ЕТНИЧЕСКА и НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА партия... И тази разлика е СЪЩЕСТВЕНА! Правата на малцинствата в белите държави са гарантирани, но не и когато ПОТЪПКВАТ ПРАВАТА НА МНОЗИНСТВОТО!!! Никъде по света го няма това, да отидеш в държавна или общинска институция и там да ти говорят на език, различен от официалния! А, уважаеми, я *** в Разград или в Кърджали (и на много други места за жалост) по работа в общинската администрация и като ти заговорят на турски... СРАМ, БЪЛГАРИЙО, МАЙКО!!!
52
8
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 15 години
Ако не е за някой известно: майката на Доган е татарка, баща му е ***. Бизнес и ислям е учил в Москва, в КГБ. Това е един от многото "кадри", на каито Българите дължим презрение и 80 лв пенсия!
51
8
 
32
 
! Отговори
До 46 преди 15 години
Зимъска когато сняг забръска и газа от Русия го няма ще видиш Един Европейски съюз.Путин се разбра с турците.И ако много знаем новата тръба ще мине покрай нас.Точните му думи-спасяването на най-бедния си член в съюза не е наша грижа,а на Европейския съюз при заявената политика на новото правителство на България.Русия ще защитава интересите си
50
8
 
32
 
! Отговори
do 50 преди 15 години
ami nali saita e na dogan/iren krysteva / ????
49
8
 
32
 
! Отговори
до 47 преди 15 години
имаааа, има планове и скици г-н Б.Борисов даже си има и скица и план на външната тоалетна в къщата си на Банкя
48
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Дайте да го видим това БАРБЕКЮ? Май ще е голямо колкото цял ресторант!:)
47
8
 
32
 
! Отговори
do 42 преди 15 години
ama prostaci kato teb kolkoto iska6....ti da ne misli6 4e dps za6titava pravata na malcinstvata be smotan..i na teb sa ti promili mozaka..dogan i cqlata 6aika sa vsi4ki s vis6e obrazovanie ima i doktori i injeneri...koga sa zavar6ili nali predi 89...dps vi pravi vtora raka hora...prpsto ne pozvolqva na turcite da se vnedrqt v ob6testvoto, a gi darji umi6leno v izolaciq za da ima glasove i dogan da kara qhti za milioni , a ti beri tutun..budala...:))))))))))))
46
8
 
32
 
! Отговори
edna преди 15 години
abe samo za barbekiuto li e tazi vrqva......ohhhhtrqbva da se po4ne ot nqkade...uspeh
45
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Да проверят всички строежи в Банкя-трябва доста да съборят.Иначе излиза че е заяждане на лична основа.Пък и на Доган му дреме за оградата -ще сложат друга.А ако някой от вас пък каже че има строителни документи за ограда и барбекю в двора да се обади -ще го почерпя
44
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Тука има баси песимистите. Проумейте едно: в историята има моменти в които нещата се променят кардинално. В България дойде този момент, народа не е загубен, имаме ресурс, бяхме гепени от СССР и до вчера му папахем попарата. Ако не се оправим сега, ще има газ от ЕУ, никой повече и секунда няма да ни търпи!
43
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
'... koy te grimira taka v tazi iztarkana rolya, koy v tozi smeshen kostyum ,glupavo te e oblyakal ,vsichko e samo igra. Vsichko e samo spektakal!
42
8
 
32
 
! Отговори
edna преди 15 години
ehaaaaa....kuf kefffffmale ,ne znam ,no likuvam na TOVA 4ove6ko ne6tastie.....iiiiiabadabaduuuuuuu
41
8
 
32
 
! Отговори
мами преди 15 години
СМЯХ В ЗАЛАТА това барбекю е най-важно в цялата тази история с сараите,палатите ,вилите, хотелите,спацентровете и тем подобни -господа пак ни измиват очите с глупости -колко служители се занимат с разследване и накрая родиха една малка мишка

Спонсорирани публикации