Багери на път за Бояна, рушат барбекюто на Доган

Караулката и оградата на сараите му също са незаконни
13 авг 2009 07:00,
262
Багери на път за Бояна, рушат барбекюто на Доган
Полиция охранява дома на Доган. Снимка: БГНЕС

 

Образувано е производство за събарянето на барбекюто, контролно-пропускателния пункт и оградата на сградата в Бояна, в която живее лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Решението на регионалното министерство за събарянето им е взето след преписка за законността на строежите, извършени в известния като "Сарая на Доган" имот във вилна зона Беловодски път в Бояна.

При проверка на документацията е установено, че за основната сграда има проект и скици, докато за прилежащите помещения - не.

Последващата проверка на ДНСК е установила, че оградата е изградена в отклонение от издаденото разрешение, а допълнителните строежи като КПП в имота и навес с барбекю са без документация.

Според нотариалните актове последният собственик на имота е фирма "Делта епсилон", в която дяловете са разделени между Красимир Дюлгеров и Румен Асенов.

Скандалният имот е регистриран като 4-звезден хотел "Витоша" на името на "Делта епсилон", а Дюлгеров е негов управител.

Строежът на сградите в Бояна започва през 2002 г.

Първоначално идеята бе там да се обучават млади кадри на ДПС.

Още по темата
21 май 2008 12:59
94

В него има 10 апартамента, ресторант, просторна зала за пресконференции, басейн, турска баня.

Преди две години лично Доган покани репортери в сараите си и в кабинета си.

Барбекюто му пък стана скандално известно след заканата на столичния кмет да го събори.

През август миналата година Бойко Борисов, в ролята си на кмет, поиска прокурорска проверка за имота на ул. "Беловодски път" 46 кв. "Бояна".

Борисов настоя магистратите да проверят чий е имотът, след като съветника от ДСБ Димитър Бъчваров обяви пред общинарите, че имотът е незаконен и съществуват редица нередности при строежа му.

И до ден днешен т. нар. Център за обучение за кадри на ДПС се пази от гардове и дори от жандармерия.

В медиите даже плъзнаха слухове, че "Сараят" е граден с европари.

Соколът обаче отсече:

"Кой е тоя глупак с европари, че да прави такива работи? Как стават тия работи?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
8
 
32
 
! Отговори
Amenhotep преди 15 години
Некадърното и безхаберно управление си е некадърно и безхаберно управление, без значение дали е Поганско, Комунярско, Костовистко, нДСварско или герберско! В случая обаче, става дума не само за некадърно управление а и за ИЗЕДНИЧЕСТВО! От къде Меди *** извади тия пари да си купи тия имотища и палатища? От джоба на народа, разбира се! За изедниците трябват КРУМОВИ ЗАКОНИ - да им се режат ръцете! ------- 138, комшу имаш я ракията, ама нямада е Yeni - ще е силна, пивка и отлежала!
139
8
 
32
 
! Отговори
пръц преди 15 години
В Бояна само барбекюто на доган ли е незаконно (и кучешката колиба,сигурно)? А сараите му,а сараите на другите престъпници??? Ще се скъсаме от смях....
138
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Как до сега си бяха наред и никой не ги пипна, а сега станаха незаконни?
137
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
za neznaeshtite 'djiger' - 'drob', daljish mi edna rakiya faraone, ako moje da e anasonliyka, oshte po dobre shte e ako e 'yeni raki'!
136
8
 
32
 
! Отговори
Аноминен № преди 15 години
Докато не видя видео материал от мястото на така дългоочакваното събитието - не вярвам!
135
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
bivshiqt domsavet depesarski li beshe? ama ti pak kade si se zabutal, sred tsiganqta!ne mojesh li da se dokopash do nqkoq obshtestvena porachka, da sviesh parite i da si postroish zakonen saray v Boqna!
134
8
 
32
 
! Отговори
Amenhotep преди 15 години
Първо това не са калашници! Второ, както вече казах, всяка жаба да си знае гьола - нали не искаш пътните полицаи да правят сърдечни операции а докторите да регулират трафика по улиците..... Ей, ама много се пенявите вие потурнаците, толкова ли на дълбоко съм ви бръкнал в джигерите!?
133
8
 
32
 
! Отговори
Amenhotep преди 15 години
126, Доган напълни държавата с ***. А в конкретния случай с мазето, виновни за това са хората, от бившия домсъвет, които не са си свършили работата (аналогията с управлението на държавата е очевадна). Не съм гербер и не храня особено топли чувства към тях, но в случая ги разбирам - поемат управлението с огромна ДУПКА в бюджета и с планини гюбре за ринене!
132
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Mrusniq kradliv *** v zatvora.Neka proverqt imotite mu i v sozopoli otkade si e kupil qxta.Krale kato za svetovno!
131
8
 
32
 
! Отговори
До оня с калашниците преди 15 години
Не пиши глупости ,че се излагаш.*** си блока и мазетата така ,че двеседмици ги чистите.Вие сте по-големи мърлячи и от тия дето наричаш циганидо сега кой ви пречеше да си почистите ***
130
8
 
32
 
! Отговори
Зевзек преди 15 години
Я, вижте тук какви са ГЕРБерите http://haskovo.net/index.php?MODULE=2&catid=11&newsid=52811Къде е Атака, найверният им подръжник
129
8
 
32
 
! Отговори
БРАВО преди 15 години
Браво Би Би, страхотна PR акция. След нея балъците още повече ще те заобичат. Ще те изберат и за Крал на Галактиката.
128
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
mnogo si nejen i lirichen, i .....! shto ne si smenish avatara.
127
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
да,де,ама тук на думи е много лесно..сам казваш че всичко е изпипани законно...много се съмнявам че някога нещо ще се докаже..пък и желанието на юнак Бойко не е толкова голямо колкото си мислиш,че юнакиня цветелина на бая места е съдружничка с Доган...е,неофициално разбира се,ама местните по места си го знаят...
126
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Bravo, bravo razvivash se! dve sedmitsi li kaza, sigurno Dogan Vi napalni mazeto s ***! Da e.a gada mu s gad!
125
8
 
32
 
! Отговори
ТОДОРКА преди 15 години
дО 108.Да ти припомня кой е този Костов нещастнико.Тъпчо, ти научи първо къде се намира баякалското езеро в Рела или Пирин.Къде си тръгнал с тази кухалница да се занимаваш с политикаВърви горе на Бузлуджа на чинията да почистиш *** на народната любов най големият клозет на Европа.,строен от *** за милиони с народна пара и жертви на десетки трудовачета.Костовстабилизира лева от 3000прижан и с надето вдигнаха бариерите към Европа и сега можеш свободно да излизаш .Ако беше останало на ко
124
8
 
32
 
! Отговори
Amenhotep преди 15 години
Дръндарският ***, трябва да бъде набутан в пандиза бос и гол!
123
8
 
32
 
! Отговори
sunny преди 15 години
До Анонимен 110: Много си прав, и аз това говорех. Ще допълня - трабва ни едно Велико народно събрание. Нов закон. Иначе всички *** като Доган ще се измъкват винаги. Наистина Бойко направи повече, отколкото всички преди него за 20 години! Може да не е префинен като Сергейчо, но това си му е стила. Земен и точен е.
122
8
 
32
 
! Отговори
Amenhotep преди 15 години
С нокти и зъби докрай своята чест отстоявай. Не остарявай, любов, моля те не остарявай!
121
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
егати и лъжливото племе сте...къде го видяхте тия багери,бе?в жерланиоето си да лижете *** на бойко стигате до срамни за вас неща..осъзнайте се малко..багери няма да има поне седмица още,защото е даден срок на Доган да докаже дали са законни...стига вече лъжи...

Спонсорирани публикации