Спаска Митрова си взе БГ паспорта, чака работа

Преди два месеца министър Божидар Димитров я поиска
9 дек 2009 07:02,
124
Спаска Митрова си взе БГ паспорта, чака работа
Спаска Митрова. Снимка: БГНЕС

Спаска Митрова e с нова българска лична карта, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Два месеца след пускането й на свобода жената е била без документи, отнети й от властите в Скопие.

И днес тя продължава да твърди, че е подложена на гонения в Македония.

Преди дни научила, че има свободно място за учител по английски език в основното училище в Гевгелия, където живее.

Подала документи, но й казали, че няма място за нея.

Място за нея обаче може да се отвори у нас, след като министърът без портфеил, отговарящ за българите зад граница – Божидар Димитров, вече обяви, че е готов да помогне по всякакъв начин на Спаска Митрова, стига тя да пожелае това.

"Имам свободна щатна бройка в седемчленния си екип и тя може да бъде заета от Спаска Митрова", обяви министърът на 8 октомври.

"Ако пожелае, може да работи и на друго място, тя е завършила английска филология и може да работи и във Външно министерство", каза тогава той.

Още по темата

Митрова бе задържана в края на юли заради спорове с бившия й съпруг около издръжката на детето й.

Нееднократно българските власти отправиха остри протести от хуманни съображения Митрова да бъде пусната на свобода, както да бъдат върнати и документите й за самоличност.

В продължение на два месеца президентът на Македония Георге Иванов обаче твърдеше, че няма да използва извънредното си право за помилване, защото 23-годишната жена била осъдена правомерно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
33
 
! Отговори
ЙОЦО преди 13 години
НИЕ СИ НЯМАМЕ НАШИ БЪЛГАРСКИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА С АНГЛИЙСКА ФИЛОЛОГИЯ И ЗАТОВА ЩЕ НАЗНАЧИМ ТАЗИ Х И Т Р У Ш А.НАШИТЕ ДА ВЪРВЯТ ПРИ БЕЗРАБОТНИТЕ.
116
0
 
32
 
! Отговори
Българин мегленовлах преди 14 години
Районът на Гевгелия е бил населен както с много добри и просветени Българи , така и с едно специфично население , наречено мегленовласи. Тези мегленовласи говорят вид романски диалект, коъто е близък, но все пак различен от румънския език. В този район и от татък в Гърция все още има няколко села с мегленовласи. Голяма част от мегленовласите вече са забравили мегленовлашкия език. Квартал "Гевгелийски" в София е основан от българизирани мегленовлашки и чисти българи от Гевгелийско...
115
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
114скрий се и не пиши ти глупости.
114
0
 
31
 
! Отговори
мале мале преди 14 години
Абе какви са тези глупости.Била видяла свободна бройка за учителка и се кандидатирала при положение ,че са и предложили щатна борйка в министерство.Нали вече ще става българка каква Гевгелия.Там ще работи,много *** жена или още по *** журналист/който явно нещо не е разбрал/.Нещо май няма търпение за работата и решила да се покаже ,че може да работи и като учителка.Що не се хвани учителка тук ...ама как ще и хареса.
113
0
 
34
 
! Отговори
македонски българин преди 14 години
Македония е българска географска област и нищо повече от това.
112
0
 
31
 
! Отговори
Македонец преди 14 години
Стани си Македонец,доди ка нас....има работа
111
0
 
31
 
! Отговори
Beybi преди 14 години
Писна ми с данъшите, които плащам на тая скапана =================Анонимен,Много те уважавам заради сходството във възгледите ни, но защо имам лошото чумство, че тука и това твоето е само ПРАЗНА МАРА ТЪПАН БИЛА - не казвам, че трябва да грабнем пушките, но няма ли начин освен думи, да има и дела, добри и ползотворни - Вончо.
110
1
 
33
 
! Отговори
от околовръстното преди 14 години
Спаске, ела при нас на работа. В хоризонталния занаят винаги ще има място и за теб.
109
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Писна ми с данъшите, които плащам на тая скапана държава да плащат заплати на такива като този бацил или помощи на мръсните мързеливи нагли ***. И двата вида *** не стават дори и за ***. А относно тази конскоподобна особа - или е много добра с езика и подвижна под кръста, или Б. Димитров е минал на принципа "куцо, кьораво, сакато - бройката е злато"
108
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Колко даваш?
107
0
 
34
 
! Отговори
АРБИТЪР преди 14 години
Прав си, наистина тук пишещите в голямата си част са под нивото ни. От 15 000 македонеца с български паспорт дадоха на едно момиче правото да чака за работа и непросветените скочиха срещу нея. Не можаха да им светнат мозъците, че Спаска бе използвана за да се набие канчето на Скопските политици.
106
0
 
32
 
! Отговори
xaxax преди 14 години
Какво толкова нападате момичето... Ни ще ви вземе хляба, ни нищо...Не знам от къде толкова злоба у хората... Да не би да е откраднала нещо, да е убила?Какво толкова?
105
0
 
33
 
! Отговори
незнайко преди 14 години
Искам ако може тази държава да се бори по същия начин за всички самоопределящи себе си българи знайни и незнайни. Помислете само колко има такива не само в македония а и в Молдова, Украйна, Сърбия, Гърция ,Румъния и дори в Турция. Политици борете се за тях, дайте им шанс.
104
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Разбирам, чр оказването на съдействие за работа на Спаска Митрева ще има международен отзвук и се използва за външнополитически цели, но аз също съм без работа, г-н Министър, и никой не ми оказва съдействие за намиране на подходяща такава, защото минах 25-годишна възраст и бедрото ми не е 140 см. Единственото ми съдействие са получаваните 180 лв обезщетение за безработица. Искате ли само месец да се разменим?
103
0
 
32
 
! Отговори
до Тодор Ватахов преди 14 години
Г-н Ватахов, а Вие какво правите в този сайт, щом Ви е срам от Нас !??????
102
0
 
32
 
! Отговори
ОДИСЕЙ преди 14 години
НАШИТЕ ВЛАСТИ СА ПОДХОДИЛИ ПРАВИЛНО В СЛУЧАЯ, ТЪЙ КАТО СТАВА ДУМА ЗА АКТ ОПРЕДЕЛЯЩ ВЪНШНАТА НИ ПОЛИТИКА. ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ САЙТА НЕ МОГАТ ДА СЕ ОРИЕНТИРАТ ПРАВИЛНО. НЕКА СИ ПРЕДСТАВИМ ЗА МОМЕНТ, ЧЕ ЕДИН БЪЛГАРИН Е ПОИСКАЛ ДА СТАНЕ МАКЕДОНЕЦ (АМА НЯМА ТАКЪВ И НЯМА И ДА ИМА), ТО ТОГАВА СКОПСКИТЕ ВЕСТНИЦИ ЩЯХА ВСИЧКИТЕ СТРАНИЦИ ДА ПОСВЕТЯТ ПО СЪБИТИЕТО, А ВЛАСТИТЕ ИМ В ЗНАК НА БЛАГОДАРНОСТ МОЖЕ БИ ЩЯХА ДА МУ ДАДАТ ДА УПРАВЛЯВА НЯКОЯ ОКОЛИЯ.
101
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тая от снимката пияна ли е, или дрогирана?
100
0
 
32
 
! Отговори
Нали така? преди 14 години
Ако владее и английския език като българския, тя става направо за посланик.
99
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Брееееей имало свободна щатна бройка-и тя се пазела за спаска митрова
98
0
 
31
 
! Отговори
Неосведомен преди 14 години
Заглавието на интервюто със Спаска Митрова във в. Струма от 19 януари т. г., т. е. няколко месеца преди да й дадат българско тражданство е следният: Със знанието на премиера на Македония Н. Груевски студентка в Благоевград 2-ра година не успява да се дипломира заради тормоз, че СЕ ПИШЕ БЪЛГАРКА (курсивът е мой). Питам всички многознайковци във всички форуми, включително и дежурните по въпроси, свързани с Македония, като Б. Д., К. К., К. У., В. Е и пр.: Едно и също по смисъл ли е да се каже че се пише българка и че е българка?