Спаска Митрова си взе БГ паспорта, чака работа

Преди два месеца министър Божидар Димитров я поиска
9 дек 2009 07:02,
124
Спаска Митрова си взе БГ паспорта, чака работа
Спаска Митрова. Снимка: БГНЕС

Спаска Митрова e с нова българска лична карта, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Два месеца след пускането й на свобода жената е била без документи, отнети й от властите в Скопие.

И днес тя продължава да твърди, че е подложена на гонения в Македония.

Преди дни научила, че има свободно място за учител по английски език в основното училище в Гевгелия, където живее.

Подала документи, но й казали, че няма място за нея.

Място за нея обаче може да се отвори у нас, след като министърът без портфеил, отговарящ за българите зад граница – Божидар Димитров, вече обяви, че е готов да помогне по всякакъв начин на Спаска Митрова, стига тя да пожелае това.

"Имам свободна щатна бройка в седемчленния си екип и тя може да бъде заета от Спаска Митрова", обяви министърът на 8 октомври.

"Ако пожелае, може да работи и на друго място, тя е завършила английска филология и може да работи и във Външно министерство", каза тогава той.

Още по темата

Митрова бе задържана в края на юли заради спорове с бившия й съпруг около издръжката на детето й.

Нееднократно българските власти отправиха остри протести от хуманни съображения Митрова да бъде пусната на свобода, както да бъдат върнати и документите й за самоличност.

В продължение на два месеца президентът на Македония Георге Иванов обаче твърдеше, че няма да използва извънредното си право за помилване, защото 23-годишната жена била осъдена правомерно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Стига с това Бг бе!
76
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
номер 73 - за твое сведение Гърция осигурява жилище, работа, пари на всеки грък от гръцката диаспора, които отиде в Гърция. Израел прави същото. Българите в българия са около 6 милиона-говорим за българите, а не за малцинствата, а в чужбина-македония, банат, гърция, бесерабия, румъния , западни покрайнини-има още 6 милиона- България е страна на всички българи, не само на живеещите вбг, но и на живеещите в чужбина.
75
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А-а прав си !И аз така , за моята фирма търся космонавт с книжка за МПС - трактор и отличе марсиански . Няма бе ! От три месеца само трактористи кандидатстват , без грам опит и без марсианси . . ..! Виж Спаска едруга работа ! И практикя има , и даже малко български знае !Абе що не яземеш в твоята фирма ?
74
0
 
31
 
! Отговори
Хайдутин преди 14 години
Бамумамаматаааа ми да си изкарам и аз една нова лична карта белким и на мен някой работа ми даде бре, то ако ставаше тъйка
73
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Stiga ste ni zanimavali s taja. Vie ja izkarahte kato Jeanne d'Arc, chak i rabota she i podsigurjavate. Bylgarka bila, kato e bylgarka shto si ne sedi v BG??? V nas kriza za rabota, mladite hora njama kyde da rabotjat, che sa rodeni, uchili i zavyrshili i v BG, no pone taja bila 2 meseca v zatvora, vednaga za neja i BG- pasport i rabota i jilishta i vsichki extri. Toku vijte sled mesec dovede i cjalata roda. E to goljama geroinja ja izkarahte. Aman....................
72
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
пич, доброто отношение към госпожа митрова е подкрепа към българщината в македония и удар срещу сърбоманите фиромци. Хайде не завиждай, а се разходи до македония-крива паланка-например - град на 2-3 часа от софия-и сам ще видиш на какъв терор са подложени малкото смели хора които заявят, че са българи. Българите в България трябва да разчитате на себе си, защото България е свободна. но на българите във македония трябва да се помага-защото българска македония е поробена от сърбоманите.
71
0
 
31
 
! Отговори
123 преди 14 години
Какви са и толкова ценните професионални умения, стаж, допълнителни квалификации на Спаска?!!!Изтърпяла лична трагедия-да, но безценен професионален кадър-не.Така ли назначаваме държавните чиновници?!Назначете на работа напр.майка на хронично болно дете-там трагедията не е по-малка/ако критерият е лична драма и труден живот/.Бива-бива подмазване ама чак пък толкова.
70
0
 
31
 
! Отговори
Do Todor Vatahov преди 14 години
bihte li mi dali pove4e informacia otnosno poziciata za koiato tarsite 4ovek... ima obiavi za urist, s otli4na diploma, ezici i predlagano zaplashtane 650 lv... istinska tragedia
69
0
 
31
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Абе направо я назначете в Министерски съвет!Или я пратете посланик във Великобритания!Нали знае английски!Тъй де!
68
0
 
31
 
! Отговори
от 67 преди 14 години
Е такива парашутисти накрая кацат при вас като Митрова, може и право от затвора, ама нали са от "наште хора" - я в затвор били, я на сестрата или лелинчото децата. Важното е да са "наши хора".
67
0
 
31
 
! Отговори
до 59 преди 14 години
А, да, вие все си търсите служители на по 20 години, с натрупан 5 годишен стаж, с пет езика и две висши и книжка за камион освен за кола, и после що няма кандидати. Какво значи юрист с отличен немски? Отличния немски си е второ висше образование. И каква е тая шофьорска книжка за юрист, той тухлите ви ли ще пренася с колата или ще е шофьор на шефа? Ако ще го командировате на преговори в други градове и държави, купете му билет за автобус/самолет. Той да не ви е шафьор! Айде и вие много пъкискате
66
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
имаш ли представа ако госпожа Митрова беше гъркиня, вкарана във фиромски затвор какво Гърция би направила за нея? Хайде не завиждай. България трябва да помогне на тероризираното българско населения в македония. А на твоя въпрос-българите в България са свободни и трябва сами да разчитат на себе си. А Българите в македония са преследвани тероризирани, бити, вкарвани в затвори-само заради това ,че са българи. Ако госпожа Митрова беше гъркиня, гърците, обикновенните гърци щяха да са на нейна страна!
65
0
 
31
 
! Отговори
Пфууу преди 14 години
Аааа за ТАЗИ ОВЦА ЛИ ГОВОРИТЕ !!!
64
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Kakwo stana s otvle4enoto i dete?
63
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до номер 59 юрист съм, не търся работа. Ако предлагаш работа за юрист- пусни обява в лекс бг, а не тук. Обявите в лекс бг за работа са безплатни, а там има и обяви на търсещи работа.
62
0
 
31
 
! Отговори
баба Лена преди 14 години
Спаска Митрова си взе БГ паспорта, чака работа... Браво Спаске щом вече "чакаш" и работа !!! За разлика от много Българи които упорито търсят работа при тебе положението е слабо казано цветущо след като " чакаш"!!! Ето сега е момента да се впрегне парламента и да и осигори работа!!! А нас... нас кучета ни яли!!!
61
0
 
31
 
! Отговори
ОДИСЕЙ преди 14 години
Макар, че е политически акт, го одобрявам, с проектант Б. Димитров.
60
0
 
32
 
! Отговори
Тодор Ватахов преди 14 години
Ако някой търси рабора и се познае в описанието, да пише na tv_corporation***gmx.com.
59
0
 
32
 
! Отговори
Todor Vatahov преди 14 години
До 56! Кои "деца" са с много добро образование и немогат да си намерят работа?Първо децата трябва да ходят на училище, ако са на 26 и с висше образованиеНе са деца!Второ моята фирма търси двама работници от 3 месеца и не може да открие,образовани, подготвени кандидати! Търсим Юрист, с отличен немски език и шофьорска книжка! Е вярвайте ми няма такъв кандидат! Всички саИкономисти без никаква представа от нищо! Без никакъв стаж, дори и в Кафенене са работили тези "деца" на по 25 години.
58
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
55, не знаех че критерий за наемане на работа е да си бил в който и да е затвор.